کرونا در ایران: مرگ ۴ نفر به صورت رسمی تایید شد
ویروس کرونا جان دو تن دیگر در قم را گرفته است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک هم از مرگ یک بیمار «مشکوک به کرونا» در ساوه خبر داد.
مشاور وزیر بهداشت و درمان ایران میگوید شمار قطعی فوت شدگان به علت ابتلا به کرونا به چهار تن رسیده است. محمد جمالیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک مرگ یک بیمار «مشکوک به کرونا» در ساوه را تایید کرده است. رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت و درمان هم از مثبتبودن آزمایش ۱۳ نفر دیگر به ویروس کرونا (COVID-19) خبر داده است. با این وضعیت ایران پس از چین بیشترین آمار مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا را دارد.
اظهار نظرهای ضد و نقیض در باره شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران همچنان ادامه دارد. در شرایطی که سعید نمکی، وزیر بهداشت و درمان شامگاه پنجشنبه شمار مبتلایان به این ویروس را «فقط پنج نفر» اعلام کرده بود، جمعه دوم اسفند، ابتدا رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت و درمان از تایید آزمایش مثبت ۱۳ تن دیگر در شهرهای مختلف خبر داد و سپس مشاور وزیر بهداشت شمار مبتلایان را ۱۸ تن اعلام کرد.
علیرضا وهابزاده، مشاور وزیر بهداشت و درمان در توییتر نوشت: «نتایج تست کرونای۴بیمار مشکوک در تهران مثبت بود».
به گفته او «۷ مورد مثبت جدید هم در قم و ۲ مورد هم در رشت تایید شده است».
او همچنین از مرگ متاسفانه دو نفر از مبتلایان جدید خبر داد و نوشت: «در مجموع تا این لحظه ۱۸مورد ابتلای قطعی به کرونا ثبت شده که ۴ نفر از آنان فوت کردند».
کیانوش چهانپور، رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت و درمان اما از تایید ابتلای ۱۳ تن دیگر در قم، رشت و تهران خبر داده و نوشته بود:
«بر اساس آخرین گزارش ها آزمایشگاهی، ابتلای ۱۳ نفر دیگر از جمله ۷ نفر در قم، ۴ نفر در تهران، ۲ نفر در گیلان تایید شده است».
براساس نوشته جهانپور، «دو تن از این افراد فوت کردهاند»، اما مشخص نکرد که آیا این دو فرد همان بیماران فوت شده در قم هستند یا علاوه بر آنها دو تن دیگر نیز جان خود را از دست دادهاند.
او نوشت که بیشتر این افراد «از ساکنین قم بوده یا سابقه مراجعت از قم در روزهای اخیر را داشتهاند».
محمد جمالیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک، هم صبح جمعه دوم اسفند تایید کرد که یک بیمار «مشکوک به کرونا» در ساوه فوت کرده است. او گفت که این بیمار «یک زن ۷۹ ساله بود» و پیکر این فرد به منظور «تعیین قطعی بودن ابتلا به کرونا» به تهران منتقل شده است. چنانچه خبر فوت این فرد در ساوه صحت داشته باشد، شمار فوت شدگان به دلیل ابتلا به کرونا در ایران به پنج تن میرسد.
وزات بهداشت و درمان تا به حال تنها مرگ دو تن را در قم تایید کرده است. آماری که از سوی کاربران شبکههای اجتماعی و یک پزشک در قم که با زمانه گفتگو کرد، غیرواقعی است. به عنوان نمونه، حسین نورانینژاد، عضو شورای مرکزی حزب اراده ملت یک روز قبل (پنجشنبه یکم اسفند) در توییتر نوشت که پسر عموی ۴۰ سالهاش در قم «به دلیل ابتلای احتمالی به کرونا» فوت کرده است.
در خبر دیگری شبکه خبری «عصر جنوب» هم صبح جمعه از انتقال یک فرد مشکوک به کرونا در مسجد سلیمان به بیمارستان این شهر خبر داد. مقامهای رسمی تا به حال این خبر را رد یا تایید نکردهاند.
کاربران شبکههای اجتماعی شمار مبتلایان یا افراد مشکوک به ویروس کرونا را بیشتر از آنچه که مسئولان وزارت بهداشت و درمان اعلام کردهاند، بیان میکنند و تصاویر و ویدئوهایی از انتقال افراد مشکوک به ابتلا به کرونا به بیمارستانهای مختلف منتشر میکنند.
وزارت بهداشت و درمان اما این تصاویر و ویدئوها را شایعه خوانده و اعلام کرده است که تنها وزارت بهداشت و روسای دانشگاههای علوم پزشکی «حق اظهارنظر» در باره شمار مبتلا شدهگان به ویروس کرونا را دارند.
براساس گزارش سایت «ورلدمترز» در مجموع ۷۶ هزار و ۸۰۶ تن در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که از این تعداد ۷۵ هزار و ۴۶۷ تن در چین هستند. این ویروس در چین جان ۲ هزار و ۲۳۶ نفر را گرفته و در بیرون از چین تا صبح امروز تنها ۱۴ تن. با احتساب چهار مرگ به دلیل ابتلا به کرونا، ایران پس از چین بالاترین آمار فوت را دارد.
ماسک گران شد و نایاب
علنی شدن شیوع کرونا در ایران طی ۲۴ ساعت گذشته موجب افزایش تقاضا برای ماسک و مایع ضد عفونی کننده دست رسیده است.
غلامحسین مهرعلیان، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ایران جمعه دوم اسفند از «مراجعه پر تعداد مردم به داروخانهها برای تهیه ماسک، ژل ضد عفونی کننده دست و سطوح، الکل، پد الکلی و مکملهای دارویی» خبر داد و گفت که نگرانی برای تامین این مواد وجود ندارد.
با وجود این اظهارات، قیمت یک ماسک در بازار غیررسمی و فروشگاههای اینترنتی مانند دیوار و دیجی کالا به ۱۰۰ هزار تومان نیز رسیده است.
پیرحسین کولیوند، رئیس سازمان اورژانس ایران هم در واکنش به کمبود ماسک و تجهیزات پزشکی در قم گفت: ماسک مورد نیاز مراکز درمانی قم تامین و ماسکهای جدید نیز در داروخانههای استان به زودی توزیع می شود
نظرها
نظری وجود ندارد.