ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتراض کارگران به عدم اجرای اقدامات پیشگیرانه در برابر شیوع ویروس کرونا

در پی اعلام رسمی شیوع ویروس کرونا در ایران، کارگران پارس جنوبی، کارگران شرکت هپکو، و کارگران راه‌آهن قم از عدم وجود امکانات پیشگیرانه در محیط کار انتقاد کردند و خواستار رعایت مسائل ایمنی و در اختیار داشتن امکانات بهداشتی مقابله با این ویروس شدند.

در پی اعلام رسمی شیوع ویروس کرونا در ایران، کارگران پارس جنوبی، کارگران شرکت هپکو، و کارگران راه‌آهن قم از عدم وجود امکانات پیشگیرانه در محیط کار انتقاد کردند و خواستار رعایت مسائل ایمنی و در اختیار داشتن امکانات بهداشتی مقابله با این ویروس شدند. تعدادی از تشکل‌های کارگری نیز در بیانیه‌ی مشترکی از مدیریت مقابله با این اپیدمی انتقاد کردند و خواستار توزیع رایگان وسایل استاندارد پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا و درمان مبتلایان به هزینه دولت شدند.

علاوه بر کرونا بیماری‌های ویروسی دیگر از جمله آنفولانزای نوع B در جامعه شیوع یافته است. مردم با مشاهده علائمی مانند عطسه و سرفه و آبریزش بینی گمان می‌برند به کرونا مبتلا شده‌اند

کارگران پارس جنوبی مستقر در عسلویه و کنگان می‌گویند در بسیاری از کارگاه‌های محل کار و زندگی جمعی کارگران مایعات ضدعفونی‌کننده و امکانات بهداشتی لازم وجود ندارد و بسته‌های بهداشتی وعده شده نیز هنوز توزیع نشده و در حد حرف است.

این در حالی است که به گفته‌ی کارگران، شایعاتی وجود دارد که سه، چهار تن از کارگران عسلویه در بیمارستان بستری و قرنطینه شده‌اند.

هر چند که مجید حسینی مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر این خبر را تکذیب کرده، کارگران گفته‌اند:

«اینجا وضعت نگران‌کننده است؛ وسایل بهداشتی خیلی کم است؛ اما از قرار معلوم جلساتی گذاشته‌اند که پک‌های بهداشتی به پرسنل داده شود. اما احتمالاً این پک‌ها به همه‌ی کارگران داده نخواهد شد، برخی پیمانکاران سطح بالاتر، به کارگران این تجهیزات را می‌دهند ولی پیمانکاران سطح پایین، احتمالا این پک‌ها را به کارگران خود نخواهند داد؛ چراکه امکانات احتمالاً محدود است.»

خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) روز یکشنبه چهارم اسفند به نقل از کارگران عسلویه نوشت:

«کارگران پیمانکاری پارس جنوبی، از آنجایی که تمام کارها و پروژه‌ها، در پالایشگاه‌های عسلویه و کنگان به صورت دسته‌جمعی انجام می‌شود و کمپ‌های استراحت و اقامت نیز دسته‌جمعی است.»

در کارخانه هپکو در حال حاضر ثبت ساعت کاری، که پیش از این از طریق اثر انگشت صورت می‌گرفت، متوقف شده و به صورت کارت‌زنی انجام می‌شود. اما کارگران این شرکت در یک اعتراض که رسانه‌ای شده از عدم وجود امکانات بهداشتی پیشگیرانه انتقاد کرده و خواستار توزیع مواد ضد عفونی، ماسک، دستکش و ژل ضدعفونی‌کننده شدند.

کارگران راه‌آهن قم که از طریق شرکت «فلق» مشغول به کارند در نامه‌ای که در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد، از عدم اجرای اقدامات لازم برای پیشگیری از ابتلایشان به کرونا انتقاد کرده‌اند. آن‌ها از جمله نوشته‌اند:

«در راه آهن قم چه خبراست؟ واقعا مسئولین راه‌آهن قم در خواب هستند؟ دستگاه‌های ضد عفونی شما کجا هستند؟ آقای مدیرکل، کارگران خط قم درمعرض بیماری قراردارند، چرا فکری به حال کارگرخط قم نمی‌کنید؟ چون شما مسئولین درمعرض خطر نیستید، جلسه‌ای هم دراین باره برگزار نمی‌شود؟ چرا دسته کارگری خط را کشیکی نمی‌کنید؟ مگر ما آدم نیستم؟»

چند تشکل کارگری نیز با انتشار بیانیه‌ای به سیاست پنهانکاری و انکار که به گفته‌ی آنان از سوی مسئولان در ارتباط با خبررسانی درباره کرونا در پیش گرفته‌اند انتقاد کرده و خواستار شفافیت در اطلاع‌رسانی شده‌اند.

انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، سندیکای نقاشان البرز، شورای بازنشستگان، کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری، گروهی از فعالان کارگری سنندج، و گروهی از فعالان لغو کار کودک در بیانیه مشترکی به تجمعات اعتراضی که در برخی شهرها و دانشگاه‌ها در اعتراض به نحوه اطلاع‌رسانی و عدم اقدامات پیشگیرانه از سوی مسئولان انجام شده نوشته‌اند:

«باید با سراسری کردن این اعتراضات، ضمن تحت فشار قرار دادن دولت و حکومت برای اقدام فوری و بدون فوت وقت نسبت به در اختیار عموم گذاشتن وسایل استاندارد پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا به طور رایگان و همچنین درمان مبتلایان به طور کامل و با هزینه دولت، خواهان محاکمه و مجازات دروغگویان و پنهانکاران مربوطه گردید.»

مقام‌های ایرانی تا پنج‌شنبه هفته گذشته قویاً وجود مبتلایان به کرونا را تکذیب کرده بودند. خبر حضور کرونا در ایران با مرگ دو بیمار به طور رسمی تأیید شد.

بحث نحوه اطلاع‌رسانی درباره شیوع ویروس کرونا (COVID-19) در ایران امروز در مجلس نیز موضوع صحبت نمایندگان بود. احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده قم اعلام کرد شیوع کرونا در قم تا کنون به مرگ ۵۰ تن انجامیده است و بیش از ۲۵۰ تن در قرنطینه هستند.

این سخنان با اعتراض وزارت بهداشت روبرو شد. کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت اما در واکنش به سخنان این نماینده محافظه‌کار منتقد دولت، آن را تکذیب کرد و گفت «ایشان صلاحیت اظهارنظر و ارائه آمار در این زمینه را ندارد.» متعاقبا احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم اعلام کرد فهرست قربانیان شیوع کرونا را در اختیار وزارت بهداشت قرار داده است.

در این زمینه:

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.