سیل لرستان: دورود به حالت آمادهباش درآمد
پیشبینی شده است که سیلابی با حجم ۳۱۲ میلیون متر مکعب از کشکان عبور میکند. سه کانون بحران: شهر نورآباد و شهرها و روستاهای در مسیر دو رودخانه کشکان و تیره دورود.
با آغاز موج دوم بارشها در استان لرستان، دورود به حالت آمادهباش درآمد. پیک سیلاب بعدازظهر چهارشنبه اتفاق میافتد. پیشبینی شده است که سیلابی با حجم ۳۱۲ میلیون متر مکعب از کشکان عبور میکند. سه کانون بحران: شهر نورآباد و شهرها و روستاهای در مسیر دو رودخانه کشکان و تیره دورود.
حمید جمشیدی، نماینده ویژه مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان در دورود اعلام کرد که هشت محل اسکان اضطراری در شهر دورود و مناطق روستایی در معرض خطر پیشبینی شده است. به گفته این مقام مسئول ۳۵محل امن دیگر نیز شناسایی شده که در صورت نیاز برای اسکان آسیب دیدگان تجهیز میشود.
به گفته نماینده ویژه هلالاحمر لرستان در شهرستان دورود پنج تیم امدادی در آمادهباش کامل قرار دارند.
رضا میرزایی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان شامگاه سهشنبه در مصاحبه با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) اعلام کرد که حجم سیلابی که چهارشنبه ۷ اسفند از رودخانه "کشکان" عبور میکند، ۳۱۲ میلیون مترمکعب خواهد بود.
سامانه بارشی در استان لرستان دارای دو موج است که موج نخست از غروب روز دوشنبه وارد استان شد و ریزشهای آن تا غروب سهشنبه ادامه داشت. موج دوم بارشها تا ظهر چهارشنبه ادامه دارد. به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان تاکنون حداکثر دبی سیلابی رودخانه خرمآباد به ۱۸۰ مترمکعب برثانیه و دبی سیلابی در رودخانه کشکان به یکهزار و ۶۰۰ مترمکعب بر ثانیه در شهر پلدختر رسیده است. دبی رودخانه تیره به ۱۳۵ مترمکعب بر ثانیه و دبی رودخانه بادآور نورآباد نیز به ۲۳۰ مترمکعب بر ثانیه رسیده است. رضا میرزایی در ادامه مصاحبه با ایرنا گفت موج دوم بارشها خطرناکتر از موج نخست است:
«در بین همه رودخانههای لرستان سه کانون بحران شامل حوزه رودخانه کشکان، شهرها و روستاهای مسیر آن، رودخانه تیره دورود، شهر و روستاهای مسیر آن و شهر نورآباد وجود دارد.»
دبی سیلابی رودخانه کشکان به چهار هزار و ۸۰۰ متر مکعب بر ثانیه و دبی رودخانه تیره نیز به ۸۶۳ متر مکعب بر ثانیه میرسد و دبی خرمرود نیز به ۵۰۴ مترمکعب در ثانیه خواهد رسید. مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان گفت:
« ۵۰ درصد ظرفیت سدها خالی است و بخشی از سیلاب را میتوانیم در ظرفیت خالی این سدها کنترل و مهار کنیم، اما در حوزه رودخانه کشکان که حوزه بزرگی است و بیش از۹ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و وحشیترین سرشاخه حوزه کرخه محسوب میشود، تنها سد ایوشان را داریم که سد کوچکی است و ۵۲ میلیون مترمکعب حجم مخزن دارد و ۵۰ درصد حجم خالی آن ۲۶ میلیون مترمکعب میشود.»
— خواجه تاج دار (@piman212121) February 26, 2020
در این فاصله صبح چهارشنبه مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان اعلام کرد پل دوآب ویسیان شهرستان دوره چگنی زیر آب رفته و ارتباط جادهای با این بخش قطع شد.
به گفته عباس شرفی همچنین بخشی از باند رفت محور خرمآباد - پلدختر در منطقه مورانی اکنون کاملا تخریب شده و تردد در این منطقه امکانپذیر نیست. بخشی از سازه عرشه پل «کیان آباد» شهرستان پلدختر و پل دوآب ویسیان بر اثر جاری شدن سیل تخریب شده و ارتباط جادهای با روستاهای این مناطق هم قطع شده است.
به گفته غلامرضا آقامیرزایی راههای ارتباطی ۱۰۰ روستا و برق ۳۷ روستا و آب آشامیدنی سه روستای استان لرستان قطع است. به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان فعلا آب آشامیدنی هیچ کدام از شهرهای استان مشکل ندارد اما گاز شهر معمولان قطع است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.