خانواده فعالان محیط زیست زندانی خواستار اعطای مرخصی به آنان شدند
خانوادههای فعالان محیط زیست زندانی با ابراز نگرانی از خطر شیوع ویروس کرونا گفتهاند در این شرایط احتمال بیمار شدن زندانیان ربطی به نوع جرم و میزان محکومیتشان ندارد.
به دنبال اعلام خطر شیوع ویروس کرونا در زندانهای ایران و در ادامه پیگیریهای انجام شده از سوی خانواده زندانیان سیاسی برای نجات جان فعالان در بند، خانواده فعالان محیط زیست زندانی با ارسال نامهای به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه، از خواستند در مورد اعطای مرخصی به این زندانیان اقدام کند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، خانوادههای فعالان محیط زیست، روز چهارشنبه ۱۴ اسفند در نامه خود با ابراز نگرانی از خطر ابتلای فعالان در بند به ویروس کرونا، نوشتهاند که احتمال بیمار شدن زندانیان در شرایط شیوع بیماری، ارتباطی به نوع جرم و میزان محکومیت آنها ندارد.
نگرانیها از شیوع ویروس کرونا در زندانها در حالی است که بنابر آمار رسمی اعلام شده از سوی نهادهای دولتی در ایران، تا تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ تعداد مبتلایان به کرونا دو هزار و ۹۲۲ نفر و شمار قربانیان این بیماری دستکم ۹۲ نفر است و در این میان بسیاری از زندانها از دارا بودن حداقل امکانات بهداشتی و رفاهی محرومند.
با وجود پیگیریهای انجام شده از سوی خانواده زندانیان سیاسی اما تاکنون تنها تعداد انگشت شماری از این زندانیان موفق به گرفتن مرخصی از زندان شدهاند.
خانواده فعالان محیط زیست در نامه خود به رئیس قوه قضاییه با اشاره به بخشنامه صادر شده توسط او برای اعطای مرخصی به زندانیان واجد شرایط و محکومان زیر پنج سال، از ابراهیم رئیسی خواستهاند تا در بخشنامه خود تجدید نظر کند.
در این نامه آمده است:
«آیا مصلحت و عدالت حکم میکند که عزیزان ما که مدت طولانی در بازداشت و حتی انفرادی بودهاند در این وضعیت خطرناک و نگران کننده مستثنی شوند؟»
مقامات قضایی ایران در بهمن ۱۳۹۶ برای اولین بار از بازداشت شماری از کنشگران محیط زیست به اتهام "جاسوسی" خبر دادند.
از آنزمان تاکنون مراد طاهباز، عضو هیأت مدیره موسسه حیات وحش میراث پارسیان، هومن جوکار، پژوهشگر و فعال محیط زیست، سپیده کاشانی دوست، کارشناس موسسه حیات وحش پارسیان، نیلوفر بیانی، فعال محیط زیست و کارشناس موسسه حیات وحش پارسیان، سام رجبی، پژوهشگر در حوزه محیط زیست و فرزند دکتر پرویز رجبی، ایرانشناس و تاریخپژوه، طاهر قدیریان، از کارشناسان موسسه میراث پارسیان، امیرحسین خالقی، دانشآموخته رشته مهندسی کامپیوتر و پژوهشگر محیط زیست و عبدالرضا کوهپایه، کنشگر محیط زیست در جنوب ایران، با اتهامات امنیتی در زندان بهسر میبرند.
کاووس سیدامامی، استاد دانشگاه و فعال محیط زیست هم در پرونده مربوط به همین افراد بازداشت شده بود که جان خود را در زندان از دست داد. مسئولان قوه قضاییه میگویند او در بازداشتگاه اوین خودکشی کرده است؛ ادعایی که تا به حال شواهدی متقن و قوی برای آن ارائه نشده است. خانواده سیدامامی هم که پیوسته زیر فشار نهادهای امنیتی قرار داشتهاند هرگز این ادعا را نپذیرفتهاند.
از سوی دیگر به تازگی نامهای از نیلوفر بیانی رسانهای شده است که در آن از شکنجه و آزار جنسی خود در طول بیش از هراز و ۲۰۰ ساعت از دوران بازداشت خبر داده است:
خانودههای فعالان محیط زیست زندانی اما برای در امان ماندن جان این زندانیان از خطر ابتلا به کرونا، اعطای مرخصی از سوی ابراهیم رئیسی را به عنوان «مرهمی بر درد دو ساله دوری» این زندانیان از خانوادههای خود قلمداد کردهاند:
«این حداقل را در این شرایط سخت شیوع بیماری از ایشان دریغ نکنید. اعطای مرخصی حداقل مرهمی بر درد دو ساله دوری و جدایی و نگرانی برای خانواده این افراد است.»
در روزهای اخیر از زندانهای سراسر کشور اخباری مبنی بر شیوع کرونا در میان زندانیان به گوش میرسد.
به دنبال انتشار این اخبار سازمان گزارشگران بدون مرز روز چهارشنبه ۱۴ اسفند ماه، با انتشار گزارشی ابراز نگرانی عمیق خود را نسبت به وضعیت سلامت زندانیان سیاسی اعلام کرد.
در گزارش منتشر شده از سوی این سازمان با اشاره به بخشنامههای صادر شده از سوی رئیس قوه قضاییه ایران مبنی بر کم کردن شمار زندانیان و اعطای مرخصی به واجدان شرایط در زندان، یادآور شده است که هم اکنون بسیاری از زندانیان سیاسی همچنان از مرخصی محروم ماندهاند.
سازمان حقوق بشر ایران نیز در پیام جداگانهای روز هشتم اسفند از ناظران سازمان بهداشت جهانی خواست تا توجه ویژهای به وضعیت زندانهای ایران داشته باشند.
این سازمان مسئولیت هر گونه آسیب به سلامت و جان زندانیان را متوجه قوه قضاییه و رهبر جمهور اسلامی دانست:
نظرها
نظری وجود ندارد.