ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

توافق روسیه با ترکیه بر سر آتش‌بس در ادلب

آتش‌بس از ساعت یک بامداد جمعه ۶ مارس/ ۱۶ اسفند به اجرا درآمد. یک کریدور امنیتی به عمق ۶ کیلومتر ایجاد خواهد شد. گشت‌های نظامی مشترک هم در دستور کار است.

رئیسان جمهوری روسیه و ترکیه بعد از شش ساعت گفت وگو بر سر آتش‌بس در استان ادلب سوریه به توافق رسیدند. آتش‌بس ساعت یک بامداد جمعه ۶ مارس/ ۱۶ اسفند به اجرا درآمد.

گفت‌وگوی شش ساعته پوتین با اردوغان

به گزارش آسوشیتدپرس بر اساس توافق ولادیمیر پوتین با رجب طیب اردوغان گشت‌های مشترک ترکیه و روسیه از ۱۵ مارس/ ۲۵ اسفند در امتداد بخشی از بزرگراه M4 ، یکی از مهم‌ترین مسیرهای تجاری سوریه آغاز می‌شود. در توافق به بزرگراه M5 که کانون بدترین درگیری‌های هفته گذشته بود اشاره نشده است.

بر اساس این توافق در طول بزرگراه M4 یک کریدور امنیتی به عمق ۶ کیلومتر هم از شمال و هم از جنوب ایجاد خواهد شد. به گفته وزیر خارجه ترکیه بر سر سایر ملاک‌ها ظرف ۷ روز آینده تصمیم‌گیری می‌شود.

در یک ماه گذشته، نیروهای سوریه و ترکیه بارها بر روی زمین و در آسمان به طور مستقیم با هم درگیر بوده‌اند. ۵۸ سرباز ارتش ترکیه تاکنون در ادلب کشته شده‌اند و سه جنگنده ارتش سوریه نیز با سلاح‌های دوش‌پرتاب ارتش ترکیه ساقط شده است. هفته گذشته ۳۳ نظامی ترکیه در یک بمباران جان خود را از دست دادند. اردوغان در نشست خبری مشترکش با پوتین گفت:

«ترکیه این حق را دارد كه به هرگونه حمله نظامی ارتش سوریه پاسخ دهد. وظیفه ما این است که مانع از عمیق‌تر شدن بحران انسانی در منطقه شویم.»

پوتین روز پنجشنبه به اردوغان گفت:

«ما باید همه چیز را مورد بحث و گفت‌وگو قرار دهیم تا درگیری‌های نظامی [بین دو طرف] هرگز رخ ندهد و روابط روسیه و ترکیه را که من و شما به آن احترام می‌گذاریم خراب نکند.»

این بخش از سخنان پوتین از تلویزیون دولتی سوریه پخش شد.

اردوغان و پوتین طی چند سال گذشته بارها برای هماهنگی نیروهای خود در سوریه با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند. در سپتامبر  ۲۰۱۸  آنها به توافق‌ ایجاد مناطق کاهش تنش در استان ادلب دست یافتند. ترکیه متعهد شد شورشیان مسلح مخالف اسد را خلع سلاح کند و ارتش سوریه هم در مقابل با آتش‌بس موافقت کرد. این توافق اما به هم خورد. پوتین در نشست خبری مشترکش با اردوغان گفت:

«مسکو بر ضرورت ادامه کار در چارچوب روند آستانه و نتایج آن در خصوص اوضاع شمال سوریه تأکید دارد.»

 در آستانه دیدار اردوغان با پوتین، روسیه دو ناو جنگی به سوریه اعزام کرده و نیروهای نظامی خود از راه دریا و هوا را تقویت کرده بود. پوتین درباره احتمال رویارویی مستقیم با ترکیه در خاک سوریه گفته بود: روسیه قصد ندارد با هیچ کشوری جنگ کند.

جیمز جفری، فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه در واکنش به اعلام آتش‌بس در ادلب گفت، آتش‌بس وقتی واقعی است که تحرکات نظامی متوقف شود. وزارت دفاع ترکیه ساعتی بعد از توافق آتش‌بس اعلام کرد که دو تن دیگر از نظامیان آن کشور در ادلب سوریه کشته شده‌اند.  بر همین اساس ارتش ترکیه در پاسخ ۲۱ عضو نیروهای مسلح دولت سوریه را کشت و ۲ توپخانه و ۲ سکوی پرتاب موشک این کشور را تخریب کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مزدوری مدرن ج اسلامی برای روسیه

    مزدوری مدرن ج اسلامی برای روسیه زمانی که قاسم سلیمانی به مسکو رفت و با «خبر خوش» پیوستن پوتین به جنگ سوریه به تهران برگشت (ژوییه ۲۰۱۵) نه او و نه خامنه‌ای به فکرشان هم نمی‌رسید کارشان در سوریه به مزدوری برای روسیه برسد قدمت مزدوری به اندازه قدمت تاریخ جنگ‌های بشر است. نیروهایی خارجی که در ازای پول برای کشوری دیگر می‌جنگند مزدور نامیده می‌شوند. در عصر جدید می‌توان به مزدوران سوییسی اشاره کرد که در قرن شانزدهم برای فرانسه می‌جنگیدند، یا مزدوران آلمانی که برای جنگ استقلال آمریکا استخدام شده بودند. ج اسلامی از آغاز بحران سوریه جهت کاهش تلفات نیروهای خود مجبور به استخدام مزدورانی از لبنان (حزب الله) پاکستان (زینبیون) و افغانستان (فاطمیون) شد. گروه اول که همه مخارج زندگی و هزینه تسلیحات را طبق اذعان رهبرش سید حسن نصرالله از ایران می گرفت و دو گروه دیگر، اعضایشان به غیر از حقوق ماهیانه پانصد دلاری، در صورت کشته شدن به خانواده‌شان اقامت ایران اعطا می‌شد اما اکنون هرسه این نیروها به همراه نیروهای خود ج اسلامی عملا به مزدوری روسیه درآمده‌اند. یعنی تنها باید بجنگند و در تصمیم گیریهای سیاسی و نظامی هیچ نقشی ندارند در مورد جنگ اخیر ادلب دیدیم که بدون اطلاع ایران به ناگاه پوتین تصمیم به جنگ گرفت و در پی آن تعداد زیادی از سپاه و متحدانش در جنگ ادلب کشته شدند و زمانی که پوتین تصمیم به آتش بس گرفت فقط اعلام کرد که کافیست و اسلحه‌ها را خاموش کنید و سپاه و متحدانش اسلحه‌ها را خاموش کردند. ایران در مذاکرات پوتین و اردوغان در حد یک نظاره‌گر هم حضور نداشت. در واقع ایران نه در آغاز جنگ ادلب و نه در پایان آن هیچ نقشی نداشت و در کنار مزدورانش، خودش هم دقیقا نقش مزدور را بازی کرد با این تفاوت که حزب الله و فاطمیون و زیبنیون حداقل مزدورانی با جیره و مواجب هستند برای سپاه، اما سپاه مزدوری بی جیره و مواجب است برای روسیه و این همه ماجرا نیست. پوتین با نتانیاهو بر سر حذف کامل ایران از صحنه سیاسی سوریه به تفاهم رسیده. از یکسو اسراییل با ماندن اسد در سوریه موافقت کرده و در مقابل روسیه هم با حملات اسراییل به نیروهای سپاه در سراسر خاک سوریه موافقت کرده و آسمان سوریه را برای حملات اسراییل کاملا باز گذاشته است در آینده در دروس سیاسی و نظامی فاجعه سیاست ج اسلامی در سوریه به عنوان مصداقی از شکست مطلق در همه ابعاد یک استراتژی جنگی-نظامی تدریس خواهد شد.