ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بحران شیوع کرونا در ایتالیا و رابطه آن با بهداشت و محیط زیست - گفت‌وگو با اعظم بهرامی

اعظم بهرامی، فعال محیط زیست معتقد است بحران شیوع ویروس کرونا بر بهداشت و محیط زیست در سطح جهان هم تأثیرگذار خواهد بود و به عنوان یک روند در سیستم جهانی باقی می‌ماند و افراد و گروه‌های آسیب‌پذیر اجتماعی و اقتصادی را بیشتر به خطر می‌اندازد.

به دستور نخست وزیر ایتالیا این کشور را قرنطینه کردند. ابتلای قطعی بیش از ۱۰ هزار نفر به ویروس کووید-۱۹ در ایتالیا تأیید شده و تاکنون ۴۶۰ نفر در اثر ابتلا به این بیماری، جان خود را از دست داده‌اند. ایتالیا پس از چین بیشترین تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ را دارد. زمانه درباره بحران شیوع کرونا در ایتالیا، وضعیت بهداشتی و رابطه کرونا با محیط زیست با اعظم بهرامی، فعال محیط‌ زیست ساکن ایتالیا گفت‌وگو کرده است. بهرامی معتقد است، بیماری کرونا به عنوان یک روند در سیستم جهانی خواهد ماند و افراد و گروه‌های آسیب‌پذیر اجتماعی و اقتصادی را بیشتر به خطر می‌اندازد.

    برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

    کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

    اعظم بهرامی درباره شرایط حاضر در ایتالیا می‌گوید وضعیت الان به‌گونه‌ای است که پلیس از نظر قانونی اگر بخواهد می‌تواند حتی خودروهای شخصی را متوقف کند و درباره علت رفت و آمد از شهروندان پرس‌وچو کند و شهروندان هم باید دلیل موجهی برای رفت و آمد داشته باشند. او وضعیت قرنطینه ایتالیا را چنین توصیف می‌کند:

    «تعداد حمل و نقل عمومی را افزایش داده‌اند که مردم در آنها تراکم پیدا نکنند. حمل و نقل بین شهری هم کنترل و محدودیت خاصی دارد. ساعت کار رستوران‌های شهری هم تغییر کرده. فاصله میزهای رستوران‌ها بیشتر شده، برخی میزها را جابه‌جا کردند. کنترل برای ورود و خروج فروشگاه‌ها وجود دارد. مشاغلی که می‌توانند کارشان را آنلاین انجام دهند، در خانه آنلاین انجام می‌دهند و آنهایی که مجبورند در محل کار حاضر شوند هم با محدودیت و کنترل است. مدارس و دانشگاه‌ها هم کماکان تعطیل‌اند. تا کنون اعلام کردند که این وضعیت تا اوایل ماه آوریل ادامه خواهد داشت، اما با تغییر وضعیت ممکن است تمدید یا متوقف شود.»

    این فعال محیط زیست پیشتر نیز شیوع ویروس کرونا و گسترش آن در جنوب ایتالیا را هشدار داده بود. او درباره علت آن به زمانه می‌گوید:

    «زمانی که در استان‌های شمالی اوج شیوع ویروس کرونا بود و هنوز قرنطینه اعلام نشده بود، برخی از مردم از شمال به جنوب سفر کردند و بیماری به استان‌های جنوبی نیز منتقل شد و حال اوج شیوع در این استان‌هاست. همچنین شهرهای جنوبی برخی از پرتراکم‌ترین شهرهای جهان هستند. کارهای سنتی و رستوران، کشاورزی و تولیدات مواد غذایی و کارخانه‌ها و توریسم هم در جنوب فعال‌تر و ریسک ابتلا بالاتر است.»

    به گفته اعظم بهرامی ایتالیا یکی از بهترین بوروکراسی‌های خدمات پزشکی را دارد، اگرچه از نظر سیاسی نقاط ضعف زیادی دارد. اما خدمات درمانی در این کشور کافی و بسیار ارزان است:

    «در اتحادیه اروپا از نظر تعداد پزشک برای شهروندان رتبه اول را دارد و یکی از بهترین صنایع داروسازی جهان را دارد.»

    این فعال محیط زیست معتقد است که این بیماری بر اقتصاد و جامعه تاثیر بسیاری خواهد داشت. بهرامی می‌گوید:

    «شاید غلوآمیز باشد اما فکر می‌کنم شاید بتوان سیستم‌های اقتصادی و اجتماعی دنیا را به قبل و بعد از کرونا تقسیم کرد. چین و بسیاری از کشورهای تاکنون در حوزه‌های مختلف خسارت‌های زیادی دیدند. در مورد ایتالیا هم همین‌طور است. مثلا فستیوال ونیز که یکی از پردرآمدترین رویداد توریستی نه تنها در ایتالیا بلکه در اتحادیه اروپاست، به خاطر کرونا تعطیل شده. فوتبال و مراکز فرهنگی تعطیل هستند. خسارتی که ایتالیا از بابت توریسم تا به حال داشته بسیار بالاست.»

    به گفته او بخش بسیاری از صنایع ایتالیا صنایع غذایی مانند شراب، پنیر و کشاورزی هستند و همه تحت تاثیر شیوع گسترده ویروس کرونا قرار گرفته‌اند. همچنین خسارت‌های ایتالیا بر کشورهای دیگر اتحادیه اروپا نیز تاثیر خواهد داشت و اقتصاد آنان را نیز دچار خسران می‌کند.

    ایتالیایی‌ها فرهنگ رفت و آمد با خانواده، کافه نشینی و رستوران گردی دارند. اعظم بهرامی درباره فرهنگ ایتالیا و الگوهای رفتاری ایتالیا پس از شیوع کرونا می‌گوید:

    «نخست‌وزیر از مردم خواسته اگر نگران پدبزرگ و مادربزرگ‌هایشان هستند، الگوی رفتارشان را تغییر دهند. این نشان می‌دهد که فرهنگ گرم ایتالیایی در شرایط اپیدمی کرونا آسیب زننده است.»

    به گفته این فعال محیط زیست اکنون الگوهای رفتاری بین ایتالیایی‌ها تغییر کرده و تحت تاثیر کرونا قرار گرفته. مثلا جمعیت سالمندان در خیابان کمتر شده است. درحالی که آنها نقش فعالی در شهر و جامعه دارند. از خرید خانگی تا نگهداری نوه‌ها و مهمانی‌های دورهمی در خانه پدری. او می‌گوید:

    «کلیسا رفتن در ایتالیا خیلی مرسوم است، اما تقریبا تعطیل شده. جشن سوگواری و عروسی انجام نمی‌شود. حتی برای ثبت مراسم عروسی در شهرداری انجام نمی‌شود. امیدوارم که در ایران مراسم تدفین، مراسم عروسی، رفتن به مکان‌های مذهبی یا سفرهای غیرضروری برای ملاقات خانواده در وضعیت بحرانی کرونا تغییر کند، زیرا این کارها زرنگی یا دور زدن قانون نیست، بلکه آسیب زدن به کسانی است که دوست‌شان داریم.»

    اعظم بهرامی معتقد است کرونا بر محیط زیست نیز تاثیر بسیاری خواهد گذاشت. او این‌گونه شرح می‌دهد:

    «مثلا در چین با کم شدن رفت‌ و آمدها و تولید کم کارخانه‌ها میزان دی‌اکسید کربن بسیار پایین آمده است. این نشان می‌دهد که ما چقدر در مقابل سیستم‌هایی که خودمان تعریف کردیم ناتوان هستیم. همچنین نشان می‌دهد که ما در ارتباط با طبیعت چقدر ضعیف و شکننده هستیم و ناتوانی ما را به ما نشان می‌دهد. اما موضوع مهم دیگر افزایش مصرف آب است. شستشو و میزان مصرف آب به شکل معناداری افزایش یافته است. در تهران سازمان ابفا اعلام کرد که اگر مصرف پایین نیاید مجبور به جیره‌بندی می‌شود و در شهرهایی از استان گیلان جیره‌بندی شده است. همینطور مسئله مهم حجم بالای تولید زباله‌های عفونی آزمایشگاه‌ها و مراکز درمانی و حتی زباله‌های خانگی عفونی, افزایش مصرف مواد شوینده و محصولات شیمیایی برتی ضد عفونی نیز می‌تواند در صورت نبودن ساختار مناسب شبکه آب و تصفیه فاضلاب به راحتی خاک و آب‌های زیر زمینی را آلوده کند.»

    او همچنین معتقد است تاثیرات مرگبار کرونا بر گروه‌ها و افراد آسیب‌پذیر در کشورهای مختلف، به مانند تغییرات اقلیمی که شکاف‌های تبعیض‌آمیز در جهان را عمیق‌تر می‌کند، شیوع کرونا هم همین کارکرد را دارد:

    «کرونا مردم و گروه‌هایی را تحت‌تاثیر می‌دهد که از نظر بهداشتی و طبقاتی در کشورها یا مناطقی هستند که از نظر اقتصادی شرایط بدتری دارند. معلولین، بیماران و گروه‌های سنی آسیب‌پذیر بیشتر در خطرند.»

    به گفته این فعال محیط زیست، کرونا شکاف‌های عمیق‌تری را در حوزه تبعیض‌ها ایجاد می‌کند و این ویروس ماندگار خواهد شد و به یک روند در سیستم جهانی تبدیل خواهد شد.

    در همین زمینه:

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.