ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

با اضطراب ویروس کرونا چه کنیم؟

ویروس کرونا یک تهدید واقعی است و جهان را فراگرفته است. اما مهم این است که بتوانیم نسبت به این تهدید رویکردی متعادل اتخاذ کنیم و از وحشت بی‌دلیل پرهیز کنیم. چند راهکار ساده.

ویروس کرونا یک تهدید واقعی است و همانگونه که نظاره‌گر هستیم جهان را فراگرفته است. اما بسیار مهم است که بتوانیم نسبت به این تهدید رویکردی متعادل اتخاذ کنیم و از وحشت بی‌دلیل پرهیز کنیم.

این به معنای آن نیست که خیلی خوشبین باشیم. خوش‌‌بینی زیاد و کم‌اهمیت جلوه دادن این مساله باعث می‌شود جان‌های زیادی به خطر بیفتند اما از سوی دیگر وحشت و اضطرابی که اکنون دامن میلیون‌ها انسان را گرفته نیز خطرناک است و تهدید بزرگی برای سلامت روان است.

خبر خوب در مورد نگرانی‌های عمومی و گسترده این است که باعث می‌شود افراد رفتار خود را تغییر دهند؛ همانطور که بسیاری از افراد در مناطق تحت تاثیر ویروس کرونا رفتار خود را تغییر داده‌اند و با توجه به دستورالعمل‌های ارائه شده برای پیشگیری از گسترش ویروس عمل می‌کنند. اضطراب باعث پیشگیری و حفظ رفتارهای مناسب می‌شود. این اضطراب است که باعث کنترل و محافظت در برابر خطر می‌شود.

با این حال، هنگامی که تهدیدات نامشخص هستند؛ مانند وضعیت کنونی ما در برابر این ویروس، ذهن مضطرب به راحتی می‌تواند تهدید واقعی را بیش از حد ارزیابی کند و توانایی ما در مقابله با آن را دست کم بگیرد. در این میان افرادی که دچار اختلال اضطراب هستند، بیشتر آسیب‌پذیر هستند.   

در حالی که اضطراب‌ و نگرانی به ما کمک می‌کند تا با این تهدید مقابله کنیم، اضطراب شدید می‌تواند به وحشت ویروس کرونا تبدیل شود. وقتی در وضعیت هراس هستیم، بیش از حد رنج می‌بریم، فرزندان خود را تحت فشار قرار می‌دهیم، دست به اشتباه می‌زنیم  و درگیر تصمیمات و رفتارهای غیرمنطقی می‌شویم.  همانگونه که می‌بینید هراس می‌تواند مشکلات جدیدی ایجاد کند؛ مانند خرید بیش از حد مواد بهداشتی که باعث ایجاد کمبود زنجیره تامین ماسک و مواد ضد عفونی کننده و اقلام مورد نیاز دیگر می‌شود. 

همچنین ترس بر نحوه واکنش ما در برابر خطرات سلامتی تأثیر می‌گذارد. ترس از بیماری و آلودگی در هنگام بروز اپیدمی‌هایی مانند ویروس کرونا خود را بیشتر نشان می‌دهند. شدیدترین میزان ترس از آلودگی در اختلال وسواس-اجباری (OCD) مشاهده می‌شود. تقریباً۵۰ درصد از مبتلایان به OCD از ترس آلودگی به شست‌وشوی اجباری رو می‌آورند. در موارد دیگر، برخی نیز این وحشت را دارند که مبادا دیگران را آلوده کنند. 

یادتان باشد که وحشت و اضطراب شدید بر اطرافیان شما هم تاثیر منفی می‌گذارد. اضطراب بیش از حد به دیگران نیز انتقال داده می‌شود و دیگران را نیز دچار می‌کند.

چه کنیم؟

دسترسی محدود به رسانه‌ها و دریافت اطلاعات از منابع معتبر

بررسی دايمی شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها برای دریافت اخبار جدید در این زمینه وسوسه انگیز است، اما مراجعه زیاد به این شبکه‌های اجتماعی و اطلاعاتی می‌تواند اضطراب ما را بیشتر کند. ما همین نوع اضطراب اغراق‌آمیز را به راحتی به فرزندان و اطرافیان خود منتقل می‌کنیم. علاوه‌براین  تمرکز روی افکار و پیش‌بینی‌های فاجعه‌آمیز، به خصوص آن چیزهایی که در رسانه‌های اجتماعی مطرح می‌شود وحشت ما را دوچندان می‌کند.

ما نمی‌توانیم از این اخبار دور بمانیم اما می‌توانیم آن را محدود به اطلاعات ضروری کنیم. ما باید ظرفیت‌های روحی خود را در برابر شنیدن آمار و ارقام جان‌باختگان و مشکلات نظام سلامت و نقدها و هشدارها بشناسیم. هیچ‌کس آنقدر ظرفیت ندارد که هر روز با خبر تعداد مرگ‌و میر ناشی از ویروس سر کند و دائما اخبار تاسف‌بار و گزارش‌های غم‌انگیز بشنود. قرار گرفتن در معرض این حجم از نگرانی و ناراحتی بسیار آسیب‌زننده است و تنها راه‌حل این است که تصمیم بگیرید که دائما آنها را نخوانید و نبینید. 

اگر سوالی در زمینه این بیماری دارید باید پاسخ  آن را از منابع معتبر دریافت کنید بدون اینکه بخواهید ساعت‌ها اخبار بد بخوانید.

کاهش اضطراب از طریق کاهش خطر 

از احتیاط های معقول و منطقی، احساس حماقت نکنید یا خجالت نکشید. به عنوان مثال، توصیه های ایمنی سازمان جهانی بهداشت، مانند شست‌وشوی مکرر دست را دنبال کنید. در خانه بمانید؛ به اندازه کافی بخوابید و از سیستم ایمنی بدن خود مراقبت کنید. آمادگی برای آینده در این شرایط یعنی ماندن در خانه و قرار نگرفتن در معرض شلوغی با جمعیت زیاد که یک واکنش کاملا منطقی است و می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند.

در پیش گرفتن زندگی عادی با اندکی تغییر

در این مدت نامعلوم، مهم است که روال‌های عادی مراقبتی خود را انجام بدهید تا اضطراب کاهش پیدا کند. کارهایی که بیشتر به شما کمک می‌کند را پی بگیرید، پیاده روی در طبیعت، مدیتیشن، ورزش در خانه یا صحبت با یک دوست، پختن یک کیک، رسیدگی به کارهای عقب مانده در خانه، یادگرفتن یک مهارت تازه از طریق آموزش‌های آنلاین و ساختن کاردستی کارهایی هستند که می‌توانید برای کاهش اضطراب انجام بدهید.

ارتباط با روان‌درمانگر

ویروس کرونا به تنهایی دلیل کافی برای اضطراب است. اما برای افرادی که مضطرب هستند یک اضطراب مضاعف است که می‌تواند نگرانی‌های دیگر را نیز تشدید کند. اگر برای درمان اضطراب با روان‌درمانگر در ارتباط هستید شاید لازم باشد در این دوران حفظ این ارتباط را جدی بگیرید تا بتوانید با کمک او کنترل بهتری بر اوضاع داشته باشید. 

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.