اصل ۹۰: هواپیمایی ماهان متهم ردیف اول ورود کرونا به ایران
کمیسیون اصل ۹۰ مجلس قصد دارد تحقیق و تفحص از سازمان هواپیمایی کشوری را آغاز کند. مجلس اما عملاً از کار افتاده و قوه قضائیه هم از ورود به این پرونده پرهیز دارد.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع تداوم پرواز برخی ایرلاینها به چین را در قالب تحقیق و تفحص از سازمان هواپیمایی دنبال خواهد کرد. شرکت هواپیمایی ماهان از ۱۶ بهمن تا ۴ اسفند در بحبوحه شیوع کرونا به پکن، شانگهای، گوانگجو و شنژن به صورت رفت و برگشت پرواز داشت.
بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی جمعه ۲۳ اسفند در مصاحبه با خبرگزاری دانشجویان ایران گفت کمیسیون اصل ۹۰ قصد دارد به پرونده تحقیق و تفحص از سازمان هواپیمایی کشوری درباره انهدام هواپیمای اوکراینی با دو موشک سامانه پدافند هوایی سپاه پاسداران بندی هم درباره پرواز هواپیمایی ماهان به چین در بحبوحه شیوع کرونا در آن کشور بیفزاید. مشکل این است که به سبب شیوع کرونا در بین برخی نمایندگان مجلس، مجلس شورای اسلامی از کار افتاده و برگزار نمیشود. پارسایی گفت:
«البته اگر احیانا جلسات مجلس تشکیل نشود، انتظار داریم قوه قضاییه رأساً به این موضوع ورود کند. متهمین ردیف اول کسانی هستند که عامل ورود این ویروس به کشور بودند و باعث شدند هزینه جانی، مالی و معنوی سنگینی به کشور وارد شود که به راحتی قابل جبران نیست. قطعاً سازمان هواپیمایی که مانع انجام پرواز به چین نشد در کنار ایرلاین ماهان از متهمان ردیف اول است.»
دولت حسن روحانی بعد از شیوع ویروس جدید کرونا در ووهان از ۱۱ بهمن به بعد همه پروازها به چین را ممنوع اعلام کرد. با این حال هواپیمایی ماهان که به سپاه پاسداران تعلق دارد به پروازهایش به شانگهای ادامه داد. ماهان با این پروازها شهروندان چینی را که در فرودگاههای بینالمللی سرگردان بودند به کشورشان منتقل میکرد و در بازگشت از چین کالاهایی را وارد ایران میکرد. ماهان در بحبوحه شیوع کرونا دستکم ۵۵ پرواز به چین انجام داده است. رضا جعفرزاده، سخنگوی شرکت هواپیمایی کشوری در آن زمان گفته بود: این پروازها به هیچ وجه مسافری نیست و باری بوده و صرفا برای آوردن وسایل پزشکی مانند کیت، لوازم پزشکی و درمانی، با مجوز سازمان هواپیمایی کشوری و «با نظارت دقیق وزارت بهداشت» صورت گرفته است.
بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در ادامه مصاحبه با ایسنا گفت:
«ماهان میگفت که برای وارد کردن کالای پزشکی به این کشور [چین] میرود در حالی که هم مسافر میبرد و هم مسافر بقیه کشورها را جابجا میکرد. ضمن اینکه ادعای وارد کردن کالای پزشکی در شرایطی که حتی پزشکان و پرستاران کشورمان از وسائل لازم برای مبارزه با این ویروس محروماند ادعایی مضحک بیش نیست.»
۱۳ بهمن چانگ هوا، سفیر چین در ایران در تویبتر خود از دیدار با مدیرعامل هواپیمایی ماهان خبر داده بود. پارسایی با اشاره به این دیدار گفت:
«حتی مدیرعامل این ایرلاین با سفیر چین نشست و با افتخار گفت که ما مسافر جابجا میکنیم. این اتفاق در شرایطی افتاد که حتی کروی پروازی هم بدون نظارت و قرنطینه به راحتی تردد میکردند.»
پارسایی دادستان کل را متهم کرد که با وجود درخواست مجلس برای جلوگیری از ادامه پروازها به چین صرفاً نظارهگر بوده است.
علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی چهارشنبه ۲۱ اسفند در مصاحبه با اعتماد آنلاین گفته بود که ویروس کرونا قطعاً قبل از ۳۰ بهمن در ایران شیوع پیدا کرده بود. ۳۰ بهمن روابط عمومی وزارت بهداشت رسماً دو مورد ابتلای قطعی به کووید ۱۹ را اعلام کرد. از اوایل بهمن پایش مسافران در مبادی ورودی و قرنطینه دانشجویان مقیم چین آغاز شده بود. تا روز گذشته بیش از ۱۰ هزار مورد ابتلای قطعی به کووید ۱۹ در ایران به ثبت رسیده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.