ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روحانی: استان‌ها گوش‌به‌فرمان تهران باشند؛ قرنطینه وجود ندارد

در حالیکه پیش از این رئیس ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا از اجرای فاز یک و دو قرنطینه در تهران خبر داده و خواستار اجرای فاز سه شده بود، رئیس دولت گفت: چیزی به اسم قرنطینه نداریم، نه امروز و نه در ایام نوروز.

به روایت وزارت بهداشت و درمان تا ظهر یکشنبه ۲۵ اسفند ۷۲۴ تن به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند. تنها در یک روز  ۱۱۳ تن به شمار فوت شدگان این بیماری افزوده و یک هزار و ۲۰۹ مورد جدید شناسایی شد. برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار قرنطینه و ایجاد محدودیت در آمد و شد و تعطیلی یا کاهش ساعت کار بنگاه‌های دولتی و خصوصی شده‌اند. در استان خوزستان بازار و اماکن عمومی تعطیل شده است. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران  اما گفته است که چیزی به اسم قرنطینه وجود ندارد و همه در کسب و کار آزاد هستند.

کرونا در ایران همچنان پیش می‌رود. رئیس دولت اما می‌گوید: چیزی به اسم قرنطینه وجود ندارد و همه در کسب و کار آزادند. عکس: آرشیو

علیرضا زالی، رئیس ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا تهران صبح یکشنبه ۲۵ اسفند از تعطیلی ادارات دولتی در این شهر خبر داده و گفته بود که فاز یک و دو قرنطینه در تهران انجام شده است.

زالی حتی خواستار اجرایی شدن فاز سوم قرنطینه تهران که به گفته او «تعطیلی همه اداره‌ها و ماندن مردم در خانه» خواهد بود، شده و هشدار داده بود: اگر این فاز اجرایی نشود هر فردی که کرونا دارد می‌تواند در مغازه دو نفر و در مترو ۲۰ نفر دیگر را مبتلا کند.

حسن روحانی، رئیس دولت و رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا اما چند ساعت بعد  در دیدار با «فعالان اقتصادی» ایجاد محدودیت برای فعالیت نهادهای دولتی و یا بنگاه‌ها را رد کرد و گفت:

               «ما چیزی به اسم قرنطینه نداریم. نه امروز و نه در ایام نوروز جایی قرنطینه نخواهد شد. همه در کسب و کار آزاد‌ند و خدمات دولت هم به طور معمول به مردم خواهد رسید.».

طی روزهای گذشته برخی رسانه‌های ایران از قرنطینه تهران به منظور جلوگیری از شیوع کرونا خبر داده بودند. محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی تهران صبح یکشنبه ۲۵ اسفند از مسئولان دولتی خواسته بود «قرنطینه را تعریف کنند تا مردم بدانند آیا آیین‌نامه و اسنادی دارد و وقتی می‌گویم قرنطینه می‌کنیم، یعنی قرار است چه کاری بکنیم».

استاندار خوزستان هم شنبه ۲۴ اسفند گفته بود که فعالیت تمامی اصناف به استثنای سوپرمارکت‌ها، نانوایی‌ها، قصابی‌ها، میوه فروشی‌ها، خوار و بارفروشی‌ها و داروخانه‌ها ممنوع است. در استان‌های گیلان، مرکزی و خراسان رضوی هم نهادهای استانی محدودیت‌هایی برای فعالیت بنگاه‌ها و آمد و شد وضع کرده‌اند. ستاد ملی کرونا هم شامگاه شنبه اعلام کرد با کنترل آمد و شد در ۱۱ استان موافقت کرده  اما نام این استان‌ها را تا به حال اعلام نکرده است.

رئیس دولت اما مرجع تصمیم‌گیری در باره قرنطینه و یا تعطیلی بنگاه‌ها و نهادهای دولتی را تنها «ستاد ملی مقابله با کرونا در تهران» عنوان کرد و گفت:

                  «اینکه روزی یا ساعتی، تعطیل شود، یا کسب و کاری خاصی مورد محدودیت قرار بگیرد، مرجعش در تهران است و استانها چه استانداران و چه نهادهای بهداشتی به هیچ وجه در این زمینه حق تصمیم گیری ندارند. هرگونه محدودیتی بخواهد ایجاد شود، در تهران تصمیم گیری می‌شود و در استان‌ها نباید اقدامی صورت بگیرد».

مهلت سه ماهه برای پرداخت بدهی‌ها

از دیگر وعده‌های حسن روحانی مهلت سه ماهه برای پرداخت قبوض آب، برق، گاز و عوارض شهرداری بود. او گفت که مردم می‌توانند بدهی مربوط به  برق، آب، گاز و عوارض شهرداری  در سه ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت را به تعویق بیاندازند.

او اما مشخص نکرد که تا چه زمانی به بدهکاران برای پرداخت این هزینه‌ها مهلت داده خواهد شد.

در همین ارتباط، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی هم گفت که خدمات بانکی به کسانی که چک‌هایشان از از اول اسفند تا آخر اردیبهشت برگشت بخورد، متوقف نخواهد شد.

بانک مرکزی ایران صبح امروز بخشنامه‌ای در ارتباط با «مصادیق بخش‌ها و رسته‌های کسب و کارهایی که به طور مستقیم از بیماری کرونا دچار بیشترین آسیب شده‌اند» را به بانک‌های دولتی و خصوصی، موسسه‌های اعتباری غیردولتی و بانک مشترک ایران و ونزوئلا ابلاغ کرد.

جزئیات این بخشنامه فاش نشده اما پیش از این بانک مرکزی اعلام کرده بود که تاخیر در پرداخت قسط تسهیلات بانکی در اسفند ماه مشمول جریمه نخواهد شد. این تصمیم اما وام مسکن، ازدواج و خرید خودرو را شامل نمی‌شود.

براساس اعلام بانک مرکزی شیوع کرونا موجب وارد آمدن خسارت به تالارها، رستوران‌ها، غذاخوری‌ها و کافه‌ها، مراکز گردشگری، هتل‌ها، فروشگاه‌های صنایع دستی، شرکت‌های حمل و نقل درون شهری و بین‌شهری، مراکز فروش شیرینی و آجیل، سالن‌های ورزشی و مجتمع‌های فرهنگی و تفریحی شده است.

برآورد مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بیانگر آن است که شیوع کرونا می‌تواند موجب از دست رفتن ۲۰۰ هزار فرصت شغلی شود.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Faryad

    مرگ حدود هزار نفر در ۳۰ استان ایران بر اثر کرونا خبرگزاری ایرنا روز دوشنبه گزارش داد که مقام‌های وزارت بهداشت ایران مسئولان بهداشت محلی را از اعلام تعداد جان‌باختگان منع کرده‌‌اند!. بر اساس این گزارش، در حالی که تا ابتدای هفته جاری مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان و دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، تعداد مبتلایان، بهبودیافتگان و قربانیان کرونا را روزانه به رسانه‌ها اطلاع می‌دادند، روز شنبه از سوی این دو دانشگاه اعلام شد که از وزارت بهداشت دستور گرفته‌اند که هیچ‌گونه اطلاع‌رسانی نداشته باشند

  • حقیقتگو

    درشمال شهرتهران ودردامنه کوه البز محله ای بنام دربند وجود دارد که منطقه خوش آب وهوائی است و گردشگری است و رودخانه ابی ازکوه جرینان دارد ورستورانت های متفاوتی هم دراین محله برپا شده است وگردشگران جذب زبیائی کوه ها ورودخانه شده اند و به صرف غذاهای آنچنانی مشغولند ...ولی شبکه گازرسانی با موجودیت رودخانه وکوه ها و صعب العبوربودن انکاربه مشکل برخورده است و رستورانت ها باید مخازن گاز توسط قاطرها حمل میشود تحویل بگیرند ...تعدادی مخزن گاز درخورجین های قاطرهای لاغر که هرباره باید این مسیرکوهی را بالا بروند و آهم با سیخونگ های صاحب قاطر و نه تعطیلی دارند و نه گردشگران وصاحبان رستورانت ها حالش را جویا میشوند بلکه مخازن گازرا حمل کن تا زنده هستی واگرهم سقط شدی قاطری سقط شده است !! دردوران برده داری هم برده ها همچون قاطرهائی بوده اند که زنده بودنشان درگروی انجام هرآنچه برده داران می گفتند بود است ...ولی بسیاری براین عقیده اند که دوران برده داری تعلق به دها سال پیش دارد و درقرن بیست ویکم برده داری و برده کردن انسان ها وجود ندارد...ولی بنابه حفقیقت دراین چهل سال درایران دوران برده داری نتها به پایان نرسیده است بلکه انسان ها انکارمایل هستند تمام وکمال برده باشند و افساربرده گی شان را خمیمی و خامنه ای دردست داشته باشند...لاقل اگرگاوی را که می خواهند شیرش را بدوشند گرسنه نگه اش نمی دارند و اگر گاو هم تحت شرایطی قادر به شیر دادن نیست آرامش می گذارند و فلفورتهدیدش نمی کنند که اگرشیرندهی ذبحت می کنیم ...لی انکارؤزیم آخوندی چنان ادعای برده داری می کند اوصاحب برده گان است که اگربرده گان گرسنه و بیمارهم باشند برایش فرقی نمی کند و درصدد دوشیدن برده گانش است ...درحقیقت محض باید ازجماعت چندده میلیونی پرسید که چهل سال چه کردید که چنین شخصیت وهویتی برهم زده اید که رزیم آخوندی اجازه به خودش میدهد دراین شرایط بهرانی وبیکاری و ورشکستی مالی درصدد طلب پولش برآمده است ؟