ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

علی مطهری: دو شورای نگهبان در کشور به وجود آمده است

علی مطهری بررسی لوایح و طرح‌های مجلس در مجمع تشخیص مصلحت را برخلاف قانون اساسی و موجب محدود شدن مجلس است. به گفته او مجمع تشخیص مصلحت اکنون جای مجلس سنا نشسته است.

علی مطهری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی بررسی لوایح و طرح‌های مجلس در «مجمع تشخیص مصلحت نظام» را نشانه به وجود آمدن دو نوع شورای نگهبان در کشور دانسته است. به گفته مطهری این امر برخلاف قانون اساسی و موجب محدود شدن مجلس است اما علی لاریجانی رئیس مجلس در این خصوص از حق نمایندگان دفاع نمی‌کند.

علی مطهری، نماینده تهران در مجلس/ عکس از آرشیو

به گزارش «اعتمادآنلاین»، به نقل از علی مطهری، بررسی مصوبات مجلس در «هیات عالی نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام» یک «بدعت‌گذاری» است که به محدود شدن اختیارات مجلس منجر شده و مجمع تشخیص را در مقام مجلس سنا نشانده است.

مطهری درباره بررسی لایحه بودجه ۹۹ در هیئت عالی نظارت مجمع همزمان با بررسی این لایحه در شورای نگهبان گفت که نمایندگان نسبت به این مسئله انتقاد داشته‌اند اما همچنان در حال اجرا است.

این نماینده مجلس وضعیت حال حاضر را دال بر وجود دو شورای نگهبان در کشور دانست. او گفت:

« شورای نگهبان برای مطابقت با شرع و قانون اساسی مصوبات را بررسی می‌‌کند و هیات عالی نظارت می‌گوید برای مطابقت با سیاست‌های کلی نظام آنها را بررسی و در نهایت نظر خود را به شورای نگهبان ارسال می‌کند. در واقع دو شورای نگهبان در کشور به وجود آمده است.»

مطهری این روند را خلاف قانون اساسی دانست و گفت که طبق قانون اساسی هیچ نهادی جز شورای نگهبان حق ندارد مصوبه مجلس را بررسی کند.

به گفته این نماینده مجلس، بررسی مصوبات مجلس در هیات عالی نظارت مجمع «یک روند» است که پیش از این اجرا شده و ادامه یافته است.

مطهری بررسی لوایح FATF در هیات نظارت  را به عنوان یک مورد دیگر از موازی‌کاری در این نهاد دانست و گفت که مخالفت مجمع تشخیص با تصویب لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی نشان می‌دهد که این مجمع می‌تواند «هر مصوبه‌ای را به بهانه عدم انطباق با یک سیاست کلی متوقف کند و نگه دارد.»

نماینده تهران در مجلس گفت که در واقع مجمع تشخیص مصلحت در جایگاه مجلس سنا نشسته و می‌تواند گاهی مصوبه مجلس را هم تغییر دهد؛ روندی که موجب محدود شدن اختیارات مجلس شده است.

علی مطهری پیشنهاد کرده که «اگر این روند ضرورت داشته باشد، نیاز است قانون اساسی تغییر کند. در آن صورت حتی مجمع می‌تواند به مجلس سنا تبدیل شود.» او در عین حال ابراز امیدواری کرده که این بدعت مورد پذیرش مجلس یازدهم قرار نگیرد.

به گفته مطهری، علی لاریجانی رئیس مجلس دهم برای رفع این مشکل «همراهی لازم» را نشان نداده است.

علی مطهری، نماینده مجلس شورای اسلامی پیشتر در پاییز امسال در نامه‌ای به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی رویه مجمع تشخیص مصلحت نظام در انطباق مصوبات مجلس با سیاست‌های کلی نظام را خلاف قانون اساسی دانست.

اما این روند همچنان ادامه دارد چنان که مجمع تشخیص مصلحت بررسی لایحه بودجه ۹۹ را نیز بدون وجود هیچ گونه اختلاف نظری میان مجلس و شورای نگهبان آغاز کرد.

با حکم حکومتی علی خامنه‌ای، رهبر ایران، لایحه بودجه ۹۹ بدون تصویب در مجلس شورای اسلامی مستقیم به شورای نگهبان ارسال و مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه به عنوان مصوبه مجلس به این شورا ارائه شده است. این اقدام بی‌سابقه به‌خاطر شیوع ویروس کرونای جدید در ایران و تعطیلی مجلس شورای اسلامی صورت گرفت.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • امیر

    ،،جناب لاریجانی با مشورت نمایندگان،،می خواست لایحه بودجه ای رو که درآمدهای آن غیر واقعی وغیر قابل وصول است،،رو به بهانه کمبود وقت،کرونا و.....با درخواست از رهبر و اینکه اجازه بدن بدون مصوبه مجلس اول بره شورا،،بندازه به گردن رهبر،،ولی ایشون هم خیلی زرنگتر از شماست، ،وقتی عرضه ندارین لایحه بودجه رو بررسی و یا تصویب کنید بجای رد کردنش، فکر کردین می گین رهبر شما بده تصویب کنه با مسولیت خودت،،ایشون هم اینطور صلاح دونستن،،بدن عاقل تر از شما بررسی کنه،تا فکر نکنید زرنگین،،باید لایحه بودجه رو رد می کردین، چون درآمدهاش غالبا غیر قابل وصوله،،فکر کردین رهبری سوادش از شما کمتره؟؟؟؟؟؟حالا هم بشین سر جات حرف نزن،،با اون دهن کج و ذهن ***،،بودجه دو دوازدهم اجرا میشه تا مجلس جدید بیاد ردش کنه

  • ahmad

    تازه فهمیده مجلس و شوراو هر نهاد دیگه ای یه مشت نون خور اند و لا غیر

  • حسن

    کار مجمع خلاف قانون اساسی است چون بررسی مجمع بررسی قانون در حیطه وظایف مجمع تشخیص مصلحت نمی باشد بلکه اگر پس از تصویب لایحه ای بین مجلس و شورای نگهبان اختلافی بوجود اید وظیفه دارد ان را حل نماید ولا غیر

  • محمد نادری

    هان که ندارد پسر نشان از پدر جناب نامطهر ما ملت موندیم هنوز که تو کدوم وری میزنی؟؟!!چندچندی باخودت ونظام؟؟!اصولگرابودی ولی هیچ نشانی از اصولگرای درت نبود بیشتر به اپوزیسیون می موندی ونمایندگی سلطنت طلبها رو درایران یدک میکشی وگاه ب گاه آب به آسیاب دشمن میریزی ایشاله که خداهدایتت کنه باپسر نوح محشور نشی با صدام محشور بشی

  • Huh

    Dota behtar az nothing

  • amir

    به نظر من کلا مجلس حذف بشه تا حداقل به شعور ملت توهین نشه خیلی بهتره لعنت به این مملکتی که همه چیزش با نیرنگ و حیله هست

  • علیرضا

    صلاح کار خویش خسروان دانند.رهبر فهمیده و عزیزی داریم.

  • ماموستائاسورا کوردستانی

    اتفاقآ بهترین قانون ومجلس دنیاروداریم .همه یکدست همە بله قوربان همه به نان وزندگی نسلهایی ایندشون مال زر میرسندازآب شب ماندە پرهیزمیکنند .درمنطقەیی کردستان نمایندەیی داشتیم بعداازاتمام نمایندگیش فرزندانش وخودش تابعیت کاناداگرفتن ....بخداقسم .خیلی پاکترین کس بودرفت مجلس ماشالاغولترین نمایندشد....تازە درمصاحبەی هم گفتەبود متاسفانەمردم آگاە شدااند...چراماباید ناشکرباشیم ...