سجاد سالاروند از بازداشت شدگان اعتراضات آبان به حبس و «شستوشوی میت» محکوم شد
چهار ماه پس از اعتراضات سراسری آبان ماه ۹۸، یکی از معترضان به نام سجاد سالاروند به یک سال حبس تعزیری و سه ماه کار اجباری در غسالخانه محکوم شد.
چهار ماه پس از اعتراضات سراسری آبان ماه ۹۸، یکی از معترضان به نام سجاد سالاروند به یک سال حبس تعزیری و سه ماه کار اجباری در غسالخانه محکوم شد.
به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا)، شعبه چهارم دادگاه کیفری دو شهرستان پردیس روز دوشنبه ۲۶ اسفند ماه، سجاد سالاروند ۲۱ ساله را بابت دو اتهام «تشکیل دسته یا جمعیت با هدف بر هم زدن امنیت کشور» و «اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق ایجاد جنجال و هیاهو» به یک سال حبس تعزیری و سه ماه شستوشوی میت محکوم کرد.
سجاد سالاروند روز ۲۵ آبان ماه امسال و در جریان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در بومهن تهران بازداشت شد و در حال حاضر در زندان تهران بزرگ (فشافویه) در حبس بهسر میبرد.
این شهروند پیش از بازداشت به عنوان کارگر ساختمانی کار میکرده است.
به نظر میرسد قاضی دادگاه کیفری دو شهرستان پردیس حکم «شستوشوی میت» را به مثابه یک مجازات ترذیلی برای این زندانی سیاسی صادر کرده است. این حکم یکی از سوال برانگیزترین احکام صادر شده در سالهای اخیر محسوب میشود.
بر اساس ماده ۶۶ قانون مجازات اسلامی، مرتکبان جرایم عمدی که حداکثر مجازات قانونی آنها ۹۱ روز تا شش ماه حبس است، به جای حبس به مجازات جایگزین حبس محکوم میشوند.
همین اصل دست قضات دادگاههای ایران را باز گذاشته تا بسته به تمایل شخصی خود احکام اینچنینی صادر کنند.
بر همین اساس در اردیبهشت ماه سال ۹۶ حکمی مشابه از سوی شعبه پنجم دادگاه کیفری تهران در مورد زن جوان متأهلی صادر شده بود که متهم به برقرار کردن رابطه جنسی با مرد غریبه شده بود. دادگاه او را به ۷۴ ضربه شلاق و دو سال «مردهشویی» محکوم کرده بود.
شورای اسلامی کار کارگران «بهشت زهرا» اما به صدور این حکم شدیدا اعتراض کرده بود:
«برای خودمان متأسفیم. شغل ما یک شغل شریف و نماد خدمت به مردم است. این قبیل برخوردها، شکستن اعتبار و حرمت شغلی ماست. هشت ساعت کار سخت و توانفرسا و مشکلات شغلی بیشمار و همچنین دردها و آسیبهای مختلف را تحمل میکنیم ولی اینگونه برخوردها قابل تحمل نیست.»
همزمان با این واکنش شورای اسلامی کار کارگران «بهشت زهرا»، تطهیرکنندگان (غسالهها) که در میان آنان دختران جوان دانشجو هم حضور داشتند در واکنش به این حکم دادگاه اعلام کردند شغل آنها خدمت به مردم است نه تاوان «خیانت».
خبرگزاری دولتی مهر اما با انتشار گزارشی تحت عنوان «جالبترین احکام قضایی ایران» در فروردین سال ۱۳۹۵ خلاصهای از چندین مورد از احکام جایگزین صادر شده در دادگاههای ایران را منتشر کرد.
در این گزارش به صدور حکم «نگهداری از یک الاغ» گرفته تا «نوشتن مقاله درباره کشتهشدگان جنگ ایران و عراق» اشاره شده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.