ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنگوی قوه قضاییه مدعی شد: نیمی از زندانیان سیاسی از حق مرخصی برخوردار شده‌اند

غلامحسین اسماعیلی طرح موضوع محروم ماندن زندانیان به گفته او «امنیتی» از اعزام به مرخصی را «فضاسازی» قلمداد کرد. او احکام دادگاه ویژه جرایم اقتصادی علیه دو متهم را نیز اعلام کرد.

سخنگوی قوه قضاییه مدعی شد بیش از ۵۰ درصد زندانیان به گفته او «امنیتی» از حق مرخصی خود استفاده کرده‌اند. از سوی دیگر با وجود صدور بخش‌نامه از سوی غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضاییه در روزهای اخیر مبنی بر تعویق زمان رسیدگی دادگاه‌ها تا پایان فروردین ۱۳۹۹ به دلیل شیوع کرونا در کشور، غلامحسین اسماعیلی گفت که دادگاه‌ها در روزهای گذشته فعال بوده‌اند.

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه

غلامحسین اسماعیلی روز سه‌شنبه ۲۷ اسفند ماه با حضور در یک برنامه تلویزیونی که از شبکه خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد، محروم ماندن زندانیان به گفته او «امنیتی» از اعزام به مرخصی را «فضاسازی» قلمداد کرد و گفت که بیش از نیمی از این زندانیان از مرخصی استفاده کرده‌اند.

او در مورد کسانی که نتوانسته‌اند از حق مرخصی استفاده کنند توضیحی نداد.

موضوع دادن مرخصی به زندانیان سیاسی با توجه به بحران کرونا در ایران به چالشی برای قوه قضاییه تبدیل شده است. در همین مورد نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر در بند، در اعتراض به مرخصی ندادن به عده زیادی از زندانیان سیاسی اعلام اعتصاب غذا کرده است.

    مقامات قضایی ایران همواره با تمسک به تعاریف مبهم و نامشخص قانونی در مورد تفاوت «زندانی سیاسی» و «زندانی امنیتی» از جمله ماده سه و ماده پنج «قانون جرم سیاسی» و همچنین با انتساب اتهامات امنیتی به فعالان مدنی و سیاسی، این فعالان را در صورت بازداشت و زندانی شدن، تحت عنوان «زندانی امنیتی» معرفی می‌کنند.

    سخنگوی قوه قضاییه اما در نشست خبری امروز خود در حالی مدعی اعزام به مرخصی بیش از نیمی از زندانیان سیاسی شد که طبق اعلام منابع حقوق بشری در حال حاضر بسیاری از زندانیان سیاسی هنوز نتوانسته‌اند از حق مرخصی استفاده کنند و به دلیل شیوع کرونا در زندان‌ها و عدم اتخاذ تمهیدات بهداشتی از سوی مسئولان زندان‌، جان این زندانیان در معرض خطر قرار گرفته است.

    خانوداه‌های زندانیان سیاسی در روزهای پس از اعلام شیوع ویروس کرونا در زندان‌های سراسر ایران، با پیگیری‌های خود از جمله انتشار دادخواست و مراجعه مکرر به مراجع قضایی، خواستار آزادی یا دادن مرخصی به فعالان دربند شده‌اند.

    با وجود پیگیری‌ها اما تاکنون تعداد محدودی از زندانیان سیاسی به مرخصی آمده‌اند.

    اعلام محکومیت‌های برخی جرایم اقتصادی

    غلامحسین اسماعیلی در نشست تلویزیونی امروز خود همچنین از صدور حکم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی علیه دو تن از متهمان پرونده بانک سرمایه و صندوق تعاونی فرهنگیان خبر داد.

    او در این رابطه اعلام کرد که محمدرضا جهانبانی، از متهمان موسوم به «دانه درشت» در پرونده فساد مالی بانک سرمایه، به اتهام «اخلال در نظام اقتصادی و تحصیل مال نامشروع» به ۲۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق در انظار عمومی و محرومیت دائم از مشاغل دولتی و استرداد پنج هزار و سه میلیارد و ۵۰۰ هزار ریال در حق بانک سرمایه محکوم شد.

    اسماعیلی گفت که این متهم «به تنهایی و در قالب شرکت‌های متعدد بیش از ۱۰۰ فقره تسهیلات گرفته و تسهیلات را مسترد نمی‌کرده.»

    سخنگوی قوه قضاییه همچنین با اشاره به صدور رأی دادگاه ویژه جرایم اقتصادی علیه عمار صالحی به اتهام «معاونت در اخلال در نظام اقتصادی» اعلام کرد که این متهم از سوی دادگاه به تحمل ۱۰ سال حبس و محرومیت دائم از خدمات دولتی محکوم شده است.

    عمار صالحی لشکاجانی، فرزند سرلشکر عطاءالله صالحی، فرمانده کل سابق ارتش، برادر فاطمه صالحی، مشاور مدیرعامل بانک حکمت ایرانیان و پسر خواهر همسر محمد شریعتمداری (وزیر تعاون دولت حسن روحانی) است که در حال حاضر به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشوردر حبس به سر می‌برد.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.