سازمان بهزیستی: امکان جمعآوری کودکان کار وجود ندارد
در پی شیوع بیماری کووید ۱۹، وزارت کشور از تصویب و اجرای «طرح جمعآوری ضربتی کودکان کار و رد مرز کودکان افغانستانی» خبر داد. این طرح ممکن است به انتقال بیشتر بیماری بیانجامد .
در پی شیوع بیماری کووید ۱۹ در ایران، وزارت کشور از تصویب و اجرای «طرح جمعآوری ضربتی کودکان کار و رد مرز کودکان افغانستانی» خبر داد. این طرح با اعتراض فعالان حقوق کودک و فعالان اجتماعی روبرو شد. معاون سازمان بهزیستی هم میگوید این طرح ممکن است به انتقال بیشتر بیماری بیانجامد و قابل اجرا نیست.
بنا بر آمار سازمانهای مسئول، بسیاری از کودکان کار با والدین خود زندگی میکنند. آنها روزها در خیابان یا کارگارهها کار میکنند و شب به خانه بازمیگردند.
سازمان بهزیستی مراکزی برای نگهداری از کودکان بیسرپرست و خیابانی دارد و کودکان کار و خیابان در صورت «جمعآوری» میبایست در مراکز این سازمان اسکان داده شودند، حبیبالله مسعودی فرید» معاون امور اجتماعی این سازمان روز سهشنبه ۲۷ اسفند به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت امکان اجرای این طرح وجود ندارد:
«ما نمیتوانیم ۱ یا ۲ یا ۳ هزار کودک را جمعآوری و در یک یا چند مکان نگهداری کنیم، چراکه منجر به تراکم بیش از حد کودکان میشود و ممکن است، باعث انتقال بیماری شود، چرا که باید بین هر فرد یک و نیم تا دو متر فاصله باشد و اگر بخواهیم این شرایط را رعایت کنیم، شاید در هر مرکز فقط بتوانیم ۲۰ الی ۳۰ کودک را نگهداری کنیم».
به گفتهی معاون بهزیستی این سازمان از طریق تشکلهای مردمنهاد به کودکان کار خدمات ارائه میدهند. او در رابطه با کودکان زبالهگرد گفت: «شهرداری تهران بستههای بهداشتی در این مناطق توزیع کرده است و سازمانهای مردم نهاد زیادی نیز در این زمینه فعالیت میکنند».
با شیوع کرونا فعالان اجتماعی و تشکلهای حامی کودکان به وضعیت کودکان کار بویژه کودکان زبالهگرد اعتراض کردند و خواستار اختصاص بودجه برای حمایت از این کارگران شدند. اما وزارت کشور اعلام کرد قصد «جمعآوری» کودکان کار و ردمرز کودکان افغانستانی را دارد.
۷۰۰ فعال اجتماعی در نامهای به وزارت کشور خواستار توقف اجرای این طرح شدند. آنها با اشاره به طرحهای متعددی که پیشتر در این زمینه اجرا شده، نوشتند:
«اکنون و در بحبوحه اپیدمی کرونا، دولت یکبار دیگر درصدد تکرار این اقدام ضدکودک و شکستخورده به بهانه پیشگیری از شیوع بیماری است. این طرح به دستگیری و اسکان اجباری کودکان منجر خواهد شد و کودکان افغانستانی را در معرض خطر اخراج از کشور قرار میدهد.»
در همین زمینه:
نظرها
نظری وجود ندارد.