ابتکار سنگال: کیتهای یک دلاری تشخیص کرونا
انستیتو پاستور در داکار با کمک مالی لندن در حال طراحی کیتهای تشخیصی است که در دورافتادهترین مناطق جهان هم بتوانند ابتلا به ویروس کرونا را شناسایی کنند.
آفریقا به روشهای سریع و ارزانقیمت تشخیص کرونا نیاز دارد. جهان هم. یک نقطه اشتراک که ممکن است دستاوردی در پی داشته باشد. انستیتو پاستور در داکار با کمک مالی لندن در حال طراحی کیتهای تشخیصی است که در دورافتادهترین مناطق جهان هم بتوانند ابتلا به ویروس کرونا را شناسایی کنند.
در رقابت برای تولید کیتهای تشخیص سریع کروناویروس انستیتو پاستور سنگال که پیش از این واکسن تب زرد را ساخته بود با همکاری یک شرکت بریتانیایی که در زمینه تستهای بارداری تخصص دارد همکاری میکند. تنها با دسترسی به کیتهای تشخیص است که میتوان جلوی شیوع گسترده بیماری کووید ۱۹ را گرفت.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس محققان انستیتوی پاستور سنگال که با سازمان جهانی بهداشت هم همکاری تنگاتنگی در زمینه مقابله با بیماریهای همهگیر دارند اعلام کردهاند که کمتر از سه ماه با ساخت کیتهای تشخیص یک دلاری که میتوانند ابتلا به ویروس کرونای جدید را در ۱۰ دقیقه تشخیص دهند فاصله دارند. به گفته آمادو سال، مدیر انستیتو پاستور در داکار (پایتخت سنگال) هر کسی میتواند به تنهایی در منزل از این کیتها برای تشخیص ابتلا به کرونا استفاده کند.
«بنیاد روشهای نوین تشخیص» در ژنو اعلام کرده است که بیش از ۲۰۰ شرکت در حال حاضر در تلاش برای تولید کیتهای تشخیص کرونا هستند. اما هیچکدام از روشها هنوز مطابق استانداردهای بینالمللی نیست و دقت لازم را ندارد.
تدروس آدانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته اعلام کرده بود که به سبب فقدان کیتهای تشخیص کافی در سراسر جهان عملاً امکان شناسایی همه مبتلایان به ویروس کرونا برای قرنطینه خانگی وجود ندارد. بر اساس پژوهش محققان دانشگاه کلمبیا به همین سبب نیز به ازای هر یک مورد ابتلای قطعی به کووید ۱۹، ۵ تا ۱۰ مورد ابتلای تشخیص داده نشده در جهان وجود دارد.
از یک سال پیش تاکنون انستیتو پاستور سنگال با یک شرکت بریتانیایی که در زمینه تولید تستهای بارداری فعالیت میکند همکاری دارد. این همکاری ابتدا برای یافتن کیتهای تشخیص خانگی تب دانگی آغاز شد. انستیتو پاستور سنگال از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ به سازمان جهانی بهداشت در زمینه مهار اپیدمی ابولا در آفریقا کمک کرده بود و یکی از دو موسسهای است که در آفریقا نمونههای کروناویروس جدید را جمعآوری، شناسایی و طبقهبندی کرده و نتایج این بررسیها را در اختیار ۴۳ کشور از ۵۴ کشور قاره آفریقا قرار داده است.
در آفریقا کمبود برق وجود دارد و بسیاری از روستاها از برق بیبهرهاند. بنابراین برای تشخیص کرونا در آفریقا نمیتوان به تجهیزات آزمایشگاهی پیچیده تکیه کرد. آفریقا در مقابله با کرونا به روشهای ساده اما موثری نیاز دارد که با قیمت ارزان در دورافتادهترین مناطق هم به کار بیاید. پیش از این کیتهای مشابه «بیبیچک» در تشخیص مالاریا و اچ آی وی در آفریقا به کار گرفته شده بود. افراد مقداری خون یا بزاق دهان را وارد دستگاه میکنند و منتظر پاسخ میمانند.
دولت بریتانیا بودجهای را هم به انستیتو پاستور سنگال برای تولید کیتهای تشخیص سریع کرونا اختصاص داده است. هدف تولید هشت میلیون کیت تشخیص به ازای هر کیت یک دلار است.
تا چهارشنبه ۱۸ مارس/ ۲۸ اسفند بیش از ۲۰۰ هزار مورد قطعی ابتلا به کووید ۱۹ در ۱۴۰ کشور جهان به ثبت رسیده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.