المپیک توکیو یک سال به تعویق افتاد
کمیته بینالمللی المپیک در گفتوگو با نخستوزیر ژاپن تصمیم به تعویق بازیها تا تابستان ۲۰۲۱ گرفت. مشعل المپیک در ژاپن میماند و «المپیک ۲۰۲۰ توکیو»، نام بازیها نیز حفظ خواهد شد.
پس از هفتهها گمانهزنی درباره احتمال برگزار نشدن بازیهای المپیک توکیو بهدلیل شیوع ویروس کرونا، سرانجام این بازیها تا تابستان سال ۲۰۲۱ به تعویق افتاد.
کمیته بینالمللی المپیک تصمیم به تعویق یک ساله بازیهای المپیک توکیو را سهشنبه ۵ فروردین / ۲۴ مارس پس از گفتوگو با شینزو آبه (در ژاپن: آبه شینزو) نخستوزیر ژاپن و برگزارکنندگان محلی آن گرفت.
این کمیته اعلام کرد که بازیهای المپیک تا تابستان ۲۰۲۱ به تعویق میافتد اما همچنان «المپیک ۲۰۲۰ توکیو» نامیده میشود.
کمیته بینالمللی المپیک در بیانیهای آورده است: «در شرایط کنونی و براساس اطلاعاتی که سازمان جهانی بهداشت امروز منتشر کرد، رئیس کمیته بینالمللی المپیک و نخستوزیر ژاپن به این نتیجه رسیدند كه بهمنظور حفظ سلامتی ورزشکاران، همه شرکتکنندگان در بازیهای المپیک و جامعه بینالمللی، سیودومین دوره بازیهای المپیک در توكیو به تاریخ دیگری بعد از سال ۲۰۲۰، حداکثر تا تابستان ۲۰۲۱ موکول شود.»
قبل از اعلام رسمی تعویق بازیها، شینزو آبه گفته بود توماس باخ، رئیس کمیته بینالمللی المپیک با پیشنهاد او مبنی بر تعویق یک ساله بازیها موافقت کرده است. او گفت: «باخ اعلام کرد که صد درصد موافق خواهد بود و ما توافق کردیم که بازیهای المپیک و پاراالمپیک توکیو را در تابستان سال ۲۰۲۱ برگزار کنیم.» او افزود برگزاری بازیها در سال آینده میتواند «نشانه پیروزی بشر در برابر شیوع کروناویروس» باشد.
یکشنبه گذشته توماس باخ گفته بود که تصمیم درباره تعویق بازیها در چهار هفته آینده گرفته خواهد شد اما وقتی فدراسیونهای کشورهای مختلف، مسئولان ورزشی و ورزشکاران با برگزاری مسابقات مخالفت کردند فشارها بیشتر شد.
هیلی ویکنهیسر، ورزشکار زن رشته هاکی روی یخ اهل کانادا که چهار بار قهرمان هاکی المپیک شده است نخستین عضو کمیته بینالمللی المپیک بود که با موضع توماس باخ مبنی بر پیشبرد بازیهای المپیک طبق برنامهریزی قبلی مخالفت کرد و گفت: «اینکه کمیته بینالمللی المپیک با چنین اعتقاد راسخی اصرار دارد که این مسابقات انجام شود از نظر انسانی اقدامی بیملاحظه و غیرمسئولانه است.»
ویکنهیسر پس از اعلام تعویق بازیها در توییتر نوشت که این تصمیم «پیامی است به ورزشکاران که شایسته شنیدن آن هستند». او خطاب به ورزشکاران نوشت: «نفس بکشید، از خود و خانواده خود مراقبت کنید، زمان شما فراخواهد رسید.»
این تصمیم تنها چند ساعت پس از آن گرفته شد كه برگزاركنندگان محلی اعلام کردند که مراسم حمل مشعل المپیک طبق برنامهریزی روز پنجشنبه شروع میشود. این مراسم میبایست از شمال شرقی استان فوکوشیما آغاز شود، اما بدون حملکننده مشعل و بدون تماشاگر. این برنامهها نیز تغییر کردند.
یوشیرو موری، رئیس بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو در اینباره گفت: «فعلاً مشعل بازیها در فوکوشیما میماند و بعد به نمایش در میآید.»
مسابقات المپیک هرگز در زمان صلح لغو نشده یا به تعویق در نیامده است.
برگزارکنندگان المپیک اکنون باید ببینند که چگونه مسائل مربوط به این مسابقات را در یک سال آینده پیش خواهند برد. آنها همچنین باید مطمئن شوند که مکانهای برگزاری مسابقات در ۱۲ ماه بعدی همچنان نو خواهند ماند.
توشیرو موتو، مدیر کمیته برگزارکنندگان المپیک گفت: «این تصمیم برای ما ناگهانی بود. در طول یک سال مسائل بسیاری میتوانند رخ دهند و ما باید درباره وظایفی که داریم بیندیشیم.»
کمیته بینالمللی المپیک و برنامهریزان توکیو اظهار امیدواری کردند که تصمیم به تعویق انداختن مسابقات به رهایی از بیماری عالمگیر کرونا در جهان کمک کند.
در بیانیه کمیته بینالمللی المپیک آمده است: «مسئولان توافق دارند که بازیهای المپیک توکیو میتواند نور امیدی برای جهان در این ایام دشوار باشد و شعله المپیک میتواند در انتهای تونلی که جهان در حال حاضر در آن قرار دارد روشنایی باشد. بنابراین، توافق شد كه مشعل المپیک در ژاپن بماند. همچنین توافق شد که این بازیها نامهای المپیک و پاراالمپیک توکیو ۲۰۲۰ را حفظ کنند.»
قرار بود سیودومین دوره بازیهای المپیک سال ۲۰۲۰ به میزبانی توکیو روزهای ۳ تا ۱۹ مرداد (۲۴ ژوئیه تا ۹ اوت) سال جاری برگزار شود.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.