وزارت بهداشت: ایران در فاز مدیریت کروناست
سفرهای نوروزی به شیوع بیماری دامن زده است. به گفته کیانوش جهانپور عده زیادی از مسافران در سفر مبتلا شدند یا حتی فوت کردند.
سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد که ایران در فاز مدیریت بیماری کووید ۱۹ قرار دارد. سفرهای نوروزی به شیوع بیماری دامن زده است. به گفته کیانوش جهانپور عده زیادی از مسافران در سفر مبتلا شدند یا حتی فوت کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت جمعه ۸ فرودین در یک ویدیو کنفرانس اعلام کرد که ایران اکنون بعد از دو ماه که از شیوع ویروس کرونا در آن کشور میگذرد در فاز مدیریت شیوع ویروس قرار گرفته و این امید وجود دارد که در هفتههای آینده شیوع را بتواند مهار کند. سخنگوی وزارت بهداشت از تولید کیتهای تشخیص کرونا در ایران خبر داد و اعلام کرد که از هفته آینده قرار است این کیتها وارد چرخه شناسایی بشوند. خوداظهاری شهروندان در سامانه سلامت هم روش دیگری است که وزارت بهداشت برای غربالگری و شناسایی مبتلایان به کار میگیرد. به گفته جهانپور تاکنون ۶۰ میلیون نفر از جمعیت ایران تحت پوشش غربالگری قرار گرفتهاند. این تصور وجود دارد که ممکن است کیتهای تشخیص ساخت چین به اندازه کافی دقیق نباشند. جهانگیر گفت:
«بیشتر کیتهای تشخیصی که تاکنون در ایران استفاده شده کیتهای اروپایی بوده که سازمانهای بینالمللی به ایران اهدا کرده بودند هنوز از کیتهایی که صلیب سرخ چین به ایران داده زیاد استفاده نشده اما خطای این کیتها را تایید نمیکنیم.»
بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت تا ظهر جمعه ۸ فروردین ۳۲۳۲۲ نفر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدهاند. به دلیل کمبود کیتهای تشخیص آمارهایی هم که دولتها اعلام میکنند صرفاً بیانگر تعداد مبتلایان علامتداری است که به مراکز درمانی مراجعه کرده و از آنها تست گرفتهاند. سازمان جهانی بهداشت تعداد مبتلایان را ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از این آمارها تخمین زده است. به کارگیری وسیع کیتهای تشخیص در شناخت ویروس کرونا هم موثر است. تنها از طریق برآورد دقیق جمعیت مبتلا میتوان به میزان کشندگی ویروس پی برد. کیانوش جهانپور اعلام کرد که با بهکارگیری کیتهای تشخیص ممکن است آمار مبتلایان هم جهش پیدا کند:
«در روزهای آینده انتظار افزایش آمار را داریم، زیرا افراد بدون علامت یا با علامت خفیف هم به آمار اضافه میشوند.»
سخنگوی وزارت بهداشت درباره احتمال ابتلای مجدد به کووید ۱۹ گفت:
«هیچ گزارشی از ابتلای مجدد در کشور نداریم. به نظر میآید که ابتلای اولیه فرد میتواند سطحی از ایمنی را در فرد ایجاد کند. حال اینکه این ایمنی چند ماه یا چند سال ادامه مییابد را دقیقا نمیدانیم.»
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت مبتلایان به کووید ۱۹ در ایران بین ۷ تا ۱۰ روز در بیمارستانها بستری میشوند. همه هزینه درمان را اما دولت به عهده نمیگیرد:
«به جز موراد اختصاصی مانند تست اختصاصی کرونا که رایگان است، سایر اقداماتی که برای بیمار انجام شده در درصد فرانشیز بیماران بر سر جای خودش است. اینکه برای کرونا یک سیاست تشویقی در نظر بگیریم، جالب و منطقی به نظر نمیآید. تاکید میکنم که تست پی سی آر برای این بیماران و اقدامات اختصاصی کووید-۱۹ رایگان خواهد بود. تفاوت هزینههای بخش خصوصی و دولتی مانند سایر بیماریها سرجایش است.»
جهانپور اعلام کرد که مصرف داروهایی مانند کلروکین به امید پیشگیری از شیوع ممکن است در فرد ایجاد عوارض چشمی یا نارسایی کبدی کند. اختلال در ریتم قلب و مرگ ناگهانی هم یکی دیگر از عوارض این داروست. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین یادآوری کرد که فقط ۱۸ درصد مبتلایان علامت (تب، سرفه، تنگی نفس) ندارند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
حقیقتگو
سازمان بهداشت که بدلیل نداشتن هیچ قدرت کشوری دربین ارگان حکومتی ورهبری ومذهبی وحتی رئیس جمهور لاعلاجانه تماشگر گسترش ویروس کرونا درکشور بوده است چه دارد که می خواهد با توصل به آن مدیریت هم بکند؟ این تعداد فوتی واین تعداد مبتلا!!حکایت مدیریت بازارهای بزرگ سبزی و میوه فروشان است که میوه ها وسبزی ها گندیده را جمع اوری می کنند و بدورن محل های ذباله می ریزند...رئیس جمهور جناب سید آخوندروحانی ورهبرش و ارگان مذهبی وگردشگری وهمچنین بنزین سوزاندن منافع کلانی داشته ودارند مخالف قرنطینه کردن بوده اند ...وانکاربجای خاموش کردن آتش مقادیرزیادی بنزین برآتش پاشیده اند...فقط درتعطیلات نوزروزی بیش ازدویست هزار مردم قم بنابه به اماردولتی راهی شهرها شدند که بله ما ازقم هستیم و حمایت حضرت معصومه را داریم وخدا بزرگ است ...تصور مدیریت کردن سازمان بهداشت به ریختن ابی درسطلی شباهت دارد که مملو ازسوراخ است ....درحقیقت محض آنچه خارجی ها درصدد خاموش کردن آتش ویروس هستند عمدا" حکومت اخوندی درجهت اجرای هدفش دربرداشتن تحریم ها برآن بنزین پاشیده ومی پاشد ...هرچه بیشترمبتلا وتلف شوند احتمال برداشتن تحریم ها بیشتر است !!!!
کیوان
در این ۴۲ سال مدیریت مفتضح آقایان را در همهء امور دیده ایم . چه در سطح خرد و چه در سطح کلان . باید افزود اگر وارد فاز مدیریت !! بیماری شده ایم یعنی در اوج ندانم کاری و خطا و استیصال هستیم .