دستمزد ۹۹: نماینده کارفرمایان خواهان تعویق افزایش دستمزد کارگران تا پایان بحران کرونا شد
کارفرمایان میخواهند دستمزد کارگران تا پایان بحران کرونا افزایش نیابد. نماینده آنها در شورای عالی کار میگوید وظیفه دولت است که با «اعطای سبدهای معیشتی» مشکلات کارگران را برطرف کند.
جلسه «شورای عالی کار» برای تعیین دستمزد سال ۹۹ در ۲۶ اسفند بدون نتیجه پایان یافت و تعیین دستمزد به فروردین موکول شد. اصغر آهنیها نماینده کارفرمایان در این شورا میگوید گرچه ممکن است این جلسه برگزار شود اما خواست کارفرمایان منجمد شدن دستمزد تا پایان بحران کروناست و وظیفه دولت است که در این فاصله با «اعطای سبدهای معیشتی» مشکلات معیشتی کارگران را برطرف کند.
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار روز چهارشنبه ۱۳ فروردین به خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی (ایرنا) گفت پیشنهاد کارفرمایان کماکان موکول کردن افزایش دستمزد به پایان بحران کروناست. او گفت:
«البته پیشنهاد اصلی نمایندگان کارفرمایی این بود که با توجه به شیوع بیماری کرونا و از بین رفتن مشاغل خرد، تعیین دستمزد به زمان دیگری موکول شود اما در مرحله نخست این موضوع پذیرفته نشد و میخواستند که این موضوع تا پایان سال ۹۸ تعیین شود.»
جلسهی شورای عالی کار برای تعیین حداقل دستمزد ۹۹ در اسفند سال گذشته دو بار به بهانه شیوع کرونا به تعویق افتاد و نهایتا در ۲۶ اسفند برگزار شد اما بدون نتیجه پایان یافت.
طبق ماده ۴۱ قانون کار دستمزد کارگران هر سال باید توسط شورای عالی کار متشکل از نمایندگان کارفرمایان خصوصی، دولت و نمایندگان تشکلهای کارگری مورد تائید دولت با در نظر گرفتن نرخ تورم و هزینه سبد معیشت خانوار تعیین شود.
تشکلهای مستقل کارگری که دستمزد کارگران هر سال بدون حضور آنان توسط نمایندگان کارفرمایان بخش خصوصی، نمایندگان دولت و نمایندگان تشکلهای غیر مستقل اسلامی تعیین میشود، پیش از شیوع کرونا و افزایش جهشی بهای اقلام خوراکی و بهداشتی، اعلام کرده بودند حداقل دستمزد سال ۹۹ میبایست دستکم ۹ میلیون تومان باشد تا بتواند هزینه سبد معیشت خانواده را تامین کند.
کمیته مزد شورای عالی کار در بهمن سال ۹۸، سبد معیشت خانوار را چهار میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تعیین کرد. ۱۹ روز بعد فرامرز توفیقی یکی از اعضای کمیته مزد شورای عالی کار اعلام کرد افزایش قیمتها در پی شیوع کرونا سبب شده هزینه سبد معیشت نیم میلیون افزایش یابد و به پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومان برسد.
اما در جلسه شورای عالی کار سخنی از سبد معیشت خانوار و نرخ تورم نبود.
نمایندگان تشکلهای باصطلاح کارگری وابسته به وزارت کار رقم دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را پیشنهاد کردند. این همان رقمی است که دولت در پی چانهزنیهای بسیار به عنوان حداقل دریافتی کارکنان دولت تعیین کرده است.
دولت و کارفرمایان هم افزایش ۱۵ درصدی دستمزد را پیشنهاد کردند.
نمایندگان کارفرمایان خصوصی پیشتر خواستار آن بودند که هزینه خوراکیها را کارفرمایان برعهده بگیرند و هزینههای مسکن، درمان، آموزش و غیره را دولت برعهده بگیرد. این در حالی است که حتی بنا بر دادههای مرکز آمار ایران نرخ مواد خوراکی طی ۱۲ ماه منتهی به بهمن ۹۸ و پیش از شروع کرونا بیش از ۶۴ درصد افزایش یافته بود و حداقل دستمزد کنونی کارگران (حدود یک و نیم میلیون تومان) حتی هزینههای خوراکی را نیز پوشش نمیدهد. برای هزینههای مسکن، حمل و نقل، بهداشت و درمان، و آموزش هم چیزی باقی نمیماند.
اصغر آهنیها حفظ اشتغال را به منجمد کردن دستمزدها منوط کرد و گفت:
«ممکن است تا پایان فروردین ماه جلسات تعیین دستمزد برگزار شود، اما معتقدیم جلسات به زمان خروج از بحران موکول تا تصمیمگیری درستی انجام شود؛ در غیر این صورت بخش کارفرمایی امکان پرداخت عدد و رقم بالا را ندارد و با اجرایی شدن این مورد بسیاری از شغلها از بین میرود.»
او در دفاع از منجمد کردن دستمزدها گفت:
«برخی معتقدند افرادی که کار میکنند باید دستمزد بیشتر دریافت کنند در حالی که معتقدیم در شرایط موجود بهتر است افراد بیشتری مشغول شوند و حقوق کمتری بگیرند.»
نظرها
جمهوری اسلامی ایران= ایده آل سرمایه داری
بالاخره بهشت لیبرالیسم سرمایه داری در جهان محقق شد آن هم در حکومتی که ادعای عدل علی ابن ابطالب دارد! حتی سرمایه داری در نوع وسترن وحشی اش هم در خواب نمی دید که در عرض دو سال ارزش پول ملی چهار برابر کاهش یابد و میزان دستمزد یک ششم سبد معیشب بشود. تازه این دستمزدهای رسمی مربوط طبقات کارمند و کارگر بیمه رسمی است 99% قرارداد موقت هر وقت اتفاقی میشود -از تحریم خودساخته نظام تا بحران کرونا - انگاری صندقچه گنج قارق نظام باز میشود و ارقام نجومی و وام کم بهره صد هزار میلیاردی به صحبان کسب و کار و کارخانجات (حامیان ولایی) سرازیر میشود، اما میلیونها نفر حتی نتواستند یک ریال از سیستم بانکی وام بگیرند. با توجه دسترسی دولت به حساب مردم میتواند بفهمد کی وام گرفته و کی نه! دولت بیخیال خودش عوام فریبی میکند و ورودی به حساب در نظر میگیرد، یک جوان میانسال فقیر میانسال بالاخره پدر و مادرش فوت میکنند و مقداری ارثیه میرسد و اسن ارثیه مختصر خرج خرید خانه 50 متری توی حاشیه ناامن و با کمترین امکاتات میکند تا سرپناه باشد، میکند، اما دولت این ورودی ارثیه جزء درآمد حساب میکند و بدو یارانه نتمیدهد! اما در عوض به سرمایه دارها از بینزین تا وام یارنه میدهد. سرمایه دارهایی که دهها سالست با بکار گیری حسابدارهای مزدور حساب سازی گرده و هزاران میلیارد تومان فرار مالیاتی دارند. سرمایه دارن به اصطلاح کارآفرینی که قرار سفید و چک سفید امضا میگرند تا کارگر بینوا حتی از دستمزد مصوب هم کمتر کار کند. ایکاش اینها منتشر گنید، خبرهای وحشتناکی از آزار و سواستفاده جنسی دختران و زنان توسط اصحاب ولایی سرمایه دار رد کارخانجات و شرکتها میرسد. اما بیچاره این دختر و زنهای فقیر تحمل میکنند! برای همین به طرز عجیبی آگهی استخدام خانم در این زیاد هست و به مردها شغل نمیدهند! ایکاش یک رسانه باشد و حقایق بهشت سرمایه داری اسلام ولایی برملا کند. اسمش خصوصی سازی بود، اما شرکتهای پولسلز مثل خودروسازی با سواستفاده 40 ساله از ممونعیت خودرو، هر آشغال خطرناک پرمصرفی به قیمت بیش دو برابر قیمت به مردم می اندازند، حکومت اجازه واردات خودرو ارزان باکیفیت با عوارض منصفانه (10%) نمیدهد تا غارتکده ادامه یاد. برای همین از بزرگرتین حامیان نظام طبقه سرمایه خودی نظام است
هادی
پس چرا پاییز۹۸تورم سر به فلک کشیده بود جلسه گذاشتن حقوق کارگران رو افزایش بدن نمایندگی کارفرما ها گفتن نمیشه قانون ننوشته که سالی دو بار حقوق افزایش یابد فقط تو قانون سالی یک بار اونم از اول عید حالا چطور شده قانون عوض شده ما خبر نداریم. تا کی باید خون کارگران رو بمکید یکدفعه همه رو بکشین ما هم راحت شیم .حالا خوب شد زیاد نیست ۱/۵میلیون برای یک خانواده ۴/۵نفره با اجاره خونه های نجومی و خوراک و پوشاک نجومی
مستمری بگیر بی پناه
کارفرما ودولت قلدر و بی خرد می توانند با این چندر قاز زندگی کنند .مگر دوران برداریه حتی اگر برده داری هم باشه انقدر به برده می دن که از گرسنگی هلاک نشه اخه من مستمری بگیر چه گناهی کردم گیر این انسان نماها افتادیم ، با این چندر قازی که به من می دن به اجاره بدم ، هزینه دارودرمانم کنم به پسر بیکارم که زت وبچه دارد کمک کنم از عروس وداماد و نوه هایم پذیرایی کنم خرج خوراک و کرونا و ... بدم ، خدا ازشما نگذره ، خداوند به دردی شما را مبتلا کنه که هرلحظه آرزوی مرگ کنید
فرهنگ
سلام من کارگر هستم به نظر من در وضعیت کنونی کار نه سرکارگر ونه بر کارفرما صرف می کند پس بهتر است در این حالت دولت آستین برقرار کرده و کارگران را مثل فرزندان کارمند خود که عزیز دوردانانه خود هست زحمت قبول کرده و یاری دهد .
کارگر
با سلام واقعا در این وضعیت اسفناک اقتصادی ارائه دادن نظر فریز دستمزد کارگران بسیار بی انصافی است جناب اهنی ها شما که از فریز حقوق دم میزنید اگر میتوانید قیمتهای بازار را فریز کنید من بازنشسته که هزینه ها و مخارج زندگی ام سه چهار برابر افزایش پیدا کرده چگونه با ۲۰ درصد افزایش حقوق زندگی کنم فریز کردن که دیگر بلای مضاعفی است.....
کارگر
من یک بازنشسته مشاغل سخت هستم خواهشا به جای اینهمه پیشنهاد و نظر کارشناسی .. شما هزینه ی سی روز زندگی هر روز سه وعده صبحانه ناهار شام و بعلاوه ی کمترین هزینه های اموزش و پوشاک و درمان را محاسبه کنید وبا این معیار حقوق ما کارگران و بازنشستگان را تعیین کنید مطمئن باشید هیچکس اعتراضی نخواهد داشت شما نمایندگان محترم هم هیچ اختلاف نظری نخواهید داشت...
بازنشسته کم درامد
در این روزهای کرونا ما بازنشسته تامین اجتماعی حسابی زمین خوردیم با این حقوق کم و گرانی کمر شکن که عده ای سودمند اجناس و خوراکی زندگی رو گران کردن و کسی هم نیست رسیدگی کنه دولت هم فقط به فکر کارمندان و بازنشسته های خودش هست .خدا ازتون نگذار شما دولتی ها و سرمایه دار های سودجو رو که فقط به فکر خودتون هستید