شمار بیکاران در آمریکا در یک هفته دو برابر شد
بحران کرونا بر بازار کار آمریکا بسیار بیشتر از آنچه انتظار میرفت تأثیر منفی گذاشته است. در هفته گذشته ۶,۶ میلیون آمریکایی بهعنوان بیکار ثبت نام کردند. دو برابر بیشتر از تعداد هفته قبل از آن.
در بحران شیوع کرونا، درخواست دریافت مزایای بیکاری در آمریکا به اوج تاریخی خود رسیده است. تنها در یک هفته ۶,۶ میلیون آمریکایی بهعنوان بیکار ثبت نام کردهاند. این تعداد دو برابر بیشتر از هفته قبل از آن است.
وزارت کار آمریکا پنجشنبه ۱۴ فروردین / ۲ آوریل در واشنگتن اعلام کرد که هفته گذشته ۶,۶۵ میلیون آمریکایی درخواست اولیه برای دریافت مزایای بیکاری را پُر کردند. پیش از این، کارشناسان پیشبینی ۳,۵ میلیون درخواست حقوق بیکاری را کرده بودند.
هفته قبل از آن حدود ۳,۳ میلیون درخواست پُر شده بود که بالاترین میزان از اکتبر سال ۱۹۸۲ با رقم نسبتاً پایین ۶۹۵ هزار بود. درخواستهای متقاضیان مزایای بیکاری در آمریکا، در جریان بحران اقتصادی سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ با رقم ۶۶۵ هزار به اوج رسید؛ در آن زمان ۸,۷ میلیون شغل از بین رفت.
بسیاری از اقتصاددانان بر این نظرند كه در اثر شیوع بیماری همهگیر کرونا و موج اخراجها، نرخ بیکاری در آمریکا ۳,۵ درصد رشد خواهد کرد. مقامات مسئول «فدرال رزرو»، بانک مرکزی آمریکا، انتظار بیکاری بیش از ۱۰ میلیون نفر را دارند.
تا چند هفته پیش، شمار درخواست مزایای بیکاری بهطور مرتب زیر ۱۰۰ هزار در هفته بوده است. افزایش درخواستها اکنون حاکی از رکود چشمگیر اقتصاد آمریکا در نتیجه بحران کرونا است.
گسترش سریع ویروس کرونا زندگی عمومی را در بخشهای بزرگی از آمریکا مختل کرده است. اکنون نزدیک به دو سوم جمعیت ۳۳۰ میلیونی آمریکا در معرض محدودیتهای اعمالشده توسط ایالتها قرار دارند. بسیاری از مغازهها بسته شدهاند، رستورانها و هتلها خالی ماندهاند، سفرهای بیشماری نیز لغو شده است. بسیاری از کارکنان شرکتهای تعطیلشده باید درخواست مزایای بیکاری را پُر کنند.
در آمریکا امکانی همچون بیکاری کوتاهمدت مانند برخی از کشورهای اروپایی وجود ندارد یا بسیار محدود است. در این نوع، شرکتها میتوانند کارمندان خود را در مدت کوتاهی بیکار کنند و بیمه بیکاری اختلاف دستمزد ناشی از آن را میپردازد.
بسته محرک ۲,۲ تریلیون دلاری که هفته گذشته تصویب شد و بیشترین رقمی است که در طول تاریخ آمریکا برای مواجهه با یک بحران اختصاص داده شده است، از جمله شامل افزایش مزایای بیکاری نیز میشود که تا به امروز بسیار محدود بوده است. هماکنون کارفرمایان میتوانند به جای اخراج آنها، کارمندان را تا چهار ماه به مرخصی بفرستند. در این مدت دولت حقوق آنها را میپردازد. با این حال، قوانین جدید تقریباً تأثیری روی آخرین درخواستهای مزایای بیکاری تا جمعه گذشته نداشت.
بیش از ۸۰ درصد آمریکاییها در حال حاضر در نوعی از قرنطینه بهسر میبرند. این رقم چند هفته پیش زیر ۵۰ درصد بود.
آمریکا از نظر شمار مبتلایان به کووید۱۹ در بین کشورهای جهان رتبه نخست را دارد بهطوری که حدود ۲۲۶ هزار مورد تأیید شده در این کشور شناسایی شده و بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ نفر نیز جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست دادهاند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
شامیرام اوراها
شما نگران مردم بیکار آمریکا نباشید . آنها صاحب دارند و خوبش هم دارند . تا ترامپ و ترامپ ها هستند . مردم آمریکا گرسنگی و تشنگی را تجربه نخواهند کرد . نگران مردم فقیر و بیکار کشورمان باشید که همان چندرغاز درآمد بخور و نمیری که داشتند را هم به خاطر حبس خانگی اجباری از دست داده اند و کسی نیست به آب و نانشان برسد و لااقل شکم ها را سیر نگه دارد شده باشد با تکه نانی خشک و درویشی .
احسان
جناب "اوراها" شوربختانه شما نه می دانید در آمریکا چه میگذرد, نه درک و فهمی درست از معنای واقعی انسان دارید و نه راه حلی برای رفع مشکلات کنونی, به جز تکرار مقداری تبلیغات *** زننده حزب اللهی. قبل از هر چیز باید بدانید که انسان برده یا حیوان نیست که "صاحب" داشته باشد, این فقط تبلیغات رکیک و زشت امت *** حزب اللهی است که خود را بردهء "آقا" (آن "رهبری" جن زدهء, افیونی. زوار در رفته) می داند, و فکر می کند که دیگر انسانها نیز احتیاج به "صاحب" دارند. مردم آمریکا در تاریخشان دشمنی بزرگتر از ترامپ نداشته اند, که او نیز درست مانند جنایتکاران مذهبی وطنی دو ماه تمام در انکار حضور و شیوع ویروس کرونا وقت طلایی را تلف کرد و اکنون آمریکا بالاترین تعداد مبتلایان به ویروس را دارد. مردم آمریکا با ترامپ تصفیه حساب خواهند کرد, همانگونه که ما با آخوندها تصفیه حساب خواهیم کرد. مطمئن نیستم که ۴۰ سال اخیر شما در کجا خوابیده بوده اید, اما ایرانیانی که بیدار بوده اند میدانند که ۴۰ سال است که ملت فقیر و بیکار هستند و هر سال بدتر از سال پیش. تنها راه خروج ما مردم از این بدبختی نیز فقط و فقط در گرو خود سازماندهی و گرفتن حق خود با دست خود است, نه چشم دوختن به دستان "صاحب", همانگونه که اکنون در اقصی نقاط ایران اقشار مختلف مردم با سازماندهی کمیته های محلات خویش دارند به داد یکدیگر میرسند. دولتی در کار نیست, جز برای کشتار و سرکوب. "صاحبی" هم در کار نیست, جز برای تحمیق و برده نگه داشتن. مجو ای هموطن از ایزدِ تقدیر بخت خود طلب کن بخت را از جنبش بازوی سخت خود
احسان
ارزیابی خود مقامات دولتی آمریکا این است که درصد نهایی بیکاران در آمریکا به ۳۰% خواهد رسید. در "رکود عظیم" ۱۹۲۸ میزان بیکاری ۲۵% بود. به قول "نوریل روبینی" بحران اقتصادی ناشی از ویروس کرونا منجر به "رکود عظیمتر" ۲۰۲۰ خواهد شد. Coronavirus pandemic has delivered the fastest, deepest economic shock in history Nouriel Roubini The financial crisis and Great Depression took three years to play out, this crisis has taken three weeks. The Greater Depression beckons Wed ,25 Mar, 2020 The Guardian *** سرعت, وسعت, حد و اندازهء اختلال های اقتصادی و بیکاری های ناشی از ویروس کرونا در تاریخ بیسابقه است. بانکهای غذایی در تمامی نقاط آمریکا به خانواده های بی پول و بی کار سخت مشغول غذا رسانی هستند, اما ظرفیت های غذایی و ذخیره های آنان نیز رو به پایان است. یک میلیون و سیصد هزار دانش آموز آمریکایی بی خانمان هستند و تا زمانی که مدارس برقرار بود, صبحانه و ناهار (و در برخی مدارس حتی شام, که ساعت چهار بعد از ظهر سرو می شد) آنها در مدرسه بود, که با تعطیلی مدارس این نوع خدمات نیز مختل شده است. بسیاری از اقتصاددانان معتقد اند که رشد اقتصادی آمریکا در ربع چهارم (از اول اکتبر تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰) رو به رشد خواهد گذاشت و بهبود خواهد یافت. اما چنین ارزیابی بر این پیش فرض استوار است که تا زمستان امسال خطرات ویروس کمتر شده و نظام بهداشتی امریکا بر آن غلبه کرده است. پیش فرضی که شاید بیش از حد امیدوارانه بوده و چندان دقیق نباشد. طبق آخرین گزارشات, امروز پنتاگون سفارش ۱۰۰,۰۰ کیسه های جسد سفارش داده است. فرماندار نیویورک امروز اعلام کرد که فقط برای شش روز آینده مقدار کافی دستگاههای تنفسی دارند و محتاج به امکانات بیشتر می باشند. اشتباهات ابلهانه و ناکارآمدی های مکرر دولت ترامپ یکی از دلایل اصلی گسترش بی سابقهء این بحران عظیم در آمریکاست. پر واضح است که هر گونه بحران عظیم در جامعهء آمریکا عواقب و پی آمدهای جهانی و گسترده به همراه خواهد داشت.
احسان
سرباز پیر ۱۰۴ ساله (که در جنگ جهانی دوم جنگیده بود) از ویروس کرونا بهبود یافت، و دیروز (چهارشنبه ۱ آوریل) تولد خود را جشن گرفت. ***
احسان
پنج ایالت در آمریکا, که فرماندارهایشان همگی "جمهوریخواه" هستند, آرکانزاس ، آیووا ، نبراسکا ، داکوتای شمالی و داکوتای جنوبی هنوز ایالتهای خود را قرنطینه نکرده. ترامپ نیز هیچ قصد دستور قرنطینه کردن به این ایالتها را ندارد. به نظر تمامی متخصصین دولت باید در این دوران دستور در خانه ماندن را برای تمامی کشور صادر کند. اما ترامپ چنین کاری نخواهد کرد.
احسان
علاوه بر پنج ایالت ذکر شده در بالا همچنین ایالتهای: آلاباما ، میسوری, اوکلاهما, تگزاس, یوتا و وایومینگ نیز تا دیروز (بنا بر گزارش روزنامهء The Hill) هنوز دستور قرنطینه صادر نکرده بودند. آمریکا فعلا بالاترین رقم مبتلایان به ویروس را دارد. البته فرق بین آمریکا و ایران این است که در آمریکا از سانسور و جعل اخبار در مورد ویروس کرنا خبری نیست, اما بدون اغراق تمامی گزارشات و اخباری که از ایران در مورد ویروس کرونا بیرون می آید جعلی و سانسور شده است. بازار بورس نیز امروز باز افت و سقوطی قابل توجه داشت که کمابیش چنین عکس العملی پیش بینی شده بود. دو هفتهء آینده دوران اوج و ستیغ قربانگیری ویروس کرونا در آمریکا خواهد بود. با ارزیابی ی حدود صد تا دویست هزار مرده. در حالیکه اگر ترامپ در ژانویه و فوریه اخبار حضور و شیوع ویروس کرونا در امریکا را "فریب کاری دمکراتها" قلمداد نکرده بود, امروز تصویر مقابله با ویروس کرنا بسیار متفاوت می توانست باشد. آیت الله ترامپ واقعا روی آخونده و ملاها را سفید کرد. برخورد دولت فدرال آمریکا که در دوران بحران باید رهبری متمرکز و کشوری بحران را به دست بگیرد تا به حال شرم آور, نا کارآمدانه و مسخره بوده است. به نظر می رسد که تنها کاری که از دست کاخ سفید ترامپ برمی آید انداختن تقصیر به ایالتها باشد و در رفتن از زیر به عهده گرفتن مسولیتهای خویش است. روزهای بسیار سختی در راه می باشد.
احسان
برنی سندرز خواستار "تصویب و تدوین متهورانه ترین قوانین در تاریخ" آمریکا در متوقف کردن فاجعهء کرونا شد. به گفتهء او "در این لحظه بی سابقه در تاریخ مدرن آمریکا، ضروری است که پاسخ ما نیز به شیوه ای بی سابقه باشد." پیشنهاد برنی ساندرز شش بخش اساسی دارد: ۱) تضمین اشتغال کارگران و فراهم آوردن خدمات اجتماعی برای همگان ۲) تضمین خدمات طبی و بهداشتی برای همه در آمریکا ۳) استفادهء سریع از "قانون تولید دفاعی" برای تولید تمامی وسایل مورد نیاز طبی و بهداشتی ۴) فراهم آوردن تغذیه برای همه در کشور ۵) ۶۰۰ بیلیون دلار کمک ملی به ایالتها و شهرها ۶) تعلیق فوری پرداخت اجاره ، پرداخت وام ، بدهی پزشکی و بدهی های مصرفی به مدت چهار ماه و تعلیق پرداخت وام دانشجویی تا پایان دورهء پاندامیک. ***
احسان
یک گروه بهداشت روانی هشدار داده است که ترامپ "به شدت دچار اختلال روانی است" و می بایست از مسولیت های خود در مقابله و عکس العمل به ویروس کرنا استعفا دهد ائتلاف "بهداشت روانی جهان" خواستار استیضاح یا استعفا رئیس جمهور, به دلیل "جدایی خطرناک وی از واقعیت" است, مشکلی که فاجعه پاندامیک را بدتر می کند. ------- ***
احسان
نشانه هایی از "رکود عظیمتر" اقتصادی که بزودی آمریکا (و جهان را) فرا خواهد گرفت. اساسی ترین بحران اقتصادی جهان که ۹۱ سال پیش اتفاق افتاد به "رکود عظیم" ۱۹۲۹ 1929 The Great Depression of معروف است. حدود ۱۱ سال و یک جنگ جهانی لازم بود تا اقتصاد دنیا از رکود بیرون آمده و شروع به رشد کند. اکنون بر اساس ارزیابی برخی از اقتصاد دانان, منجمله "نوریل روبینی" (که تا به حال تمامی پیشبینی هایش, بدون استثنا, صحیح از آب درآمده است) بحران کنونی زاده شده از ویروس کرونا در مقایسه با "بحران عظیم" ۱۹۲۹, "بحران عظیمتر" ۲۰۲۰ خواهد بود. به گزارش "گاردین", در ایالت واشنگتن "بانکهای مواد غذایی" که به اقشار بی بضاعت و افراد و خانواده های که اخیرا به بیکاری و بی درآمدی افتاده اند, غذا می رسانند, از اواسط این ماه (آوریل) ذخیره های اشان به پایان خواهد رسید. در سراسر آمریکا تعداد بیسابقه ای از مردم فعلا تنها منبع تامین مواد غذایی اشان این "بانکهای مواد غذایی" خیریه می باشد. هیچ بعید نیست که شرایط کنونی ایالت واشنگتن در عرض چند هفتهء آینده شرایطی باشد که اکثر ایالتها در آمریکا با آن روبرو خواهند بود. و این وضعیت بزرگترین اقتصاد جهان و ثروتمند ترین کشور در تاریخ است.