ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان حقوق بشر ایران:‌ جوان محکوم به اعدام به دست مأموران زندان کشته شد

دانیال زین العابدینی، جوان محکوم به اعدام در زندان مهاباد، به دست مأموران زندان به قتل رسید. جسد او روز پنج‌شنبه ۱۴ فروردین به خانواده‌اش تحویل داده شد. سازمان حقوق بشر ایران ضمن اعلام خبر کشته شدن دانیال زین العابدینی، قتل او را محکوم کرد و خواستار واکنش جامعه جهانی شد.

دانیال زین العابدینی، جوان محکوم به اعدام در زندان مهاباد، به دست مأموران زندان به قتل رسید. جسد او روز پنج‌شنبه ۱۴ فروردین به خانواده‌اش تحویل داده شد. سازمان حقوق بشر ایران ضمن اعلام این خبر، قتل دانیال زین العابدینی را محکوم کرد و خواستار واکنش جامعه جهانی شد.

تصویری از کارت ملی دانیال زین‌ العابدینی

محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران مسئولیت قتل دانیال زین العابدینی را متوجه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه دانست و گفت که آنها باید در قبال این جنایت پاسخگو باشند:

«ما خواستار رسیدگی ویژه سازمان ملل به قتل این کودک-‌مجرم محکوم به اعدام هستیم. بحران جهانی کرونا نباید باعث شود جهان بر روی نقض حقوق بشر در ایران چشم فروبندد.»

دانیال زین‌العابدینی (زین‌العابدین) که ۱۹ سال داشت، به دنبال محکوم شناخته شدن در پرونده قتل صادق برمکی، یک نوجوان دیگر، در تاریخ ۱۳ خرداد ۹۷ در یک دادگاه رسیدگی به جرایم نوجوانان در شهر مهاباد در استان آذربایجان غربی به مرگ محکوم شد. او در هنگام وقوع این قتل ۱۷ سال داشت. در این پرونده برای دو متهم دیگر (کمال اصغری و دانیال دیوانی آذر) نیز حکم اعدام صادر شد و یک متهم دیگر به ۱۰ سال حبس محکوم شد.

دادگاه اما درخواست وکیل دانیال زین‌العابدینی را برای صدور حکم جایگزین مجازات مرگ رد کرد. وکیل مدافع استدلال کرده بود این نوجوان از رشد کافی عقلی برخوردار نبوده است.

در حکم صادر شده استدلال شده است اگرچه این زندانی از نظر سنی کوچک‌تر از سایر متهمان است (سایر متهمان همگی در زمان وقوع جرم بین ۱۸ تا ۲۰ سال داشتند)، نحوه‌ گفتار، دفاعیات و استدلال او نشان می‌دهد حداقل از نظر عقلی از سایر متهمان رشیدتر بوده است.

دیوان عالی کشور در تاریخ پنجم آبان سال ۹۷ حکم اعدام این متهم را تأیید و درخواست اعاده‌ دادرسی را رد کرد: حکم اعدام سه متهم به قتل صادق برمکی از جمله یک «کودک-مجرم» در دیوان عالی کشور تایید شد

برابر اطلاع سازمان حقوق بشر ایران، به دنبال شورش زندانیان در زندان مهاباد که روز یک‌شنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ روی داد، دانیال زین‌العابدینی و چندین زندانی دیگر با اتهام دست‌ داشتن در اعتراض، به سلول‌های انفرادی منتقل شده‌اند.

او پس از ضرب و جرح شدید به دست مأموران زندان مهاباد، به زندان میاندوآب تبعید شده و در آنجا بار دیگر هدف ضرب و جرح قرار گرفته است.

روز پنج‌شنبه ۱۴ فروردین با خانواده این زندانی تماس می‌گیرند و درگذشت او را اطلاع می‌دهند.

یکی از نزدیکان دانیال زین‌العابدینی به سازمان حقوق بشر ایران گفته است بر روی جسد این زندانی، آثار ضرب و جراحت قابل رویت بوده است:

«شبی که شورش شده بود، زندانیان می‌خواستند از ترس کرونا فرار کنند و نیروهای بومی وابسته به سپاه که ما به آنها جاش می‌گوییم، برای سرکوب زندانیان آمدند. نیروهایی که برای سرکوب آمدند همه لباس شخصی‌های محلی بودند و نه نظامی. پس از سرکوب زندانیان، مأموران زندان، دانیال را از بند شش و هم پرونده‌اش را از بند چهار به انفرادی منتقل کردند و تا نزدیک صبح کتک زدند. ساعت هشت صبح روز دوشنبه ۱۱ فروردین هم آنها را با یک ماشین ون، از زندان مهاباد به زندان میاندوآب منتقل کردند.»

بر اساس گفته‌های این فرد نزدیک به خانواده زین‌العابدینی، ساعت یک بامداد روز سه‌شنبه ۱۲ فروردین، دانیال با خانه تماس گرفته و گفته که در زندان میاندوآب است و تا دم مرگ کتک خورده است:

«می‌گفته بیایید و نجاتم دهید ولی به دلیل کرونا، جاده‌ها بسته بود و خانواده نتوانست [برای شکایت قضایی] به میاندوآب برود. ساعت ۹ صبح امروز [پنج‌شنبه ۱۴ فروردین] از زندان میاندوآب تماس گرفتند که بیایید جسد را تحویل بگیرید. وقتی جسد را تحویل گرفتند و لباس‌هایش را درآوردند، تمام بدنش کبود بود و شکمش جای بخیه داشت. با این ‌حال پزشکی قانونی علت مرگ را خودکشی اعلام کرده است. پدر دانیال هم با دیدن این صحنه‌ها سکته کرد و اکنون در بیمارستان است.»

این منبع همچنین گفته است:

«یک هم پرونده‌ای دانیال هم به علت ضرب و شتم شدید، اکنون در بیمارستان میاندوآب بستری است و احتمال مرگ او نیز وجود دارد.»

پیمان‌نامه حقوق کودک که ایران هم آن را امضا کرده، به صراحت می‌گوید که اعمال مجازات اعدام و محکومیت‌های طولانی مدت در مورد کودکان نباید اعمال شود.

با وجود این در سال ۲۰۱۹ دست‌کم چهار متهم که در زمان وقوع جرم کمتر از ۱۸ سال داشتند، اعدام شدند.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    • جواد

      پزشک قانونی طویله گاو نظر به خودکشی داده است! این جماعت هر چه نام مقدس و خدمتگزار به مردم را مانند خودشان به لجن کشیدند. این جوان مجرم که مطابق شواهد قاتل بوده و به جرم قتل عمد زندانی شده بود، توسط قاتلین جمهوری اسلامی به قتل رسید. فرقی میان آنها نیست، یکی به حکم خودش قتل کرده، دیگری به حکم سرکرده‌اش. مملکت قاتلین و دزدان و حرامیان ولایت فقیه بهتر از این نمی‌شود!

    • نادر

      سازمانهای جهانی و حقوق بشری فقط زر میزنند و اخبار را گزارش و بازگو میکنند و جرات هیچ اقدامی ندارند و فقط خبر فوت و جنایت منتشر میکنند. مردم جهان به این سازمانها امیدی ندارند

    • احسان

      آقای جواد, اتفاقا خیلی هم تفاوت است بین یک نوجوان ۱۷ ساله, و یک دولت تمامیت خواه مذهبی فاشیستی که ۴۰ سال هیچ کار نکرده است غیر از ترویج و تبلیغ خشونت, توحش و قهر در کشور. آخر سر هم که گند کار در میاد, شروع میکنن به تبلیغ اینکه چندان فرقی بین دولت و مردم نیست. دقیقا همان کاری که شما انجام میدهید. از کی تا به حال بیدادگاهای قرون وسطی ی ج.ا. قاضی و معیار گناه و مقصر بودن شده است؟ خسته نباشید!

    • جواد

      دوست عزیز، احسان! یک نوجوان مرتکب قتل عمد شده است. آنهم قتلی که از پیش نقشه آن را کشیده است. من قبل از نوشتن مطلب، در مورد آن کمی در اینترنت تحقیق کردم. اگر توجه کرده باشید، کامنت من در نکوهش قتلِ قاتل، در زندان نوشته شده است. کسی در بیدادگاه بودن قوه قضاییه شکی ندارد. نظر من این است که فرق قوه قضاییه و زندانبان با یک قاتل چیست؟ هر دو از قانون وحش و حذف ضعیف توسط قوی تبعیت می کنند. این نوجوان بهردلیلی مرتکب قتل عمد شده است، و طبق نظر دادگاه (بیدادگاه) در زندان بوده، اما روزی زندانبان تصمیم می گیرد قاتل را به قتل برساند. پس زندانبان و قوه قضاییه هیچ فرقی با یک قاتل ندارند (الزاماً منظور این نوجوان قاتل نیست)، بلکه هر قاتلی که تابع قانون نیست.

    • ناشاس

      اقای احسان شما خودتو بذار جای پدر ومادر اون جوان مقتول .پسرت با فجیعترین وضع ممکن به قتل لرسه و بعد قاتل با وقاحت تمام فیلمشو پخش کنه چه احساسی داشتی .من به عنوان کسی که یکی از اطرافیانم به قتل رسید شاهد بودم که خانواده چه زجری میکشن و پدر ومتدرش نثل شمع اب شدن .شما اینا رو نمیبینی و فقط از سر عداوت با نظام ایران حق خانواده مقتول رو رر نظر نمیگیری حداقل وجدان داشته باش