روحانی: عجلهای برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها نیست
رئیس جمهوری اسلامی اما خواهان بازگشابی تدریجی مشاغل در چارچوب طرح «فاصلهگذاری هوشمند» شد. مهاجران افغانستانی و درمان آنها به یک چالش تبدیل شده است.
روحانی در ویدیو کنفرانس با استانداران چند استان ایران خواهان بازگشایی تدریجی مشاغل در چارچوب طرح «فاصلهگذاری هوشمند» از هفته آینده به بعد شد. وضع مهاجران افغانستانی مبتلا به کووید ۱۹ و درمان آنها هم به یک چالش در دو استان خراسان تبدیل شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی سهشنبه ۱۹ فروردین در یک ویدیو کنفرانس با استانداران و رئیسان دانشگاههای علوم پزشکی استانهای خراسان جنوبی، خراسان شمالی، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری اعلام کرد که از ۲۳ فروردین به بعد «بازگشایی تدریجی مشاغل باید با دقت و رعایت کامل تمام دستورالعملها و اصول بهداشتی انجام شود.»
روحانی درباره طرح فاصلهگذاری هوشمند دولت گفت:
«میخواهیم هم مردم از زندگی اجتماعی و کسب و کار خود دور نمانند و هم روندی که بخش بهداشت و درمان برای توقف ابتلا وشیوع کرونا در کشور داشته، دچار آسیب نشود.»
رپیس جمهوری اسلامی در ادامه سخنانش افزود:
«هنوز این بیماری پیش روی ما قرار دارد و مشخص نیست که تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و لذا باید تلاش کنیم تا توأم با حفظ سلامت مردم بتوانیم شرایط را برای تأمین زندگی آنان نیز فراهم کنیم.»
از آنچه که استانداران و رئیسان دانشگاههای علوم پزشکی استانهای یاد شده درباره شیوع کرونا و تعداد مبتلایان در استانها با روحانی در میان گذاشتند، اطلاعی در دست نیست. از اوایل فروردین آمار همهگیری در استانها اعلام نمیشود. همینقدر مشخص است که استانداران از روحانی خواستند در بازگشایی مدارس و دانشگاهها احتیاط کند. رئیس جمهوری هم با این درخواست موافقت کرد. روحانی همچنین اعلام کرد که ممکن است برای مدت زمان بیشتری اجتماعات (نمازهای جمعه و جماعت و همچنین تجمعهای فرهنگی) همچنان محدود شود.
گروهی از نمایندگان مجلس در یک طرح سهفوریتی خواهان قرنطینه کامل ایران تا پایان فروردین شده بودند. این طرح اما در نشست علنی سهشنبه ۱۹ فروردین مجلس شورای اسلامی رأی نیاورد. روز گذشته دوگانه اقتصاد یا سلامت مردم به موضوع اختلافات جناحی بین روحانی و ابراهیم رئیسی تیدیل شده بود اما با دخالت علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی این بحث ادامه پیدا نکرد.
مهاجران افغانستانی
بعد از همهگیری بیماری کووید ۱۹ در ایران حدود ۲۰ هزار نفر از مهاجران افغانستانی بدون آنکه از آنها تست کرونا گرفته شود و یا قرنطینه شده باشند به کشورشان بازگشتهاند. فیروزالدین فیروز، وزیر صحت افغانستان دوشنبه ۶ آوریل/ ۱۸ فروردین اعلام کرد که بازگشت مهاجران افغانستانی از ایران سبب شیوع کرونا در آن کشور شده است. فیروز هشدار داد اگر ابتلا به کرونا در افغانستان افزایش یابد دولت قادر به مهار همهگیری نیست. تا پایان سال ۹۸ بیش از ۱۴۵ هزار نفر از مهاجران افغانستانی از ایران به کشورشان برگشتهاند.
استاندار خراسان جنوبی در ویدیو کنفرانس با روحانی گزارشی از وضع مهاجران افغانستانی و تبادل کالا در مرزها با آن کشور ارائه داد. روحانی گفت:
«باید در مرزها نیز پروتکلهای بهداشتی با دقت رعایت شود و اگر برادران و خواهران افغانی [افقاستانی] در ایران به کرونا مبتلا شدهاند، براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا درمان آنان به صورت رایگان انجام شود.»
بیشتر بخوانید:
نظرها
شهروند درجه سه
آقا ، این مدرسه ها و دانشگاه ها غربی هستند و رضاشاه خائن درست کرد ! بگذارید بسته باشند ! دانشگاه را نمی خواهیم ! بفرمایش حضرت امام ره همه بدبختی های «ما» از همین دانشگاه است ! حوزه های مقدسه علمیه و نمازهای جمعه و جماعات و زیارتگاه ها و حرمهای مطهر را باز کنید ! مسجد مقدس (!) جمکران را باز کنید ! عاشقان منتظرند ! (های های گریه که ثواب دارد !)