نظرسنجی ایسپا: مردم نگراناند
از هفته آینده با وجود تداوم همهگیری کرونا مردم باید به سر کارهایشان برگردند. ۷۵ درصد تهرانیها مخالفاند. کارگران و کارگران فصلی و ساکنان شهرستانها را جزو مردم حساب نکردند.
با وجود آنکه همهگیری بیماری کووید ۱۹ در ایران همچنان ادامه دارد، از ۲۳ فروردین فعالیت اقتصادی در مشاغل کمخطر در شهرستانها و از ۳۰ فروردین در تهران آغاز میشود. سعید مبینی، رئیس اتاق اصناف تهران اعلام کرده است که ۷۵ درصد واحدهای صنفی در سراسر کشور از ۲۳ فروردین بازگشایی میشوند. در همان حال بر اساس سومین نظرسنجی ایسپا مردم نگران سلامت خود و خانوادهشان هستند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران براساس نتایج نظرسنجی ایسپا که جمعه ۲۱ فروردین منتشر شد، ۵۱ درصد از مردم تهران نگرانی زیادی در مورد ابتلای خود یا خانوادهشان به کرونا ویروس جدید دارند. فقط ۲۹ درصد از مردم کمتر نگراناند.
بر همین اساس نگرانی مردم از سلامت خود و خانوادهشان از نیمه اسفند ۹۸ به اینسو افزایش پیدا کرده است.
در ایران بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت بیش از ۶۶ هزار نفر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدهاند و دستکم ۴۱۱۰ نفر هم جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست دادهاند. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که به دلیل کمبود کیتهای تشخیص و ماهیت بیماری معمولا تعداد مبتلایان در سراسر جهان از جمله در ایران بیش از ۵ تا ۱۰ برابر آمار رسمی است. طی روزهای اخیر اعضای ستاد مقابله با کرونا، مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی و همچنین تعدادی از نمایندگان مجلس هشدار دادهاند در صورت عدم ادامه طرح قرنطینه و فاصلهگذاری اجتماعی «موج دوم» بیماری کووید ۱۹ ظهور میکند و به فاجعهای منجر میشود. سهشنبه گذشته در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا رئیس جمهوری اسلامی اما با تداوم طرح فاصلهگذاری اجتماعی مخالفت کرد. بیش از ۴۰ درصد از اقتصاد ایران تحت تاثیر همهگیری قرار گرفته است.
بر اساس نظرسنجی ایسپا سهچهارم مردم خواهان تعطیلی کسب و کارها تا پایان یافتن همهگیری بیماری هستند. میزان موافقت با تعطیلی در بین حقوقبگیران بخش دولتی و خصوصی بالای ۸۰ درصد و در میان کارکنان مستقل و کارفرما حدود ۶۸ درصد است. حتی در پیک شیوع بیماری کووید ۱۹ کارگران در برخی واحدهای تولیدی در شیفتهای طولانی کار میکردند. کارگران فصلی و کارگران زیرپلهای هم که از دست به دهان زندگی میکنند چارهای جز ادامه فعالیت اجتماعی در شرایط همهگیری بیماری ندارند. در نظرسنجی ایسپا این لایههای اجتماعی کلاً ندیده گرفته شده است.
بر اساس نظرسنجی ایسپا در ۱۶ درصد از خانوارهای تهرانی تنش خانوادگی به سبب در خانه ماندن افزایش یافته است. در ۵۸ درصد این خانوادهها تنش میان زن و شوهر افزایش داشته و ۴۶ درصد هم افزایش تنش والدین با فرزندان را تجربه کردهاند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
طاهر
آقاي دكتر زالي فرمانده ستاد مبارزه با كرونابطور غير مستقيم به آمار مبتلايان به كرونا اشاره داشتند ايشان در خبري كه دو روز پيش آمده بود گفتند: تعداد مرگ ومير بر اثر كرونا در كشور برابر 1.3% تعداد مراجعان مبتلا به بيمارستانها بوده است،اگر عدد 4000 نفر مرگ ومير را در نظر بگيريم تعداد مبتلايان برابر 300 هزار نفر ميشود و اين همان تخميني است كه نماينده سازمان بهداشت جهاني در سفر به ايران بيان كرده بود(پنج برابر تعداد اعلام شده )، آمار اعلام شده هم 60 هزار نفر است. اين آمار فقط مربوط به مراجعاني است كه سرشماري شده اند و تعداد مبتلايان حقيقي به اضافه ناقلين بدون علامت را شامل نميشود.