ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پزشکان به وزیر بهداشت: در درمان مبتلایان تبعیض قائل نشوید

۷۳ تن از پزشکان در نامه‌ به وزیر بهداشت خواهان شفافیت در مورد کرونا، کنار گذاشتن دیدگاه‌های ایدئولوژیک در مسائل پزشکی، جلوگیری از خرافه‌پرستی و اجرای عدالت در نظام بهداشتی شدند.

ده‌ها تن از پزشکان ایرانی در نامه‌ای به وزیر بهداشت مسائل و مشکلات کنونی نظام بهداشتی را برشمرده‌اند. آن‌ها ضمن تأکید بر اجرای عدالت در نظام بهداشتی کشور و ارائه اطلاعات شفاف به مردم در مورد شیوع ویروس جدید کرونا، خواهان کنار گذاشتن دیدگاه‌های ایدئولوژیک در مسائل پزشکی، مقابله وزارت بهداشت با خرافه‌پرستی و کنترل بر بازار اقلام بهداشتی و درمانی شدند.

عکس از آرشیو

۷۳ تن پزشکان ایران با توجه به وضعیت کنونی ناشی از همه‌گیری ویروس کووید۱۹ در کشور، خطاب به سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نامه‌ای نوشته‌اند. سعید نمکی افزون بر مسئولیت وزارت بهداشت، ریاست ستاد ملی کرونا را نیز بر عهده دارد.

آن‌ها در این نامه خواهان جایگزینی نظرات کارشناسی به جای دیدگاه‌های ایدئولوژیک شده و گفته‌اند: «در طی سالیان گذشته و در بسیاری از موارد، نظر کارشناسی و عقلانی تحت شعاع دیدگاه‌های ایدئولوژیک یا حتی منافع اقلیتی فرادست قربانی شده است»، از این رو اگر قرار است محدودیت‌های ناشی از ویروس کووید۱۹ همچنان اعمال شود «با اقتدار از نظر کارشناسی در برابر منافع اقلیتی زورمند دفاع کنید».

این پزشکان همچنین از وزیر بهداشت خواهان شفافیت و پاسخگویی در مورد شمار مبتلایان به کووید۱۹، میزان مرگ و میر ناشی از آن، میزان برخورداری مبتلایان از خدمات درمانی، روش‌های انجام آزمایش شده و گفته‌اند این اطلاعات «باید به صورت شفاف در اختیار عموم قرار بگیرد» و «ارائه آمار و داده‌ها در جلسه غیرعلنی مجلس دردی را دوا نخواهد کرد».

از آغاز شیوع ویروس کووید۱۹ اطلاعات متناقضی از سوی نهادهای دولتی و برخی از مسئولان کشوری ارائه شده است. در حالی‌که بازگشایی «کسب ‌و کارهای کم ریسک» در ایران از ۲۳ فروردین آغاز شده است سازمان نظام پزشکی نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کرده است. حسن روحانی پیش از این وضعیت در چند استان را «سفید» توصیف کرده بود اما کیانوش جهان‌پور، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهارات او را رد کرد و گفت وضعیت در هیچ استانی سفید نیست و عدم رعایت محدودیت‌ها بعد از ۲۳ فروردین «معضل ایجاد می‌کند».

پزشکان در بخش دیگری از نامه خود خواهان عدالت در نظام بهداشتی کشور شده‌اند. آن‌ها از سویی نسبت به کوتاهی در ارائه خدمات درمانی به شهروندان غیرایرانی، به‌ویژه افغانستانی‌ها اعتراض کرده‌اند و از سوی دیگر از حقوق پرستاران، بهیاران، کمک بهیاران که در واقع از طریق شرکت‌های پیمان‌کاری به بیمارستان‌ها «اجاره داده می‌شوند» و همچنین پزشکان جوانی که در دوران بحران کرونا در شرایط سخت کار می‌کنند اما دستمزد پایینی می‌گیرند و بیمه اجتماعی ندارند، دفاع کرده و خواهان حل مشکلات آن‌ها شده‌اند.

به‌گفته آن‌ها حدود ۳۰ درصد از پرستاران و سایر نیروی انسانی غیرپزشک در بیمارستان‌ها از داشتن قرارداد با بیمارستان به صورت مستقیم محروم هستند.

بحران کرونا معضل کمبود امکانات و کادر درمانی به‌ویژه برای پرستاران را برجسته‌تر کرده است. اما بیمارستان‌های خصوصی که بیماران مبتلا به کرونا را پذیرش نمی‌کنند در حال اخراج گسترده پرستاران باسابقه هستند. در فروردین‌ماه و در میانه‌ی بحران کرونا صدها پرستار بیمارستان‌های خصوصی بیکار شده‌اند. تنها در یک بیمارستان خصوصی مشهد حدود ۳۰ پرستار شغل خود را از دست داده‌اند.

پزشکان در نامه خود به سعید نمکی آورده‌اند: «مبارزه با این بیماری‌ها نیاز به یک نظام یکپارچه، کادر درمانی مجرب، دوری از سودجویی و سهم‌خواهی دارد. نظام طب ملی و پزشک خانواده آرزوی دیرین پزشکان عدالت‌خواه این مرز و بوم است که به‌عنوان یک دستور قانونی نیز درآمده است.»

آن‌ها همچنین از «احتکار، گران‌فروشی، تقلب و کاستن از کیفیت» در بازار اقلام بهداشتی و درمانی انتقاد کرده و خواهان ملی کردن بازرگانی داخلی و خارجی مربوط به دارو و اقلام پزشکی شده‌اند.

این پزشکان در نامه خود به اشاره تلویحی به مدعیان طب اسلامی در مقابله با همه‌گیری ویروس کووید۱۹   از «افرادی شیادی» نوشته‌اند که «با سوء استفاده از اعتقادات صمیمی مردم، خود را درمانگر جا زده و جایی در بازار سلامت برای خود دست و پا کرده‌اند.»

آن‌ها خطاب به وزیر بهداشت گفته‌اند: «خرافه‌پروری و ترویج انگاره‌های نادرست از جمله کارهای آنان بوده که در بعضی موارد به قیمت جان مردم نیز تمام شده است. اینان مصادیق کامل شارلاتان و شیادند که مبارزه با آنها از جمله وظایف قطعی آن وزارتخانه و شخص شماست. ضروری است که قوانین مربوط به مداخله افراد غیرپزشک در امور پزشکی بازنگری شود و نظارت بیشتری بر این افراد صورت بگیرد.»

به‌گفته این پزشکان «مبارزه علمی و کارشناسی تنها راه حل مقابله با این همه‌گیری است».

در روزهای گذشته شماری از مدعیان طب اسلامی بدون ماسک و دستکش و روپوش ویژه وارد بیمارستان‌های مرجع در درمان مبتلایان به کرونا شده بودند تا «بیماران را درمان کنند». آن‌ها مدعی شده‌اند که بیمار نمی‌شوند.

سازمان نظام پزشکی کشور ۳ فروردین به حضور افراد معمم و مدعی طب اسلامی در مراکز درمانی مبتلایان کرونا واکنش نشان داده و آن‌ها را تلویحاً «مصداق بارز تشویش اذهان عمومی» خوانده بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.