قیمت نفت خام آمریکا منفی شد
دلیل سقوط قیمت نفت خام تگزاس به منفی ۳۵ دلار که بیش از ۵۳ دلار کاهش داشته این است که شرکتهای آمریکایی دیگر جایی برای انبار کردن نفت خود ندارند.
یک روز تاریخی در بازارنفت: قیمت نفت خام آمریکا در بازار جهانی ابتدا بیش از ۲۰ درصد سقوط کرد و به زیر ۱۵ دلار در هر بشکه رسید و سپس، چند ساعت بعد به منفی ۳۷.۶۳ دلار در بشکه رسید. این بدان معنا است که تولیدکنندگان نفت علاوه بر بشکههای نفت مبلغی هم میبایست به خریداران بپردازند. با این حال مخازن ذخیرهسازی و حتی نفتکشهای روی آب آنقدر از نفت اشباع شدهاند که خرید بیشتر نفت میسر نیست.
به گزارش رویترز یک بشکه نفت خام برنت دوشنبه یکم اردیبهشت / ۲۰ آوریل، ۱,۱۸ دلار یا ۴,۲ درصد کاهش پیدا کرد و به ۲۶,۹۰ دلار رسید. قیمت نفت خام «وست تگزاس اینترمیدیت» (WTI) نیز نسبت به ماه مه ۵,۸۸ دلار یا ۳۲ درصد کاهش یافت و به ۱۲,۳۹ دلار، یعنی به پایینترین نرخ خود از سال ۱۹۹۸ سقوط کرد. چند ساعت بعد قیمت نفت خام «وست تگزاس اینترمیدیت» به منفی ۳۷.۶۳ دلار در بشکه رسید.
مایکل مککارتی، تحلیلگر ارشد شرکت سیامسی سیدنی، کاهش قیمت نفت خام را نشاندهنده مازاد ذخیرهسازیهای نفت خام در مخازن آمریکا در کوشینگ اوکلاهاما و کاهش شدید تقاضا برای نفت و فرآوردههای نفتی در سطح جهان دانست.
نفت موجود در مخازن نفتکشهای شناور نیز ۱۶۰ میلیون بشکه تخمین زده میشود که این نیز خود یک رکورد است.
وضعیت ضعیف اقتصادی جهان بر اثر بیماری کووید-۱۹ نیز بر قیمتها فشار میآورد. بوندسبانک آلمان اعلام کرد که اقتصاد این کشور در رکود شدید قرار دارد و بعید است که به این زودی بهبود یابد زیرا محدودیتهای مربوط به کرونا میتواند برای مدت طولانی اعمال شود.
در همین حال، صادرات ژاپن نیز در ماه مارس به پایینترین سطح خود در چهار سال اخیر رسید.
دلیل سقوط قیمت نفت خام «وست تگزاس اینترمیدیت» از ۱۸ دلار به منفی ۳۵ دلار که بیش از ۵۳ دلار کاهش داشته این است که شرکتهای آمریکایی دیگر جایی برای انبار کردن نفت خود ندارند.
وضعیت بازارهای دیگر نیز تعریفی ندارد. تحلیلگران پیشبینی میکنند STOXX600، شاخص سهام ۶۰۰ شرکت بزرگ اروپایی، کاهش ۲۲ درصدی درآمد خواهد داشت و این نشاندهنده شدیدترین کاهش درآمد از زمان بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ است.
قیمت نفت از ژانویه تاکنون بیش از ۶۰ درصد سقوط کرده است که به مراتب پایینتر از هزینههای لازم است و منجر به توقف حفاریها و کاهش شدید هزینهها خواهد شد.
کانادا، چهارمین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان، تولید نفت خود را کاهش داده است، اما تحلیلگران میگویند که بیشترین کاهش در پیش روی ماست.
دو منبع آگاه به رویترز گفتهاند که وزارت انرژی روسیه به تولیدکنندگان داخلی خود گفته است که حدود ۲۰ درصد از میزان تولید نفت را نسبت به میزان متوسط تولید در ماه فوریه کاهش دهند، این امر موجب میشود که مسکو طبق تعهدات جهانی خود عمل کند.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و سایر تولیدکنندگان بزرگ نفت بهرهبری روسیه، گروه مشترکی که به «اوپک پلاس» معروف است، موافقت کردهاند که در ماههای مه و ژوئن تولید نفت خود را به میزان ۹,۷ میلیون بشکه در روز کاهش دهند.
با این حال این تصمیم هنوز نتوانسته است از سقوط قیمت نفت جلوگیری کند و این نگرانی کشورهای صادرکننده نفت را افزایش داده است.
پانویس:
این خبر با اطلاعات تازه به روز شد و تیتر آن هم تغییر کرد
بیشتر بخوانید:
نظرها
حقیقتگو
خدواند متعال دراین مورد ویروس کرونا را همچنان حفظ کند !! بسیاری ازکشورهای جهان سومی بخاطر منابع نفتی شان محکوم به داشتن حکومت چپاولگر واستبدادگر ومورد حمایت امپریالیست ها و کارتل های نفتی بودند -. حالا با ارزان شدن نفت و کمبود درامد حکومت های فاسد وضدمردمی این امکان وجود خواهد شد که مردم این کشورها توانائی به سقوط کشتاندن چنین حکومت ضدمردمی را داشته باشند !
حسن
نفت صلواتی!
احسان
"حقیقتگو" جان, اینها هیچ ربطی به "خدایی" که هیچگاه و هیچوقت وجود نداشته ندارد. اینها همه برمیگردد به بحرانهای ساختاری سرمایه داری, که آخرینش "رکود ۲۰۰۸" بود, اما از ۱۲ سال پیش تا به حال عملا هیچ بهبودی حاصل نشده بود و فقط "احتیاج" به یک جرقه بود تاکل سیستم از هم بپاشد. بزرگترین رکود اقتصادی جهان "رکود عظیم ۱۹۲۹" در قرن گذشته بود, که در مقایسهء شرایط کنونی و آن رکود عظیم, بسیاری از اقتصاددانان معتقدند که بحران اقتصادی کنونی منجر به "رکود عظیمتر ۲۰۲۰" خواهد شد. واقعیت این است که ویروس کرونا در سطح جهانی, در همهء کشورها (عمدتا از فقرا و رنگین پوستان) همچنان قربانی میگیرد. در تمامی کشور ها (پیشرفته و یا غیره) کارگران به حال خود رها شده اند. یا باید کار واضافه کاری اجباری در محیط های آلوده ، ابتلاء به بیماری و حتی مرگ ، و یا بیکاری و گرسنگی تا سر حد مرگ را انتخاب کنند. تردیدی نباید داشت که این میلیونها مردم در فرصتی نه چندان دور پتانسیل انفجاری خود را بیرون خواهند ریخت. مهم این است که انفجار را با تدارک ضروری سازمان دهیم. مجو ای هموطن از ایزد تقدیر بخت خود طلب کن بخت را از جنبش بازوی سخت خود
حقیقتگو
هموطن گرامی جناب احسان ...جهان سرمایه داری که بطن امپریالیست ها خفته است همچون تسمه نقالی می ماند که برروی یک طرف ازتسمه منابع کشورهای جهان سومی درحقیقت مجانی گذاشته میشود و در طرف دیگرتولیدات کشورهای صنعتی درمحاسبه به خرید منابع آن قیمت های فرای تصور گران قیمت دارند که تحویل کشورهای جهان سومی میشوند و ازسود ان کشورهای صنعتی به بهشتی تبدیل شده اند و کشورهای جهان سومی به فقروزجرو بیکاری و جنگ های انچنانی دچار شده اند ...سود درارزان خریدن وحتی مفت چپاول کردن ازکشورهای جهان سومی و تولید کردن آنچنانی وفروش آنها به قیمت های بالاست ...حکومت پهلوی و حکومت صدام حسین و حکومت قذافی درحقیقت قربانی کارتل های نفتی شدند ...دراین کشورها فضائی برپا کردن که مردمان این کشورها ندانند که چه مقادارنفتشان صادر شده ومیشود ونه می دانند پولهایش کجاست ونه چه کسانی پشت پرده نفت می فروشند ...پس چه بهتر نفت ننتها ارزان شود بلکه چاه های نفتی با ویروس کرونا بخشکندند!!!ا
احسان
جناب "حقیقتگو" تصویری که شما از نظام جهانی سرمایه داری ترسیم می کنید تا حدودی با سرمایه داری قرن بیستم مطابقت داشت (آنهم تا حدودی و نه در تمامی احوال آن) اما سرمایه داری نئولیبرال قرن بیست و یکم اساسا بر مبنای تفوق سرمایه های مالی, گسترش نفوذ آن به چهار گوشهء جهان و تبدیل کرهء زمین به یک سیاره ی تمام سرمایه داری شده قرار دارد. جهان قرن بیست و یکم, جهان یک درصدی ها و نود و نه درصدی هاست؛ در غرب, در شرق, شمال و جنوب. چه در باستی هیلز تهران و چه بورلی هیلز لوس آنجلس. حکومت پهلوی, صدام و قذافی نیز بیش از هر چیز قربانی خریت, فساد و ندانم کاری های خودشان شدند. این تصویر رومانتیک "قربانی کارتل های نفتی" بیشتر ریشه در یک بینش پوپولیستی جهان سومی دارد, تا واقعیتهای تاریخی. بحران قیمت نفت, فقط یک نمونه از بحران عظیم و ساختاری کلیت نظام سرمایه داری جهانی است. اما دیدگاه پوپولیستی جهان سومی, طبق عادت مرسوم فقط سرش به "جهان سوم" تخیلی خود مشغول است.