ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کرونا در ایران: گرسنگی، کارگران ساختمانی بیکار شده را تهدید می‌کند

صدها هزار کارگر در پی همه‌گیری کرونا بیکار شده‌اند. دولت اعتباری معادل پنج میلیارد تومان برای پرداخت بیمه بیکاری به بیکارشدگان ناشی از کرونا در نظر گرفته است. اما میلیون‌ها کارگر از جمله کارگران ساختمانی که کارفرمای ثابت و قرارداد بیمه ندارند مشمول دریافت بیمه بیکاری نمی‌شوند. وعده پرداخت وام دو میلیون تومانی نیز تا کنون عملی نشده است. رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی می‌گوید وعده‌های دولت برای کارگران ساختمانی در حد شوی تلویزیونی باقی مانده است.

صدها هزار کارگر در پی همه‌گیری کرونا بیکار شده‌اند. دولت اعتباری معادل پنج میلیارد تومان برای پرداخت بیمه بیکاری به بیکارشدگان ناشی از کرونا در نظر گرفته است. اما میلیون‌ها کارگر از جمله کارگران ساختمانی که کارفرمای ثابت و قرارداد بیمه ندارند مشمول دریافت بیمه بیکاری نمی‌شوند. وعده پرداخت وام دو میلیون تومانی نیز تا کنون عملی نشده است. رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی می‌گوید وعده‌های دولت برای کارگران ساختمانی در حد شوی تلویزیونی باقی مانده است.

کارگران ساختمانی که کارشان فصلی است، زمستان‌ها بطور معمول بیکارند. بخش قابل توجهی از کارگران ساختمانی فاقد بیمه هستند و تنها منبع درآمد آن‌ها یارانه و کمک معیشتی است و در نتیجه برای تامین مایحتاج روزانه خود با مشکل روبرو هستند.

از سرگیری فعالیت بخش ساخت‌و ساز برای کارگران ساختمانی به معنای اشتغال و تامین هزینه معیشت است. امسال رکود بخش ساختمان، بیکاری در میان حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی را افزایش داد و کرونا به بیکاری همه‌گیر در این بخش منجر شد.

اکبر شوکت، رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی چهارشنبه سوم اردیبهشت به خبرگزاری مهر گفت:

«در حال حاضر مشاغل ساختمانی تقریباً به تعطیلی کامل درآمده و این در حالیست که کارگر ساختمانی یک روز سرکار نرود برای روز بعد، پول ندارد... وعده‌ها در حد حرف باقی مانده است و تاکنون هیچ گونه تسهیلاتی به کارگران ساختمانی داده نشده است».

دولت همچنین وعده کرده بود وامی به میزان دو میلیون تومان با بهره کم در اختیار کارگران ساختمانی آسیب دیده از کرونا قرار دهد. این وعده نیز به گفته‌ی سید هادی ساداتی، نایب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی در حد حرف باقی مانده است.

ساداتی گفت «سازمان تامین اجتماعی لیست کامل کارگران ساختمانی را در اختیار دارد و در صورت شروع روند پرداخت تسهیلات می‌تواند تسهیلات مذکور را به حساب‌های کارگران واریز کند. اما تا کنون این تسهیلات توزیع نشده است».

به گفته‌ی مهدی شکوری، مدیرکل بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی: تا ظهر دوشنبه اول اردیبهشت ۶۳۰ هزار نفر در سامانه بیمه بیکاری وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی ثبت نام کرده‌اند که مشمول دریافت بیمه بیکاری هستند. میلیون‌ها کارگر که بیمه نیستند و نیز کارگرانی که کارفرما حق بیمه آن‌ها را به طور تمام و کمال به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده، حتی نمی‌توانند از بیمه بیکاری ناچیز استفاده کنند.

بیمه اجتماعی، خواست کارگران ساختمانی

گرچه طبق قانون کار، بیمه کارگران ساختمانی مانند بیمه سایر کارگران اجباری است، اما به دلیل آنچه کمبود منابع مالی خوانده می‌شود دولت و سازمان تأمین اجتماعی، هر سال تعدادی سهمیه برای کارگران ساختمانی هر استان در نظر می‌گیرند و سایر کارگران ساختمانی را از شمول بیمه خارج می‌کنند.

کارگران ساختمانی در صورتی بیمه می‌شوند که پروانه مهارت داشته باشند، قرارداد کار داشته باشند و حق بیمه بپردازند و نظام سهیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی ظرفیت خالی برای بیمه‌کردن آن‌ها را داشته باشد.
نظام تبعیض‌آمیز «سهمیه‌بندی» استانی وزارت کار برای بیمه کردن کارگران ساختمانی سال‌هاست مورد اعتراض کارگران این بخش است.

مجلس شورای اسلامی سال ۹۱ قانون رفع موانع اجرایی قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی را تصویب کرد. اما وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی از اجرای آن خودداری می‌کنند. آن‌ها حتی سهمیه‌ای را که برای کارگران در نظر می‌گیرند اعمال نمی‌کنند.

عباس شیری، بازرس انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی روز ۳۱ اردیبهشت به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) در انتقاد به نحوه اجرای سهمیه‌بندی بیمه کارگران ساختمانی گفت هم اکنون ۶۰ تا ۷۰ هزار کارگر مشمول ضوابط وجود دارند که سازمان تامین اجتماعی آن‌ها را بیمه نکرده است.

همه‌گیری کرونا بر مشکلات قبلی کارگران ساختمانی افزوده است. اکبر شوکت، رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در این ارتباط می‌گوید:

«هر روز دفاتر انجمن صنفی ما در سراسر کشور شاهد مراجعه کارگران هستند. کارگرانی که با عزت زندگی می‌کنند و حال چند ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند. کارگران ساختمانی زمستان و ایام سرد سال شغلشان ریزش می‌کند و حال ایام کرونایی موجب شده، این اوضاع بدتر شود.»

تا به امروز سوم اردیبهشت ۹۹ بنا بر آمار رسمی وزارت بهداشت ۸۵۹۹۶ تن در ایران به کووید‌۱۹ مبتلا شده‌اند و ۵۳۹۱ تن بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

در همین زمینه:

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    • فروپاشی اقتصادی و اجتماعی در راه است و ابر شورش اعتراضی اجتناب ناپذیر می شود

      فروپاشی اقتصادی و اجتماعی در راه است و ابر شورش اعتراضی اجتناب ناپذیر می شود ▪️جهان صنعت نوشته: در سایه کرونا قیمت کالاهای اساسی مردم رو به افزایش است و روزانه یا هفتگی چیزی حدود ۱۰-۵ درصد بر قیمت کالاها افزوده می‌شود و همین مساله در کنار سایر تبعات اقتصادی کرونا مقاومت و تاب‌آوری مردم کشور را کاهش داده است. اکنون تبعات اقتصادی کرونا و در پس آن، تبعات اجتماعی بیماری در کشور نمایان شده و فروپاشی اقتصادی و سپس فروپاشی اجتماعی در آینده نزدیک غیرقابل اجتناب خواهد بود و این مساله در کنار مطالعه منحنی روند اعتراضات مردمی در کشور در سال‌های ۷۸، ۸۸، ۹۶ و ۹۸ بروز مجدد نارضایتی‌های اقتصادی و اجتماعی در جامعه و کشیده شدن آن به سطح خیابان‌ها را طی ماه‌های آینده در پی خواهد داشت. البته این بار اعتراضات شدیدتر و همراه با خشونت خواهد بود و می‌توان از آن به عنوان یک ابرجنبش اعتراضی در کشور یاد کرد که بیشتر اقشار فرودست و متوسط جامعه در آن حضور خواهند داشت. ▪️البته این بار اعتراضات شدیدتر و همراه با خشونت خواهد بود و می‌توان از آن به‌عنوان یک ابر جنبش اعتراضی در کشور یاد کرد که بیشتر اقشار فرودست و متوسط جامعه در آن حضور خواهند داشت.»

    • شاهد قحطی خواهیم بود

      شاهد قحطی خواهیم بود ▪️مسعود رضایی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس : از تحلیلگران سیاسی و اقتصادی از هر گروه و اندیشه‌ای که هستند، دعوت کنیم و از آنها نظرخواهی کنیم تا بتوانیم با یکپارچگی فکری از این مشکلات عبور کنیم در غیر اینصورت ممکن است دچار قحطی شویم؛ چون اگر کشورهایی که مواد خوراکی به ما صادر می‌کردند، از صادراتشان جلوگیری کنند، شاهد قحطی خواهیم بود ▪️با قطع شدن فروش نفت، ۵۰ درصد از اقتصاد ما آسیب دید و همین موضوع باعث تورم ۵۰ درصدی شد که نتیجه آن نیز فروش اوراق مشارکت و پیش‌فروشی و آینده‌فروشی خواهد بود. ▪️مراکز فرهنگی و وابسته به اماکن مذهبی و مراکز اقتصادی که زیر مجموعه دولت نیست، باید پای کار بیایند و کمک‌رسانی کنند تا ما بتوانیم از این معضلات رهایی پیدا کنیم و پس از اینکه این بحران را پشت سر گذاشتیم، به فکر سازندگی باشیم @ordoyekar

    • به دنبال نان و شکر حبوبات نیز گران شد

      به دنبال نان و شکر حبوبات نیز گران شد ◾️ عدس هر کیلو 18هزار و 500 تومان نخود از قیمت هفت هزار و 500 به قیمت 12هزار و 500 تومان لپه از 13 هزار تومان به 26 هزار تومان لوبیا قرمز از 12هزار و 500 به 26 هزار تومان لوبیا چیتی از 15هزار و 500 به 26 هزار تومان و ماش از 14 هزار به 27 هزار تومان رسیده است. گرانی های سرسام اورتری در راه است. جنبش گرسنگان حتمی است. #کولبر_نیوز #kolbarnews @kolbarnews