ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گوترش: بحران بشری کرونا به بحران حقوق بشر می‌انجامد

دبیرکل سازمان ملل یادآوری کرد که حقوق بشر را نمی‌توان به بعد از بحران موکول کرد: حفظ آزادی مطبوعات، سازمان‌های مدنی، بخش خصوصی و «فضای مدنی» ضروری‌‌تر از هر موقع دیگرند.  

آنتونیو گوترش پنجشنبه ۲۳ آوریل/ ۴ اردیبهشت در یک پیام ویدیویی گفت همه‌گیری ویروس کرونا که یک بحران بشری است در حال تبدیل شدن به بحران حقوق بشر است.  دبیر کل سازمان ملل در این پیام اعلام کرد که در ارائه خدمات عمومی برای مقابله با کووید ۱۹ تبعیض‌ها و نابرابری‌های ساختاری وجود دارد که مانع از دسترسی همگان به امکانات و تجهیزات لازم برای مقابله با این بیماری می‌شود.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل

گوترش گفت همه‌گیری جهانی کووید ۱۹ «اثرات نامتناسبی» بر برخی جوامع گذاشته است که از نمودهای آن نفرت‌پراکنی و هدف قرار دادن گروه‌های آسیب‌پذیر به بهانه پیشگیری از همه‌گیری ویروس است. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس گوترش هشدار داد:

 «با ظهور قوم‌گرایی، پوپولیسم، اقتدارگرایی و عقب‌نشینی از حقوق بشر در بعضی از كشورها، بحران همه‌گیری می‌تواند بهانه‌ای برای اتخاذ اقدامات سرکوبگرانه برای رسیدن به اهداف غیر مرتبط با همه‌گیری باشد.»

دبیرکل سازمان ملل متحد ۲۴ مارس/ ۵ فروردین از رهبران ۲۰ کشور بزرگ صنعتی جهان خواسته بود برنامه‌ای برای «زمان جنگ» شامل بسته‌ای از مشوق‌های اقتصادی به ارزش «میلیاردها دلار» برای صاحبان کسب‌وکارها، کارگران و خانواده‌ها در کشورهای در حال توسعه که با پیامدهای همه‌گیری جهانی ویروس کرونا در حال مقابله‌اند، اختصاص دهند. گوترش اکنون در پیام ویدیویی خود گفت:

«همانطور که قبلاً هم گفتم حقوق بشر را نمی‌توان تا بعد از بحران به تعویق انداخت و ما اکنون با بزرگ‌ترین بحران جهانی روبرو شده‌ایم.»

گوترش در  ادامه این پیام از حکومت‌ها خواست که اقدامات خود برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا را شفاف و سریع و قاطع اما در همان حال به طور قانونی انجام دهند و بر این نکته تأکید کرد که حفظ آزادی مطبوعات، سازمان‌های مدنی، بخش خصوصی و «فضای مدنی» ضروری هستند.

گوترش از حکومت‌ها خواست تدابیری اتخاذ کنند که مانع از همه‌گیری ویروس کرونا در محیط‌های کار شوند و معیشت مردم، دسترسی آنها به خدمات اساسی و همچنین زندگی خانوادگی آن‌ها تحت تأثیر قرار نگیرد. دبیرکل سازمان ملل گفت:

«هرگونه اقدامات اضطراری - از جمله شرایط اضطراری - باید قانونی، متناسب، لازم و غیر تبعیض‌آمیز باشد، تمرکز و مدت خاصی داشته باشد و از کمترین محدودیت‌های ممکن برای محافظت از بهداشت عمومی استفاده کند. تدابیر امنیتی سنگین، تهدیدات موجود علیه صلح و امنیت را تشدید می‌کند.»

 گوترش در ادامه سخنان خود چکیده این پیام را به این شکل بیان کرد:

«پیام واضح است: مردم - و حقوق آنها - باید مقدم و محور هر اقدامی باشد.»

گزارشگران بدون مرز سه‌شنبه ۲۱ آوریل/ ۲ اردیبهشت گزارشی یا عنوان «ویرایش ۲۰۲۰ رده‌بندی جهانی آزادی رسانه‌ها» را منتشر کرد. بر اساس این گزارش همه‌گیری ویروس کرونا در جهان به سایر گرفتاری‌ها روزنامه‌نگاران افزوده شده و در مجموع حق دسترسی به اطلاعات را بیش از پیش به خطر انداخته است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.