مهمترین مأموریت ماهواره نظامی سپاه: شناسایی
فرمانده فضایی سپاه در یک برنامه تلویزیونی گفت ماهواره نور ۱۰ بار به دور کره زمین چرخیده. فرماندهی فضایی آمریکا با تأیید این خبر اعلام کرده ماهواره را زیر نظر دارد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علاوه بر دستگاه کرونایاب از چهارشنبه ۳ اردیبهشت صاحب یک ماهواره نظامی هم شده است. امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران مسئول موشکهای سپاه و مسئول انفجار هواپیمای مسافربری خطوط هوایی اوکراین با دو موشک سپاه پاسداران در حوالی کرج است، علی جعفرآبادی، فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه مسئول امور ماهواره است. او در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که ماهواره سپاه با نام نور ۱۰ بار دور زمین چرخیده است. ماهواره اما وظایف دیگری هم دارد که مهمترین آن شناسایی است.
به گزارش خبرگزاری امنیتی فارس، نزدیک به سپاه پاسداران سردار علی جعفرآبادی، فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه که شلیک ماهوارهبر قاصدک از کویر مرکزی ایران برای پرتاب ماهواره نور چهارشنبه ۳ اردیبهشت زیر نظر او انجام شد در یک برنامه تلویزیونی گفت:
« در حوزه دفاعی لازم داریم که آگاهی موقعیتی و آگاهی وضعیتی از پیرامون خود داشته باشیم که سنسورهایی که روی این ماهواره نصب شدهاند، این کار را انجام میدهند. در حوزههای غیردفاعی در مخاطرات طبیعی، سپاه همیشه نقش فعالی دارد که لازم است این فعالیتها پشتیبانی انجام شود. در جاهایی که امکان پرواز بالگرد یا پهپاد وجود نداشته باشد، این ماهوارهها هستند که از ارتفاع چند صد کیلومتری دید وسیعی دارند. مثلا در سیل خوزستان آنقدر حجم سیل وسیع بود که امکان رصد تمام آن با پهپاد وجود نداشت و وجود ماهواره در آنجا کاملا احساس میشد.»
جعفرآبادی در ادامه سخنانش یادآوری کرد که مهمترین وظیفه این ماهواره «شناسایی» است:
«ما این ماهواره را از کویر مرکزی به سمت دریای عمان پرتاب کردیم و سیگنال دوم آن را در شمال غرب کشور (تبریز) دریافت کردیم و مطمئن شدیم که ماهواره در مدار ۴۳۰ کیلومتری قرار گرفته است و ماموریت آن هم شناسایی است؛ تاکنون ماهواره حدود ۱۰ دور به دور کره زمین چرخیده و ۱۰ بار توسط ایستگاههای زمینی دریافت شده و حال آن هم خوب است.»
فرماندهی فضایی آمریکا که همه اشیاء ساخت دست بشر در فضا را شناسایی میکند ماهواره نور و بدنه موشک قاصد را در مدار زمین تأیید کرده است. فرماندهی فضایی آمریکا با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد:
«وزارت دفاع ایالات متحده و دفتر ریاست عملیات فضایی فرماندهی فضایی ایالات متحده آمریکا، ضمن داشتن اعتماد به توانایی بازدارندگی و پدافندی ما در برابر هرگونه تجاوزگری ایران، تکاپوی ایران برای دستیابی به فناوری دارای امکان موفقیت برای پرتاب به فضا و برنامه کلی موشکی بالستیک آن کشور را زیر نظر دارد.»
ایران از صندوق بینالمللی پول درخواست ۵ میلیارد دلار وام داده است. این مبلغ بیش و کم معادل مبلغ گمشده از منابع ارزی ایران بر اساس گزارش دیوان محاسبات است. اتحادیه اروپا از ایالات متحده آمریکا خواسته بود تسهیلاتی در تحریم ایران اعمال کند و با کمک اقتصادی به ایران به سبب همهگیری ویروس کرونا در آن کشور موافقت کند. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اما اعلام کرد که آمریکا با این درخواست مخالفت کرده است. ماهواره نور همزمان با این تحولات در مدار زمین قرار گرفت.
پیش از این فرانسه در بیانیهای پرتاب ماهواره نظامی نور را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل دانست و آن را قویا محکوم کرد. هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان هم روز گذشته در توییتر اعلام کرد که برنامه موشکی سپاه از جمله پرتاب ماهواره به فضا سبب بیثباتی خاورمیانه میشود.
سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران اما روز گذشته در پاسخ گفت قطعنامه ۲۲۳۱ ایران را از دسترسی به ماهواره منع نمیکند. از این گذشته ایالات متحده با خروج از برجام این قطعنامه را که ناظر به اجرای برجام است نقض کرده.
بیشتر بخوانید:
نظرها
طاهر
از همه اين ها گذشته بايد خدا را شكر كنيم كه حاجي زاده حالش بحمدالله خوب شده و ديگر نه تنها آرزوي مرگ نميكند بلكه با شهامت سرخوردگي وپشيماني ناشي از كشتن 180 هموطن و غير هموطن را پشت سر گذاشته و به وضعيت قبل از فاجعه برگشته است تا مجدداً در خدمت هموطنتان خود باشد و كمافي السابق با گردن افراشته وظايف ذاتي ومحوله را از سر بگيرد وبا سر بلندي در صحنه نظام خدمت كند.