ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کرونا و تشدید فقر: ۶۴ درصد تهرانی‌ها نیازمند کمک دولت

میلیون‌ها نفر از ساکنان پایتخت که کسب و کارشان به‌دنبال شیوع ویروس کرونا آسیب دیده است، اعلام کرده‌اند که هیچ منبع درآمدی نداشته و دولت باید به آنها کمک اقتصادی کند.

در حالی که رئیس جمهوری ایران در جلسه هیئت دولت مشغول بررسی طرح بازگشایی اماکن مذهبی است، ستاد مدیریت کرونا در نظرسنجی خود اعلام کرده که در حال حاضر ۶۴,۴ درصد از شهروندان ساکن پایتخت، از نظر اقتصادی برای گذران زندگی خود نیازمند کمک دولت هستند.

کرونا در ایران بر کسب‌و‌کارهای بسیاری تأثیر گذاشته است

به نوشته روزنامه اعتماد، بنا بر نتیجه نظرسنجی‌ای که ستاد مدیریت و مبارزه با کرونا در شهر تهران انجام داده، میلیون‌ها نفر از ساکنان پایتخت که کسب و کارشان به‌دنبال شیوع کرونا آسیب دیده است، اعلام کرده‌اند که هیچ منبع درآمدی نداشته و دولت باید به آنها کمک اقتصادی کند.

همچنین بر اساس آمارهای ارائه شده در نظرسنجی ستاد مدیریت و مبارزه با کرونا، بیش از شش میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت شاغل و صاحب سرمایه و مولد ساکن تهران گفته‌اند در صورت ادامه محدودیت‌‌های فعالیت برای بازگشایی اصناف پرخطر یا تداوم کاهش فروش و درآمد خرد از طریق خرده‌فروشی‌های معمول که پیش از شیوع بیماری داشته‌اند، با مشکلات اقتصادی برای امرار معاش مواجه خواهند شد.

این تعداد بیشتر از میان اصناف یا کارفرمایان خویش‌فرمایی هستند که از روزهای پایانی اسفند و به ‌دنبال شیوع کرونا، منبع درآمدشان را از دست داده‌اند.

اکثریت پاسخ‌دهندگان به این نظرسنجی، دستفروشان، کارگران روزمزد و کاسبانی هستند که با حکم دولت، هنوز اجازه بازگشایی مغازه و محل کسب‌شان را ندارند.

گستردگی فقر در میان شهروندان ایرانی در ماه‌های پس از شیوع کرونا چنان فزونی یافته است که تقریبا تمام شهرهای کشور درگیر بحران‌های یکسانی همچون بیکاری و فقر هستند.

در این میان حسن روحانی روز یک‌شنبه هفتم اردیبهشت ‌ماه در جلسه هیئت دولت از بازگشایی اماکن مذهبی در برخی از شهرها در روزهای آینده خبر داد و گفت:

«می‌خواستیم درباره بازگشایی اماکن مذهبی مصوبه‌ای گسترده‌تر داشته باشیم، هر‌چه که می‌گذرد دل‌های ما برای زیارت حرم‌های مطهر و معروف بیشتر احساس دلتنگی می‌کند و مردم نیز سهولت برای زیارت این بقاع متبرک می‌خواهند.»

روحانی در ادامه گفته‌های خود ایران را به سه منطقه قرمز، زرد و سفید از لحاظ شیوع ویروس کرونا تقسیم‌بندی کرد و گفت:

«هر نقطه‌ای از کشور که منطقه سفید اعلام شد فرقی هم نمی‌کند اماکن مقدس داشته باشد یا نداشته باشد و وزارت بهداشت تأیید کرد، اماکن مقدس در آنجا بازگشایی می‌شود.»

به گفته روحانی بر اساس معیار مصوب منطقه‌ای و تقسیم‌بندی کشور، «در ۱۲۷ منطقه سفیدی که وزارت بهداشت اعلام کرده، وقتی این وزارتخانه رسما اعلام کرد که می‌توانند نیمه ماه اردیبهشت یا نیمه ماه رمضان باشد که بعدا مشخص و از چند روز قبل از آن اطلاع رسانی خواهد شد، مساجد، اماکن مذهبی و محل‌های برگزاری نماز جمعه با رعایت پروتکل‌های مشخص بازگشایی می‌شود.»

او نظام تقسیم‌بندی منطقه‌ای ایران را «گشایشی» برای باز شدن اماکن مذهبی در ایران قلمداد کرد و بدون اینکه به برنامه‌های دولت برای جلوگیری از شیوع کرونا در صورت بازگشایی این اماکن اشاره‌ای کند، ابراز امیدواری کرد که «مردم خودشان مراعات کنند.»

روحانی در تشریح این نظام تقسیم‌بندی گفت:

«بر اساس این معیارها و به طور مثال اگر در یک شهرستانی ورودی به بیمارستان یک هفته صفر شده و فردی به بیمارستان مراجعه نکرده و فوتی هم نداشته است و بهبود یافتگان نیز افزایش پیدا نکرد و این روند در هفته دوم تکرار شد، وزارت بهداشت این منطقه را "منطقه سفید" اعلام می‌کند.»

رئیس جمهوری ایران همچنین چند ساعت پیش از شرکت در این جلسه، با حضور در ستاد ملی مدیریت و مبارزه با کرونا اعلام کرد که «خیرین» کمک کنند تا سفره‌های مردم در ماه رمضان بی افطار نماند.

او هفته گذشته نیز اعلام کرده بود تسریع در بازگشایی اماکن مقدس و زیارتی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، جزو دغدغه‌های مهم دولت بوده و هست.

هم‌زمان با این گفته‌های روحانی، خبرگزاری فارس در صفحه ویژه خود تحت عنوان «فارس من» از راه‌اندازی و جمع‌آوری امضا برای دو کمپین «خودجوش» خبر داده که در یکی از آنها با اشاره به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا برای تعطیلی مساجد تا ۱۵ اردیبهشت، نوشته شده انگیزه دولت از بستن اماکن مذهبی شاید ایجاد حاشیه امن برای دولت و مجلس فعلی و در امان ماندن آنها «در مقابل انتقادات مسلمین و ائمه جمعه‌ها» بوده است.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.