ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تعداد آوارگان داخلی در جهان از ۴۵ میلیون نفر فراتر رفت

تنها راه مقابله با آوارگی در درون مرزهای یک کشور درگیر، تقویت جامعه مدنی است. در برخی از کشورها از جمله در افغانستان چنین فرصت‌هایی پیدا شده است.

مرکز نظارت بر آوارگان داخلی تازه‌ترین گزارش خود را منتشر کرد. بر این اساس تا پایان سال ۲۰۱۹، ۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از انسان‌ها در سراسر جهان در اثر درگیری‌ها و خشونت‌ها در وطن خودشان آواره شده‌اند.

پایان سال ۲۰۱۹، ۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از انسان‌ها در سراسر جهان در اثر درگیری‌ها و خشونت‌ها در وطن خودشان آواره شده‌اند.

در پایان سال ۲۰۱۸، ۴۱ میلیون و ۳۰۰ هزار انسان در اثر جنگ‌ها و درگیری‌ها از خانه و کاشانه خود گریختند. از مقایسه این دو عدد به خوبی مشخص می‌شود که تعداد کسانی که در کشور خودشان بی‌خانمان و آواره می‌شوند رو به افزایش است و با این‌حال سرنوشت این گروه از انسان‌ها که از مرزها عبور نمی‌کنند مورد توجه بین‌المللی قرار نمی‌گیرد. به گزارش خبرگزاری آلمان یان ایگلند، رئیس سازمان شورای پناهندگان نروژ که زیر نظر مرکز نظارت بر آوارگان داخلی فعالیت می‌کند گفت:

«ما در محافظت از آسیب‌پذیرترین انسان‌ها ناموفق بودیم. سیاستمداران، سران تظامی و دیپلمات‌ها باید بر بن‌بست‌های موجود غلبه کنند و برای آتش‌بس و مذاکرات صلح تلاش کنند نه برای به دست آوردن سلاح و نارنجک.»

در بین انسان‌هایی که در کشور خودشان آواره شده‌اند ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار کودک و نوجوان زیر ۱۴ سال هم وجود دارد. ۷۰ درصد این آوارگان در کشورهای سوریه، کلمبیا، کنگو، یمن و افغانستان زندگی می‌کنند. بسیاری از آن‌ها موفق شدند پس از آرام گرفتن درگیری‌ها مجدداً سر خانه و زندگی‌شان برگردند، اما درگیری‌ها از جای دیگری سربرآورد و انسان‌های دیگری را آواره کرد. بر اساس گزارش مرکز نظارت بر آوارگان داخلی تا پایان سال ۲۰۱۹، ۳۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر به تعداد آوارگان داخلی اضافه شد. این تعداد در هشت سال گذشته بی‌سابقه است.

برای نخستین بار مرکز نظارت بر آوارگان داخلی انسان‌هایی را که در اثر فجایع طبیعی (و نه فقط جنگ‌های داخلی) آواه شده‌اند در گزارش خود شمارش و ثبت کرده است. بر این اساس ۵ میلیون و صد هزار نفر از انسان‌ها در سراسر جهان در اثر فجایع طبیعی آواره شده‌اند. بسیاری از این انسان‌ها در افغانستان در اثر خشکسالی از روی زمین کنده شدند.

بینا دزایی، مدیر آلمانی بخش تحقیقات مرکز نظارت بر آوارگان داخلی در گفت‌وگو با خبرگزاری آلمان از همه‌گیری ویروس کرونا در جهان به عنوان یک فرصت برای پایان دادن به درگیری‌ها و کمک به آوارگان با تکیه بر نیروهای محلی یاد می‌کند. به گفته او تنها راه مقابله با آوارگی در مرزهای یک کشور تقویت جامعه مدنی است. گاهی می‌بایست با کسانی همکاری کرد که به اصول و ارزش‌های دموکراتیک هم چندان پایبند نیستند. به کفته این مقام مسئول در برخی از کشورهای آفریقایی و به ویژه در افغانستان فرصت‌های تازه‌ای در حال شکل‌گیری است که می‌توان از آن‌ها برای خاتمه دادن به درگیری‌ها و تقویت جامعه مدنی و کمک به آوارگان بهره برد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.