ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتماد: نشست‌ شبانه اصولگرایان برای تقسیم سمت‌های مجلس

کمتر از سه هفته به آغاز کار مجلس یازدهم، روزنامه اعتماد نوشته است اصولگرایان نشست غیرعلنی «اتحاد» برگزار کرده و سمت‌های اصلی را بین خود تقسیم کرده‌اند. اختلاف بر سر ریاست مجلس است.

روزنامه اعتماد در گزارشی از نشست غیرعلنی جمعی از اصولگرایان راه‌یافته به مجلس یازدهم خبر داد و نوشت این افراد سمت‌های اصلی مجلس را بین خود تقسیم کرده‌اند اما بر سر ریاست مجلس بین قالیباف و چند نفر دیگر اختلاف نظر وجود دارد.

مجلس شورای اسلامی ـ عکس از آرشیو

در حالی‌که کمتر از سه هفته به آغاز کار مجلس یازدهم مانده است، روزنامه اعتماد در گزارشی تفصیلی از «نشست شبانه» گروهی از چهره‌های اصولگرا تحت عنوان «نشست اتحاد» خبر داد و نوشت این نشست سه‌شنبه ۹ اردیبهشت تا صبح برگزار شد و «تنها برخی افراد معدود در جریان برگزاری آن قرار داشتند». محمدباقر قالیباف، مرتضی آقاتهرانی، سیدرضا تقوی، علی نیکزاد، حمیدرضا حاجی‌بابایی، سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی و البته علیرضا زاکانی و سیدمصطفی میرسلیم ۸ نفر از سردمداران جریان‌های سیاسی اصولگرا در آن حاضر شدند.

در انتخابات مجلس یازدهم با رد صلاحیت گسترده اصلاح‌طلبان، اصولگرایان که خود از گروه‌های مختلفی تشکیل می‌شوند در مرحله نخست انتخابات حدود ۲۳۰ کرسی مجلس یازدهم را تصرف کردند. ۵۰ نماینده مستقل نیز به مجلس یازدهم راه یافته‌اند. سهم اصلاح‌طلبان تا دور دوم انتخابات مجلس یازدهم که شهریورماه برگزار می‌شود تنها یک کرسی (مسعود پزشکیان) است.  در دور دوم، سرنوشت ۱۱کرسی دیگر مجلس مشخص خواهد شد. در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی میزان مشارکت به کمترین سطح در تاریخ جمهوری اسلامی رسید.

روزنامه اعتماد بزرگ‌ترین بحث اصولگرایان را «ریاست مجلس یازدهم و رقابت احتمالی میان قالیباف با آقاتهرانی، زاکانی، میرسلیم و نیکزاد» دانسته و نوشته است:

«شنیده‌های ما حاکی از شکل‌گیری بحث‌های جدی درباره کرسی ریاست مجلس و طرح خواسته‌های هریک از طرف‌ها در نشست موسوم به وحدت است. بحث‌هایی که البته در نهایت با خرسندی و ابراز رضایت و توافق اکثر حاضران پایان یافته و گویا قرار بر آن شده که قالیباف حداقل در سال نخست ریاست مجلس را برعهده بگیرد.»

علیرضا زاکانی که به جبهه پایداری‌ و اصولگرایان تندرو نزدیک است «اصلی‌ترین گزینه» برای ریاست مجلس و رقیب قالیباف عنوان شده است با این حال یکی از نمایندگان اصولگرای مجلس یازدهم که نام او منتشر نشده به «اعتماد» گفته است با تفاهم میان اصولگرایان بر سر ریاست قالیباف، شانس زاکانی برای ریاست مرکز پژوهش‌ها افزایش یافته است.

دو کاندیدای دیگر که گفته می‌شود با قالیباف بر سر ریاست مجلس رقابت خواهند کرد؛ شمس‌الدین حسینی، وزیر پیشین اقتصاد و فریدون عباسی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی هستند که در نشست گروه ۸ نفره اصولگرایان شرکت نداشتند. «اعتماد» از احتمال کناره‌گیری این دو از کرسی ریاست مجلس نوشته و افزوده است ریاست حسینی بر کمیسیون اقتصاد و عباسی بر کمیسیون انرژی قطعی است.

این گزارش بحثِ دیگرِ نشست اصولگرایان را تصمیم‌گیری بر سر کرسی‌های نایب‌رئیسی مجلس دانسته و افزوده است که قالیباف در این نشست پذیرفته به‌ازای کرسی ریاست یکی از کرسی‌های نایب‌رئیسی را به یاران محمود احمدی‌نژاد (نیکزاد یا حاجی‌بابایی) اختصاص دهد. اما اگر زاکانی حاضر به پذیرش نایب‌رئیسی قالیباف باشد، رقابت بر سر نایب‌رئیسی دوم در میان طرفداران احمدی‌نژاد خواهد بود.

حاجی‌بابایی نیز در صورت واگذاری کرسی نایب‌رئیسی به نیکزاد، ریاست کمیسیون برنامه و بودجه را برعهده می‌گیرد.

محمدصادق جوادی حصار، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، ۲۰ اسفندماه سال گذشته ریاست قالیباف بر مجلس بعدی را محتمل اما «ائتلافی» خوانده و درباره آرایش سیاسی مجلس یازدهم گفته بود:

«منازعه قدرت بین جریان‌های اصولگرا بالا خواهد گرفت. تنها وجه اشتراک اکثریت این مجلس اصولگرا بودن آن‌ها است، وگرنه در میان اصولگراها اختلافات زیادی وجود دارد.»

جوادی حصار دور آینده انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ را متاثر از تصاحب کرسی‌های مجلس توسط اصول‌گرایان دانسته و افزوده بود:

«گام اول مجلس یازدهم این است که شوراها را یک‌دست به اصولگراها بدهد؛ یعنی هیئت‌های اجرایی تأیید صلاحیت‌های مجلس در استان‌ها تا جایی که تیغشان ببرد عمدتا از نیروهای اصولگرای تند و افراطی تشکیل خواهد شد و سعی می‌کنند کاندیداهای اصلاح‌طلبان در شوراهای شهر یا حضور کمتر داشته باشند یا به طور کل نباشند؛ تا بتوانند با به‌دست آوردن شوراها به ویژه در کلان‌شهر‌ها بستری را برای انتخابات آینده ریاست جمهوری و تکرار ریاست جمهوری ۱۴۰۰ فراهم کنند.»

روزنامه شرق نیز در گزارش تازه‌ای از بازگشت احتمالی نظامی‌های پیشین به عرصه انتخابات ۱۴۰۰ خبر داده است. این روزنامه محسن رضایی و محمدباقر قالیباف، دو چهره با پیشینه نظامی را محتمل‌ترین گزینه‌ها دانسته است. این دو در دوره‌های پیشین انتخابات ریاست جمهوری نیز کاندیدا شده بودند اما هیچ‌گاه در رقابت‌های اصلی شرکت نداشتند.

«شرق» همچنین از سرتیپ حسین دهقان، وزیر دفاع دولت یازدهم، به‌عنوان کاندیدای سوم در انتخابات ۱۴۰۰ نام برده است. او در سال‌های ۶۱ تا ۶۳ فرمانده سپاه سوریه و لبنان و در سال‌های ۶۵ تا ۶۹ قائم‌مقام فرمانده نیروی هوایی سپاه و بعد از آن فرمانده نیروی هوایی سپاه بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    باورود مافیای چپاوگران و زورگویان و سپاهیون به مجلس تقدیم شده رهبر به انها روزگاری ظلمانی وبشدت تاریک وضمینه آنهم فقروبیکاری و خفقان واستبداد و دستگیرهای آنچنانی برمردم ایران ظاهرخواهد شد که حتی اثراتش بسیارمخرب تر ازیروس کرونا خواهد بود ..این قشون ازهمان قشون هائی هستند که سالها منابع ومعادن کشور و اراضی کشور درتصرف آنها بوده ومی باشد و حتی اجازه دخول به گنیجینه رهبر و بانک مرکزی و بخش ومیان کردن پولهای نفتی داشته اند ودرحقیقت محض پول ر ومنافع را می شناسند و لازمه هرآنچه که باشد چه کشتارمردم و چه دستگیرها وترورهای آنچنانی باشد و چه برچسب زدن ها باشد همچون مافیا انجام داده ومی دهند وخواهند داد ....