اتحادیه عرب: الحاق کرانه باختری به اسرائیل جنایت جنگی است
اتحادیه عرب میگوید اگر الحاق کرانه باختری به اسرائیل اجرا شود راه حل دو کشور در مناقشه فلسطین و اسرائیل به پایان میرسد و امکان دستیابی فلسطین به استقلال از بین میرود.
اتحادیه عرب در نشست فوقالعادهای الحاق کرانه باختری به اسرائیل را «جنایت جنگی» جدید علیه فلسطینیها نامید. وزیر خارجه فلسطین اجرای آن را موجب به پایان رسیدن راه حل دو کشور دانست.
وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت / ۳۰ آوریل نشست فوقالعادهای درباره راههای مقابله با طرح الحاق بخشهایی از کرانه باختری برگزار کردند. این نشست به درخواست مقامات فلسطینی و بهدلیل شیوع ویروس جدید کرونا بهشکل ویدئویی برگزار شد. در بیانیه پایانی نشست وزیران خارجه اتحادیه عرب آمده است:
«اقدام دولت اسرائیل در اجرای طرحهایی همچون الحاق بخشهایی از اراضی اشغالی سال ۱۹۶۷ از جمله غور اردن و شمال بحر المیت و اراضیای که در آنها شهرکهای اسرائیلی ساخته شدهاند، نمایانگر جنایت جنگی جدیدی است که به پرونده پر از جنایت اسرائیل علیه مردم فلسطین اضافه میشود.»
آنها چنین اقدامی را تهدید علیه صلح در خاورمیانه دانستند و اسرائیل و دولت آمریکا را مسئول تمامی پیامدهای اجرای آن خواندند.
الحاق بخشهایی از کرانه باختری به خاک اسرائیل در طرح صلح کاخ سفید موسوم به «معامله قرن» پیشبینی شده است. بر این اساس اسرائیل در ازای دریافت امتیازهایی فراتر از تعهدات قبلی فلسطین و قطعنامههای شورای امنیت و همچنین الحاق بخشهایی از مناطق اشغالشده به خاک خود، با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت میکند اما نه میپذیرد که اورشلیم (بیتالمقدس) پایتخت کشور مستقل فلسطین باشد و نه بازگشت میلیونها آواره به کشورشان را قبول میکند.
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل و رقیب اصلی او بنی گانتس دو هفته قبل بعد از چانهزنیهای بسیار با امضای تفاهمنامهای دولت ائتلافی تشکیل دادند. یکی از بندهای این تفاهمنامه، دولت ائتلافی اسرائیل را ملزم به پیشبرد برنامههایی برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری از جمله شهرکهای یهودینشین میکند که از یکم ژوئن سال جاری آغاز میشود. نتانیاهو ۷ اردیبهشت / ۲۶ آوریل گفت:
«خوشبین هستم که تا چند ماه آینده دولت آمریکا به قول خود عمل کند و ما [با الحاق کرانه باختری] یک لحظه تاریخی دیگر را در تاریخ صهیونیسم تحربه کنیم.»
فلسطینیها نسبت به این برنامه اسرائیل که قصد الحاق سرزمینهای تصرفشده در جنگ ۱۹۶۷ را دارد ابراز نگرانی کردهاند. اسرائیل از سال ۱۹۶۷ تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار اسرائیلی را در شهرکسازیهای کرانه باختری و حدود ۲۰۰ هزار اسرائیلی را در اورشلیم اسکان داد.
احمد ابوالغیظ، دبیرکل اتحادیه عرب، اسرائیل را متهم کرد که «با استفاده از گرفتاری جهانی در مقابله با همهگیری کرونا اقدام تازهای را [در سرزمینهای اشغالی] تحمیل میکند.»
ریاض المالکی، وزیر خارجه فلسطین نیز در اینباره گفت:
«اگر این اقدام انجام شود، احتمال ایجاد یک کشور مستقل، مشروع و بهلحاظ جغرافیایی متصل و پایدار فلسطین را از بین میبرد. این اقدام، اگر به اجرا درآید به راه حل دو کشور نیز پایان میدهد.»
نشست وزیران خارجه اتحادیه عرب از آمریکا خواست که از قطعنامههای سازمان ملل پیروی کند و «از برنامهها و نقشههای دولت اشغالگر اسرائیل زیر پوشش معامله موسوم به "معامله قرن" حمایت نکند».
فلسطینیها به صراحت پیشنهاد صلح آمریکا تحت عنوان «معامله قرن» را که در ماه ژانویه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور آن را ارائه داد، رد کردهاند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
farid
- وزارت کشور آلمان روز پنجشنبه 30 آوریل اعلام کرد، شبهنظامیان حزبالله لبنان مورد حمایت حکومت ایران، به طور رسمی در فهرست گروههای تروریستی قرار داده و فعالیتهای این گروه بعد از این در آلمان ممنوع است. همزمان با قرار دادن حزب الله لبنان در فهرست گروههای تروریستی، پلیس آلمان از بامداد روز پنجشنبه بازداشت افراد مظنون به عضویت در «حزب الله لبنان» را آغاز کرده است. مقامات امنیتی آلمان پیشبینی کردهاند که حدود یک هزار و 50 نفر از اعضای حزب الله لبنان در آلمان مستقر هستند!. - روزنامه آلمانی اشپیگل جزییات چگونگی استفاده حزبالله لبنان از آلمان برای انجام فعالیتهای غیرقانونی «پول زا وسود آور» با هدف خرید اسلحه و تأمین مالی حملات «تروریستی» را توضیح داده و نوشته است: «اعضای حزبالله در آلمان در قاچاق مواد مخدر، خرید و فروش خودروهای دزدیده شده و پولشویی فعال هستند و اسناد تأیید شدهای در خصوص دست داشتن حزبالله در قاچاق مواد مخدر در آلمان در دست میباشد». مسیرهای اصلی اینگونه فعالیتهای حزبالله اکنون از آمریکای جنوبی به آفریقا و از آنجا به اتحادیه اروپا انتقال یافته است. قاچاق کوکائین به آلمان به طور عمده از طریق بنادر روتردام، آنتورپ و هامبورگ صورت میگیرد!.
Pouya Bakhtiari
عاقبت سرکوب مردم و صدور بمب و موشک - قیمت نفت ایران زیر ۱۱ دلار و با هزینه حمل و بیمه به بازارهای جهانی حدود ۱۵ تا ۱۹ دلار است. شرکتها و سازمانهای بینالمللی هزینه تولید نفت حکومت ایران را حدود ۱۲ دلار و ۶۰ سنت ارزیابی میکنند که بالاتر از کویت، عربستان، عراق و امارات است. بدین ترتیب در شرایط کنونی، عملا حکومت ایران از صادرات نفت سودی نمیبرد و احتمالا زیان هم میکند!. حدود ۸۰ درصد میادین نفتی ایران در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و سالانه بطور طبیعی ۸ تا ۱۲ درصد از تولیدشان کاسته میشود. حکومت تدابیر مختلفی از جمله تزریق سالانه ۲۵ میلیارد متر مکعب گاز، ۱۸۰ میلیون بشکه آب، حفاریهای بیشتر و عملیاتهای صیانتی دیگر را انجام میدهد که عملا هزینههای تولید نفت کشور را افزایش میدهد و هر سال نیز به این هزینهها افزوده میشود!. - دیماه سال ۹۷ مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد شرکت ملی نفت تا پایان سال ۹۶ ؛ ۴۸ میلیارد و ۶۶۰ میلیون دلار بدهی داشته که باید ۱۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار آن در سال ۱۳۹۸ تسویه شود!. وزارت نفت اعلام کرده بود این بدهی مربوط به دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد و قبل از سال ۹۳ بوده!؟ - در بودجه پارسال، برای شرکت ملی نفت ۲۴ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار درآمد پیشبینی شده بود که بنابر ارزیابی مرکز پژوهشهای مجلس تنها ۷.۵ میلیارد دلار آن از منابع مطمئن بود. صادرات نفت حکومت ایران بر اساس آمارهای بینالمللی و شرکتهای ردیابی نفتکشها، از جمله شرکت کپلر، در سال گذشته خورشیدی روزانه ۶۲۰ هزار بشکه بود. همچنین دولت ایران در بودجه پارسال جذب ۴.۶ میلیارد دلار سرمایه و وام خارجی برای پروژههای نفتی پیشبینی کرده بود، در حالی که هیچ شرکت خارجی طی سال گذشته با ایران قراردادی امضا نکرد و سرمایهای وارد کشور نشد!. گزارشی درباره عاقبت پرداخت بدهیهای شرکت ملی نفت نیز منتشر نشد!. - انتظار میرود قیمت گاز در قراردادهای بلند مدت (مانند قراردادهای صادرات گاز به ترکیه و عراق) در پاییز سال جاری نسبت به ابتدای سال جاری میلادی (زمستان پارسال) نصف شود. - همچنین نزدیک یک سوم صادرات غیرنفتی ایران شامل محصولات پتروشیمی است که این محصولات نیز تابعی از قیمت نفت است. - اخیرا صندوق بینالمللی پول گزارشی منتشر کرد که پیشبینی میکند کل بودجه حکومت ایران در سال جاری با کسری ۴۳ میلیارد دلاری مواجه شود!. بدهیهای خالص حکومت ایران با نزدیک به ۲۰ درصد افزایش نسبت به پارسال به ۱۴۸ میلیارد دلار میرسد که معادل بیش از یک سوم تولید ناخالص داخلی ایران است!.