ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا: امیدواریم بتوانیم تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کنیم

نسخه دوم خروج آمریکا از برجام: تحریم تسلیحاتی دائمی ایران. هوک امیدوار است شورای امنیت موافقت کند. صحنه فراهم می‌شود.

نسخه دوم خروج آمریکا از برجام: تحریم تسلیحاتی دائمی ایران. ایالات متحده آمریکا با ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌ای درباره تمدید تسلیحاتی ایران به شورای امنیت صحنه را فراهم کرده است. برایان هوک، مسئول امور ایران در وزارت خارجه آمریکا در مصاحبه با رویترز اعلام کرد آمریکا بسیار خوشبین است که شورای امنیت به رغم مخالفت روسیه و چین با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران موافقت کند.

برایان هوک، رئیس کارگروه ایران در وزارت خارجه آمریکا

برایان هوک، شامگاه پنجشنبه ۳۰ آوریل/ ۱۱ اردیبهشت در مصاحبه با رویترز گفت:

«منافع روسیه و چین در خاورمیانه با ثبات و با صلح است. فرقه‌گرایی و خشونت ایران و صدور سلاح [برای متحدان آن کشور] دلیل اصلی بی‌ثباتی در خاورمیانه است.»

مسئول امور ایران در وزارت خارجه آمریکا در ادامه سخنانش افزود:

«تمرکز ما روی دیپلماسی اندیشمندانه و سنجیده با همه طرف‌های مربوط است تا بتوانیم مذاکرات موفقی برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل داشته باشیم.»

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی سه‌شنبه گذشته گفته بود:

«آن‌ها می‌دانند که ما مخالفیم. برای همین ظاهرا در حال تهیه یک گزینه دیگر هم هستند.»

گزینه دوم فعال کردن مکانیسم ماشه برای برگرداندن تحریم‌های سازمان ملل به سطح قبل از برجام است. قطعنامه پیشنهادی آمریکا به ۹ رأی موافق نیاز دارد. روسیه، چین، آمریکا، بریتانیا و فرانسه هم نباید آن را وتو کنند.

دیپلمات‌های سازمان ملل به آسوشیتدپرس گفتند آمریکا احتمالاً تلاش خواهد کرد رأی چین و روسیه را جلب کند. اگر شورای امنیت سازمان ملل، تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران تمدید نکند، گام بعدی آمریکا تلاش برای باز‌گرداندن تمام تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران خواهد بود که تحریم‌های تسلیحاتی هم بخشی از آن است. این ساز و کار در برجام پیش‌بینی شده و به «مکانیسم ماشه» معروف است. اما آیا آمریکا می‌تواند به عنوان کشوری که از برجام خارج شده، ناظر بر توافق هسته‌ای باشد؟

برایان هوک در مصاحبه با رویترز از پاسخ طفره رفت و صرفاً به این نکته اشاره کرد که تحریم تسلیحاتی ایران می‌بایست حتماً تمدید شود.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ساعتی قبل از آن در مصاحبه دیگری گفته بود که آمریکا عضو برجام نیست اما به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل متحد می‌تواند خواستار تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران شود.

در متن قطعنامه ۲۲۳۱ تصریح شده که تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران ۵ سال بعد از «روز اجرای توافق» (۱۸ اکتبر ۲۰۱۵) برداشته خواهد شد. این امتیازی بود که ایران در مذاکرات برجام به دست آورد.

بورل گفت هر کدام از اعضای شوری امنیت می‌توانند به این شورا مراجعه کرده و خواستار رویه دیگری شوند و سپس در ادامه گفت:

«بعد از آن باید ببینیم شورای امنیت چه تصمیمی خواهد گرفت.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.