کرونا: اختلال جهانی در واکسیناسیون کودکان، بهداشت زنان و امنیت غذایی
بر اثر شیوع کرونا، واکسیناسیون میلیونها کودک علیه سرخک و فلج اطفال به تعویق افتاده، منابع مربوط به بهداشت جنسی و زایمان زنان کاهش یافته و شمار گرسنگان میتواند تا دو برابر افزایش یابد.
پنجشنبه ۷ مه/ ۱۸ اردیبهشت: ویروس جدید کرونا با شیوع در ۲۱۲ کشور و قلمروی جهان بیش از سه میلیون و ۸۵۴ هزارتن را بیمار کرده و جان افزون بر ۲۶۶ هزار تن را گرفته است. شیوع کووید۱۹ و مقررات فاصلهگیری فیزیکی مربوط به آن بسیاری از فرآیندها را به اختلال کشانده. امدادرسانی به گروههای آسیبپذیر یکی از آنهاست. «نیو هیومنتارین» در گزارش جدید هفتگیاش به این اختلال میپردازد.
تعویق واکسیناسیون میلیونها کودک
در هفتههای آینده واکسیناسیون بیش از ۱۱۷ میلیون کودک علیه سرخک به تعویق میافتد. ویروس جدید کرونا دهها کشور را به تعلیق کمپینهای واکسیناسیون کودکان واداشته. مکزیک تا ۲۴ آوریل، هزار و ۳۰۰ مورد سرخک گزارش کرده است. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که خطر شیوع منطقهای سرخک را به حد متوسط رسانده و اختلالهای مربوط به کرونا، امکان شیوع دیگر بیماریها را بالاتر برده است.
همچنین بیماریهای دیگری همچون فلج اطفال و وبا که میتوان با واکسن از آنها جلوگیری کرد، رو به افزایش خواهند بود. هیأت مدیره «ابتکار عمل جهانی برای ریشهکنکردن فلج اطفال» دوم آوریل گفته بود که کارزارهای واکسیناسیون فلج اطفال دستکم تا ژوئن به تعویق خواهد افتاد: «ما این تصمیم را با تأسف بسیار میگیریم و میدانیم کودکان بیشتری به خاطر فلج اطفال، فلج خواهند شد.»
استفاده از منابع مربوط به سلامت زنان در مبارزه با کرونا
منابع در نظر گرفته شده برای سلامت جنسی و سلامت زایمان به سمت مبارزه با کرونا منحرف شدهاند. به گزارش صندوق جمعیت سازمان ملل (UNFPA)، این اتفاق میتواند به افزایش زایمانهای پیچیده، مرگ مادران و سقط جنین ناامن بینجامد.
هشدارهای مشابهی درباره سلامت زایمان و خشونت علیه زنان در سرتاسر جهان منتشر شده است. بر اساس تخمینها، در فیلیپین خشونت علیه همسر و نیز مشکلات و بیماریهای زایمان افزایش خواهد یافت. در اردوگاههای روهینگیا در بنگلادش، خشونت علیه زنان در دوران قرنطینه بیشتر شده.
به علاوه، بیش از پنج هزار و ۶۰۰ کلینیک متحرک و مراکز درمانی محلی در ۶۴ کشور ــ از پاکستان و کلمبیا تا زامبیا و زیمباوه ــ که به مراقبتهای بهداشتی جنسی و زایمان میپرداختند، به دلیل شیوع کرونا تعطیل شدهاند.
شمار گرسنگان جهان دو برابر میشود
بسیاری از کشورهای جهان که با بحران وخیم غذا مواجه هستند ــ برای نمونه، یمن، جمهوری دموکراتیک کنگو، افغانستان، ونزوئلا، اتیوپی، سودان جنوبی، سوریه، سودان، نیجریه و هائیتی ــ از منابع کافی برای پاسخدهی گسترده همزمان به شیوع کووید۱۹ و نیز تأمین امنیت غذایی شهروندانشان برخوردار نیستند.
بر اساس تخمین برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل، شمار مردم بسیار گرسنه جهان میتواند بر اثر کرونا از ۱۳۵ میلیون نفر به ۲۶۵ میلیون نفر افزایش یابد.
نظرها
نظری وجود ندارد.