دلار وارد کانال ۱۷ هزار تومان شد
قیمت دلار در ۲۰ ماه اخیر شکسته شد. بهای سکه تمام بهار آزادی نیز به ۷ میلیون تومان رسید. روند جدید گرانی ارز از مرداد سال گذشته آغاز شد و ممکن است رکورد سال ۹۷ را هم بشکند.
در ایران روند گرانی ارز و طلا در روزهای اخیر ادامه یافت. دلار وارد مجرای ۱۷ هزارتومان شد و قیمت سکه تمام بهار آزادی نیز به ۷ میلیون تومان رسید. بدین ترتیب قیمت دلار در ۲۰ ماه اخیر شکسته شد. ادامه این روند هنوز روشن نیست.
در چهار روز اخیر روند گرانی ارز شدت بیشتری گرفت تا اینکه سرانجام شامگاه سهشنبه ۲۳ اردیبهشت، دلار وارد کانال ۱۷ هزار تومان شد و قیمت آن به ۱۷ هزار و ۲۰ تومان رسید. روز گذشته، دوشنبه ۲۲ اردیبهشت، قیمت دلار ۱۶ هزار و ۸۸۰ تومان بود. یورو نیز که روز دوشنبه ۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان قیمت داشت، امروز ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش رسید.
دلار از مهرماه سال ۱۳۹۷ از کانال ۱۷ هزار تومانی عبور نکرده بود و اکنون افزایش دوباره بهای آن این نگرانی را برانگیخته است که همچون سال ۹۷، به سرعت وارد کانالهای ۱۸ و ۱۹ هزار تومانی شود.
دلار در سال ۹۷ در کمتر از سه روز از کانال ۱۷ و ۱۸ هزار تومانی عبور کرد، هر چند که در ادامه قیمت آن پایین آمد.
سکه تمام بهار آزادی نیز در شامگاه سهشنبه به بهای ۷ میلیون تومان فروخته شد که نسبت به دوشنبه تغییری نکرد، در حالی که در طول روز سهشنبه به ۷ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان هم رسیده بود.
دلار در نیمه دوم آذرماه سال گذشته وارد کانال ۱۳ هزار تومانی شد، در دیماه به کانال ۱۴ هزار تومانی رفت و سپس در آخرین روزهای اسفند سال گذشته شاخص ارزی به کانال ۱۶ هزار تومانی وارد شد. دلار در طول سال جدید سعی داشت از این کانال عبور کند با این حال، هر بار در برابر سد ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان متوقف میشد. در روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت این سد نیز شکسته شد و سرانجام روز سهشنبه با رشدی جهشوار پا به کانال ۱۷ هزار تومانی گذاشت.
دلار در سال جاری حدود ۷ درصد رشد کرده است در حالی که سهم رشد قیمت سکه حدود ۱۷ درصد و سهم طلای ۱۸ عیار ۱۵ درصد افزایش بوده است.
از آنجا که افزایش نرخ حواله درهم از عوامل تخمین قیمت دلار در بازار ایران بهشمار میرود و درهم روز سهشنبه از کانال ۴ هزار و ۷۰۰ تومانی عبور کرد، تأثیر آن بر افزایش قیمت دلار محسوس بود.
عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی سهشنبه ۲۳ اردیبهشت در صفحه اینستاگرام خود به مردم هشدار داد که سرمایهگذاری در بازار ارز ریسک دارد، او نوشت:
«جو روانی و تبلیغاتی ایجادشده در مورد میزان تورم انتظاری و شرایط آتی ارزی کشور، دور از پیشبینی بر مبنای واقعیتها و اطلاعات در دسترس بوده و عمدتاً توسط ذینفعان مطرح میشود. مردم عزیز این حق را دارند منابع و دارایی خود را در بخشهای مختلف نظیر بورس، بانک، املاک و ارز و طلا، سرمایهگذاری کنند ولی این وظیفه را دارم که ریسک سرمایهگذاری در ارز را مجدداً گوشزد نمایم.»
دولت در هفتههای اخیر با ورود سهام دولتی به بازار بورس خواهان سرمایهگذاری بیشتر مردم در این عرصه شده است. از آنجا که دولت با حدود ۱۵۰هزار میلیارد تومان کسری بودجه روبهروست، میخواهد با خصوصیسازیها و شرکت دادن صندوق سرمایهگذاریها در بازار بورس نقدینگی در دست مردم را برای جبران کسری بودجه جذب کند. تا روز گذشته، دوشنبه ۲۲ اردیبهشت، بررسیها حاکی از رشد بیش از ۱۲۴ درصدی ارزش بازار ۳۰ شرکت بزرگ بورس تهران در ۳۳ روز گذشته بود، اما امروز (سهشنبه) بورس تهران با روند ریزشی مواجه شد و همه شاخصهای بورس اوراق بهادار با افت همراه شدند.
برخی کارشناسان از رشد غیرمتعارف شاخصهای بورس بهعنوان حباب قیمت سهام یاد میکنند و آن را همخوان با همین نسبت در بازار پول نمیدانند و با افزودن فشار تحریمها، ریزش قیمتهای جهانی و سایر آسیبهای ناشی از کرونا در کنار کسری بودجه دولت در سال پیش رو، سقوط شاخص بورس را حتمی میدانند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.