ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مرکز پژوهش‌ها: پیامدهای کسری بودجه بسیار جدی است

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش تازه‌ای گفته است عدم اتخاذ تصمیم مناسب جهت جبران کسری بودجه سال ۹۹ آثار اقتصادی نامناسبی خواهد داشت. این گزارش راهکارهایی در این‌باره ارائه داده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی نسبت به کسری بودجه دولت در سال ۹۹ هشدار داده و این مسئله را «بسیار جدی» خوانده و گفته است اگر در این‌باره تصمیمات مناسبی گرفته نشود آثار اقتصادی بدی به‌همراه خواهد داشت.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ـ عکس از آرشیو

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گزارش تازه‌ای با عنوان «راهنمای ترمیم کسری بودجه با ملاحظه قیود سیاست‌گذاری (ویرایش اول)» منتشر کرده است. در این گزارش آمده است:

«در سال ۱۳۹۸ به‌واسطه ابعاد کوچک‌تر کسری بودجه و برخی مسائل دیگر، پیامدهای کسری بودجه چندان به فضای واقعی اقتصاد منتقل نشد، اما در سال ۱۳۹۹ این موضوع بسیار جدی خواهد بود و عدم اتخاذ تصمیم مناسب جهت جبران کسری بودجه آثار اقتصادی نامناسبی دارد.»

بر اساس این گزارش، تشدید تحریم‌ها و کاهش درآمدهای نفتی، سیل گسترده، شیوع ویروس جدید کرونا و مجدداً کاهش بیشتر قیمت نفت و به حداقل رسیدن درآمدهای نفتی، بودجه‌های سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ را سخت تحت تأثیر قرار داده و موجب کسری بودجه شده است.

پیش از این، کسری بودجه ۱۳۹۹ در ایران ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعلام شده بود اما محمد قاسمی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در اواخر فروردین‌ماه سال جاری کسری بودجه را رقمی حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرد.

قاسمی گفته بود موضوع کسری بودجه ۹۹ حتی پیش از شیوع کرونا نیز مطرح بوده و در جلسه‌ای که مجلس کلیات بودجه را رد کرد، نمایندگان از کسری بودجه ۲۰۰ هزارمیلیاردی خبر داده بودند.

دولت جمهوری اسلامی برای بودجه سال ۹۹ نفت ۵۰ دلاری پیش‌بینی و درآمد آن را بر صدور روزانه یک میلیون بشکه محاسبه کرده بود. نه قیمت و نه میزان صادرات با واقعیت‌های کنونی نمی‌خوانند.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش تازه خود مسئله اصلی کنونی را نحوه مواجهه با کسری بودجه دولت در سال جاری و چگونگی رفع آن دانسته و چهار دسته راهکار برای حل این مشکل ارائه داده است.

در دسته نخست «شفافیت پرداخت‌ها (پرداخت به ذی‌نفع نهایی)» و «معاملات بخش عمومی (سامانه تدارکات الکترونیک دولت)»، «شفافیت تراکنش‌های بانکی و تفکیک حساب شخصی و تجاری (کاهش فرار مالیاتی)» و «اقدام عملیاتی در واگذاری سهام دولت در شرکت‌های دولتی» به‌عنوان راهکار ارائه شده است.

در دسته دوم «راهکارهای نوآورانه، نیازمند وضع قانون، با هزینه سیاسی و فشار ذی‌نفعان در سطح متوسط و دارای درآمد قابل توجه» عنوان شده که شامل «عوارض انتقال مالی و مولدسازی دارایی‌های دولت با استفاده از بازآفرینی شهری» می‌شوند.

در دسته سوم «راهکارهای شناخته‌شده، نیازمند وضع قانون، دارای مخالفان مؤثر، دارای درآمد قابل توجه و هماهنگ با ملاحظات اقتصادی (نیازمند گفت‌وگو، هماهنگی و اجماع‌سازی)» ذکر شده که شامل این موارد می‌شوند: «اصلاح نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی، حذف یا کاهش ارز ترجیحی، عوارض انتقال سهام، مالیات بر سود سهام، مالیات بر سود سپرده بانکی، مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر دارایی».

در دسته چهارم «راهکاری با موانع سیاسی نسبتاً کم، درآمد بالا، ولی مخاطره‌آمیز و غیرقابل تداوم» آمده است که شامل «ظرفیت‌سازی برای ایجاد بدهی و متعاقب آن انتشار گسترده اوراق بدهی» می‌شود.

اگرچه بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی ایران به تحریم‌ها، سیاست‌های جهانی جمهوری اسلامی و فساد مالی گسترده مربوط می‌شود، با این حال مرکز پژوهش‌های مجلس در راهکارهای خود هیچ اشاره‌ای به حل این موارد نکرده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس تأکید کرده است که «با توجه به میزان بالای عدم تحقق منابع پیش‌بینی شده برای سال ۱۳۹۹ بدترین سناریو عدم اتخاذ تصمیم به‌موقع خواهد بود».

دولت جمهوری اسلامی می‌خواهد با خصوصی‌سازی‌ها و شرکت دادن صندوق سرمایه‌گذاری‌ها در بازار بورس نقدینگی در دست مردم را برای جبران کسری بودجه جذب کند. با واگذاری‌های اخیر دولت، شاخص بورس تهران بیش از دو ماه در مسیر صعودی قرار گرفت و هر روز رکورد تازه‌ای به جا گذاشت اما روز گذشته، سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت بورس تهران با روند ریزشی مواجه شد و همه شاخص‌های بورس اوراق بهادار با افت همراه شدند.

مرکز پژوهش‌های مجلس ایران ۹ اردیبهشت نیز با انتشار گزارشی درباره پیامدهای اقتصادی بحران کرونا اعلام کرده بود که بین ۲,۸ میلیون تا ۶,۴ میلیون نفر از «شاغلان فعلی» به‌دلیل این بحران برای دوره‌ای بیکار خواهند شد.

این مرکز ۱۹ فروردین‌ماه سال جاری نیز در گزارشی درباره افزایش بیکاری و احتمال بروز ناآرامی‌های اجتماعی در کشور هشدار داده بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    بدون هیچ شک وشبهی که حکومت دربوق کسری بودجه می دمد که صدایش درسطح کشورشنیده است دلیل اساسی دارد که درصدد است اندوخته های بانکی مردم را هم تصاحب کند - بنابه گزارش ها ازمقامات حکومت ترکیه "ایرانی ها" بیش از5000خانه و آپارتمان ومستقلات درترکیه و آنهم با پردخت دلارو یور خریده اند وهمچنان هم درحال خرید خانه هستند...البته انکار که این " ایرانی ها" که ازهمان مقامات حکومتی و سپاهی و بسیجی و آقازاده هاشان باشند ازکشوری نیستند که کسری بودجه انچنانی دارد ...ااگر سیلابی بس عظیم با اسکناس های دلاری برایران ظاهرشود تمامی انچه سیلاب باخود همراه می آورد روانه ارگان مذهبی و سپاه وبسیج وقشون مزذور درعراق وسوریه ولبان و بشاراسد و شیخ نصرالله ها خواهد شد ..وبرای مردم ایران همچنان دادوهوارهای کسری بودجه سرداده خواهد شد ...متوجه میشوید دیگر از خبری از4.8میلیاردلار گم شده نیست وهمچنین خبری ازیک میلیاردیور برای سازمان بهداشت ایران هم خبری نیست بلکه هردو این مقادیر به عراق وسوریه اختصاص داده شده اند ...

  • فاتحه

    پیامدهای کسری بودجه منجر به گرسنه شدن ۸۲ میلیون ایرانی می شود و گرسنگی ۸۲ میلیون ایرانی منجر به سرنگونی این رژیم جهنمی, طاعونی. فاتحه.

  • افزایش قیمت یورو و دلار در بازار ارز

    افزایش قیمت یورو و دلار در بازار ارز ▪️اردوی کار: امروز یورو ۱۸ هزار تومانی به رسمیت شناخته شد. دلار دیروز از ۱۷ هزار تومان گذشت و قیمت هر گرم طلای ۱۸عیار در بازار آزاد ۶۸۷ هزار تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید ۷ میلیون و ۷۱ تومان شد. اما قیمت دوباره پائین آمد و امروز بر اساس گزارش «شبکه طلا و ارز» ۱۶ هزار و ۷۵۰ تومان اعلام کرده‌اند. با این حال دلار در یک هفته جاری افزایش ۱۰۰۰ تومانی قیمت را تجربه کرده است. ▪️به اعتقاد برخی تحلیل گران، افزایش قیمت ارزهای خارجی و بویژه دلار نتیجه سقوط شدید قیمت نفت و ناتوانی مضاعف ایران از فروش نفت خود در بازار در شرایط کرونایی، برآوردهای تازه از دامنه وسیع تر کسر بودجه دولت و نیاز فوری به پر کردن خزانه ورشکسته و رشد انتظارات عمومی از تشدید بی ثباتی سیاسی و انفجار خودانگیخته ابر شورش ها و ناتوانی حاکمیت از مهار اوضاع است . @ordoyekar

  • بیش از ۹۵ درصد قاچاق به ایران از مبادی رسمی انجام می‌شود.

    گزارش مجلس شورای اسلامی رژیم ایران: بیش از ۹۵ درصد قاچاق به ایران از مبادی رسمی انجام می‌شود. در این گزارش که سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس رژیم ایران در جلسه علنی سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ خوانده شد به ریشه‌های "ناکارآمدی" در مبارزه با قاچاق پرداخته است؛ از جمله گفته شده بیش از ۹۵ درصد کالاهای قاچاق در قالب "رویه‌های رسمی" از "مبادی رسمی" وارد ایران می‌‎شود. همچنین دیروز روحانی در جلسه هیت دولت و کابینه اش سخنرانی کرده بود در مورد "فشار مضاعف بر مردم" برای تهیهء اجناس اولیه. در متن سخنرانی اشاره داشت که: "اما عده ای هم هستند که دارند سوء استفاده می کنند, شما دیدید که تو ماسک هم سوء استفاده کردند, تو دستکش هم سوء استفاده کردند, در مورد غذایی مردم هم سوء استفاده می کنند, تا چه رسه به ارز و سکه و مسائل دیگه..." مخاطب حسن روحانی کیست؟ بجز مافیای سپاه پاسداران کسی دیگری در اقتصاد ایران نقش کلیدی دارد؟ بجز سپاه پاسداران چه کس دیگری ماسک و دستکش و سایر اقلام بهداشتی را احتکار و غارت و در بازار سیاه بفروش رساند؟ برادران سپاه قاچاقچیان تا آخرین لحضات حیات ننگین این رژیم مانند زالو هایی که به جان مردم ایران افتاده اند, بیشترین مقدار ممکن را از جیب خالی مردم خواهند دزدید. با در نظر گرفتن تمامی این تفاصیل فکر می کنید که عکس العمل مردم نسبت به این زالوهای جانی در حین سرنگونی چگونه خواهد بود؟

  • ارزش کارگران: یک سکه‌ معادل چهارماه دستمزد یک کارگر

    ارزش کارگران در ایران: یک سکه‌ی بهار آزادی معادل چهارماه دستمزد یک کارگر