ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ارزش صادرات ایران ۳۶ درصد کاهش یافت

فروردین امسال نسبت به فروردین سال گذشته ارزش صادرات غیرنفتی ایران ۹۴۳ میلیون دلار کاهش یافته است. چین، امارات، عراق، افغانستان و ترکیه مقاصد اصلی صادراتی ایران بوده‌اند.

اتاق بازرگانی تهران می‌گوید ارزش صادرات غیرنفتی ایران در فروردین‌‌ماه امسال نسبت به فروردین سال گذشته ۹۴۳ میلیون دلار کاهش داشته است. از ارزش واردات ایران نیز ۴۰۴ میلیون دلار کاسته شده است.

عکس: آرشیو

اتاق بازرگانی تهران در گزارشی میزان تجارت کالایی (بدون نفت خام) ایران در فروردین‌ماه امسال را منتشر کرد. بر این اساس، ارزش صادرات ایران از دو میلیارد و ۵۹۵ میلیون دلار در فروردین‌ماه ۱۳۹۸ به یک میلیارد و ۶۵۲ میلیون دلار در فروردین‌ماه امسال رسیده است که کاهش ۳۶ درصدی نشان می‌دهد. از نظر وزنی نیز صادرات کالایی ایران طی این مدت ۳۹ درصد کاهش داشته است.

واردات ایران هم در مدت زمان مشابه ۱۷ درصد کاهش یافته و از دو میلیارد و ۳۳۵ میلیون دلار به یک میلیارد و ۹۳۱ میلیون دلار رسیده است. با این حال واردات از نظر وزنی ۲۱ درصد رشد داشته است.

بر اساس این گزارش، چین، امارات متحده عربی، عراق، افغانستان و ترکیه به ترتیب مقاصد اصلی صادرات ایران در فروردین‌ماه امسال بوده‌اند. چین ۳۱ درصد، امارات ۲۱,۵ درصد، عراق ۱۵,۷ درصد، افغانستان ۷,۶ درصد و ترکیه ۴,۴ درصد از صادرات ایران در این ماه سهم داشته‌اند.

ارزش صادرات ایران به هر کدام از این پنج کشور نیز کاهش داشته است که بیشترین کاهش متعلق به ترکیه (۴۸,۶ درصد) بوده است.

اتاق بازرگانی تهران پیشتر از کاهش ۷۰ درصدی مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سه ماه نخست سال ۲۰۲۰ خبر داده بود. یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش مبادلات تجاری ایران و ترکیه کاهش صدور نفت و محصولات نفتی به آن کشور است. دولت ترکیه از یکم مه سال گذشته به خواست آمریکا واردات نفت از ایران را متوقف کرد.

بیشترین واردات کالای ایران در فروردین‌ماه امسال نیز به‌ترتیب از چین، امارات، ترکیه، هند و هلند بوده‌ است.

بدین ترتیب چین همچنان بیشترین مبادلات تجاری با ایران را دارد. با این حال مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین ۱۷ اردیبهشت جاری از کاهش روابط تجاری میان ایران و چین در ماه‌های اخیر خبر داده و گفته بود: «شرکت‌های بین‌المللی چینی در صورت همکاری با ایران مشمول تحریم‌های آمریکا می‌شوند به همین علت در همکاری با تجار ایرانی مردد هستند.»

پس از تحریم‌های آمریکا، چینی‌ها عمده نفت ایران را خریداری کرده‌اند. با این حال بحران شیوع ویروس جدید کرونا و افت قیمت نفت جذابیت فروش نفت ایران را هم برای این کشور کاهش داده است.

به‌گفته مجیدرضا حریری، مجموع مبادلات ایران با چین در سال ۲۰۱۹، ۲۳ میلیارد دلار بوده است که از این میزان ۱۲ میلیارد دلار مربوط به صادرات و ۱۱ میلیارد دلارِ دیگر نیز به واردات از چین اختصاص داشت. بخشی از این ۱۲ میلیارد دلار صادرات مربوط به نفت است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: «پیشتر اگر در روز ۱۰۰ بشکه نفت از سوی ایران فروخته می‌شد چیزی نزدیک به ۸۰ بشکه نفت آن را چینی‌ها خریداری می‌کردند.»

رویترز جمعه ۲۶ اردیبهشت / ۱۵ مه نوشت در ماه آوریل به‌طور متوسط  صادرات نفت ایران به ۷۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است. در حالی‌که این میزان در ماه مارس ۲۸۷ هزار بشکه در روز بود. برخی از تحلیلگران این کاهش را ناشی از کمتر شدن خریدهای نفتی چین از ایران دانسته‌ و گفته‌اند در حال حاضر نفتِ ارزانِ بسیاری در بازار وجود دارد.

به گفته حریری، چین پیش از این چیزی در حدود ۶۵۰ هزار بشکه نفت از ایران خریداری می‌کرد که هم‌اکنون این اتفاق نمی‌افتد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.