اشرف غنی و عبدالله برای تقسیم قدرت توافق کردند
غنی رئیس دولت است و عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی. نیمی از هیئت وزیران هم سهم عبدالله خواهد شد. دوستم هم بینصیب نماند.
سرانجام اشرف غنی و عبدالله عبدالله برای تقسیم قدرت و تشکیل دولت در افغانستان به توافق رسیدند. غنی رئیس دولت خواهد بود و عبدالله ریاست شورای عالی مصالحه ملی را عهدهدار. هیئت وزیران و والیها هم بر اساس توافق طرفین تعیین خواهند شد.
صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان ظهر یکشنبه ۲۸ اردیبهشت از نهایی شدن توافق میان عبدالله عبدالله، نامزد انتخابات ریاست جمهوری که خود را پیروز انتخابات میدانست و اشرف غنی، رئیس جمهوری این کشور خبر داد.
صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری در توییتر نوشت: «دقایق پیش، توافقنامهی سیاسی میان محمداشرف غنی، رییس جمهور و عبدالله عبدالله، به امضا رسید. بربنیاد این توافقنامه، داکتر عبدالله عبدالله، ریاست شورای عالی مصالحهی ملی را به عهده میگیرد و اعضای تیماش در کابینه مشارکت خواهند داشت.»
به گزارش روزنامه «هشت صبح» افغانستان طبق این توافقنامه برای رییس شورای عالی مصالحه ملی جایگاه و تشریفات شخص دوم کشور در نظر گرفته شده است.
از دیگر بندهای این توافقنامه عضویت عبدالرشید دوستم در شورای عالی دولت و امنیت ملی و اعطای مقام ژنرال دومی به او است. دوستم در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان از عبدالله حمایت کرد و همراه او نتیجه اعلام شده از سوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان را «تقلب» خواند.
غنی و عبدالله همچنین توافق کردند که یک هیئت میانجی برای جلوگیری از نقض این توافقنامه از سوی هر یک از طرفین بر آن نظارت کند.
عبدالله و غنی هر دو در یک روز و به صورت همزمان مراسم تحلیف برگزار کردند و پس از آن رایزنیها برای توافق میان این دو آغاز شد. اعتبار این توافقنامه تا پایان کار حکومت گفته شده است.
اختلافات بین غنی و عبدالله پس از آنکه کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان اشرف غنی را پیروز انتخاب معرفی کرد، آغاز شد. عبدالله نتیجه انتخابات را نپذیرفت و خود را پیروز انتخابات دانست. او حتی برای چند ولایت والی تعیین کرد و همزمان با اشرف غنی، مراسم تحلیفش را برگزار کرد.
بیشتر بخوانید
نظرها
رونیا
سیاستمدارن افغان میتوانند تا ابد دهر مشغول مذاکره باشند و بین خود وزارتخانه تقسیم کنند, اما تا زمانی که دست به یک سازماندهی و درگیری تمام عیار جامعهء افغانستان در مبارزه علیه طالبان نداشته باشند, تا زمانی که تمامی مردم در دفاع از خود سازماندهی مسلحانه نشوند, تا زمانی که زنان افغانستان در رهبری و صفوف اولیهء مبارزهء مسلحانه علیه طالبان قرار نداشته باشند, تمامی این "مذاکرات" پشیزی نمیارزد. الگوی افغانستان باید انقلاب روژاوا و نقش کلیدی زنان در رهبری جامعه باشد. هر گونه برخورد غیر از این, برای ۳۰ سال دیگر هم طالبان از بین نمیروند و فقط قوی تر خواهند شد.