ظریف از آمریکا به سازمان ملل شکایت برد
چند نفتکش ایرانی با محموله سوخت از بندرعباس به مقصد ونزوئلا به راه افتادهاند. چهار کشتی جنگی آمریکا در دریای کارائیب مستقر شدهاند. وزیر خارجه ایران هشدار داد.
دو کشور تولیدکننده نفت، ایران و ونزوئلا تحت تحریمهای آمریکا قرار دارند. در ونزوئلا بنزین کمیاب است. چند نفتکش ایرانی با محموله سوخت از بندرعباس به مقصد ونزوئلا به راه افتادهاند. چهار کشتی جنگی آمریکا به دریای کارائیب اعزام شدهاند که مانع از دور زدن تحریم ونزوئلا از سوی ایران شوند. وزیر خارجه ایران به سازمان ملل شکایت برد.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران یکشنبه ۲۹ اردیبهشت/ ۱۸ مه با ارسال نامهای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به تحرکات آمریکا در اعزام ناو جنگی به دریای کارائیب به قصد جلوگیری از انتقال سوخت از ایران به ونزوئلا هشدار داد و بر حق جمهوری اسلامی ایران برای اتخاذ تدابیر مناسب و ضروری در مقابله با این تهدیدات تاکید کرد.
به گزارش الجزیره یک شرکت رصد حرکت نفتکشها اعلام کرده است که پنج نفتکش ایرانی با محمولههای نفتی مانند بنزین به ارزش بیش از ۴۹ میلیون دلار تحت پرچم ایران به طرف ونزوئلا در حرکتاند. یک مقام وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه هفته گذشته به رویترز گفته بود دولت ترامپ در اندیشه اقداماتی است که مانع از ارسال سوخت ایران به ونزوئلا شود. خبرگزاری فارس شنبه گذشته گزارش داده بود که بر اساس اطلاعاتی که مقامات امنیتی جمهوری اسلامی به دست آوردهاند چهار کشتی جنگی آمریکا به نامهای «یواساس دیترویت»، «یواساس لیسن»، «یواساس پریبل» و «یواساس فاراگت» در دریای کارائیب مستقر شدهاند که مانع از حرکت نفتکشهای ایرانی شوند.
سید عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران با احضار سفیر سوئیس از او خواست هشدار جدی ایران نسبت به هرگونه تهدید از طرف آمریکا را به مقامات دولت آمریکا منتقل کند. عراقچی گفت هرگونه تهدید علیه نفتکشها با واکنش فوری و قاطع ایران مواجه میشود و دولت آمریکا مسئول آن خواهد بود.
ایالات متحده آمریکا برای جلوگیری از انتقال سوخت به ونزوئلا دولت مادورو را تحت تحریم قرار داده است. وزارت خزانهداری آمریکا نیز صنایع نفتی ایران را تحریم کرده است. با اینحال نیکلاس مادورو برای راهاندازی پالایشگاهها در آن کشور و تأمین بنزین مورد نیاز از ایران درخواست کمک کرده و به این ترتیب زمینه تازهای برای بالاگرفتن تنشها بین ایران و آمریکا به وجود آمده است.
تابستان سال گذشته دولت محلی جبلالطارق اعلام کرد که نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا یک فروند نفتکش ایرانی با نام گریس ۱ را که حامل محموله عظیم نفتی به سوریه بود توقیف کرده است. در پاسخ به این اقدام، نیروی دریایی سپاه پاسداران یک فروند نفتکش بریتانیایی را در خلیج فارس توقیف کرد، سطح تنش در خلیج فارس افزایش یافت و سرانجام دولت ایران با فروش نفتکش گریس ۱ و محمولهاش روی دریا سر و ته ماجرا را به هم آورد. سوریه تحت تحریم اتحادیه اروپا قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.