بانک مرکزی آمریکا: اقتصاد کشور احتمالاً تا ۳۰ درصد کوچک میشود
در آمریکا نزدیک به ۳۶,۵ میلیون نفر در نتیجه بحران کرونا شغل خود را از دست دادهاند. نرخ بیکاری از ۳,۵ درصد در ماه فوریه به ۱۴,۷ درصد در ماه آوریل رسید.
بانک مرکزی آمریکا میگوید اقتصاد کشور کوچک شده و نرخ بیکاری بسیار بالا رفته است. با این وجود، رئیس بانک مرکزی آمریکا معتقد است که با یک شرط بهبود چنین وضعی امکانپذیر است.
بر اساس اعلام بانک مرکزی آمریکا، اقتصاد این کشور در سه ماهه جاری احتمالا تا ۳۰ درصد کوچک می شود. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، بانک مرکزی ایالات متحده، در مصاحبه با شبکه سیبیاس اظهار داشت که کاملاً ممکن است تولید ناخالص داخلی در نتیجه همهگیری بیماری کوویدـ ۱۹، ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یابد.
در سه ماهه نخست، تولید اقتصادی ایالات متحده ۴,۸ درصد کاهش یافته بود. با این حال، همهگیری کوویدـ ۱۹در سه ماه نخست سال هنوز بهطور کامل در ترازنامه بازتاب نیافته بود.
جروم پاول همچنین معتقد است احتمالاً نرخ بیکاری در ایالات متحده به ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش مییابد. در آمریکا نزدیک به ۳۶,۵ میلیون نفر در نتیجه بحران شغل خود را از دست دادهاند. نرخ بیکاری از ۳,۵ درصد در ماه فوریه به ۱۴,۷ درصد در ماه آوریل رسید.
با این وجود رئیس بانک مرکزی آمریکا انتظار ندارد که بحران اقتصادی در این کشور ابعادی مشابه با اواخر دهه ۱۹۳۰ داشته باشد. بهگفته او «فرصتی خوب» وجود دارد که در سه ماهه سوم اقتصاد کشور دوباره رشد کند.
پاول تأکید کرد که عامل تعیینکننده برای رشد اقتصادی این است که شیوع ویروس کوویدـ ۱۹ در حال کاهش است و بهبود کامل اقتصاد ایالات متحده، احتمالاً تا رسیدن واکسن این ویروس زمان خواهد برد.
کنگره آمریکا تاکنون چندین بسته کمک اقتصادی تصویب کرده است که بزرگترین آن حدود دو تریلیون دلار بود که بهلحاظ تاریخی بیسابقه است. دموکراتهای اپوزیسیون نیز روز جمعه با اکثریتی که در مجلس نمایندگان دارند به یک برنامه کمک اقتصادی سه تریلیون دلاری برای نجات اقتصاد کشور رأی مثبت دادند. اما احتمال عملی شدن آن کم است زیرا این برنامه توسط جمهوریخواهان حاکم بر مجلس سنا رد میشود.
آمریکا تاکنون بیشترین آسیب را در جهان از همهگیری ویروس کوویدـ ۱۹ دیده است. براساس آخرین آمار در این کشور بیش از یک میلیون و ۵۲۷ هزار و ۶۰۰ نفر به ویروس کوویدـ ۱۹ مبتلا شدهاند و نزدیک به ۹۱ هزار نفر جان خود را بهدلیل ابتلا به این ویروس از دست دادهاند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.