لاریجانی: در حکومت نمیتوان یک بام و دو هوا بود
رئیس مجلس در آخرین روزهای فعالیتش در مجلس دهم اعلام کرد از سیاست کناره میگیرد. لاریجانی گفت مجلس محلی برای تحقق خواستههای رهبر جمهوری اسلامی است.
چهارشنبه یکم خرداد آخرین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در دهمین دوره فعالیتش برگزار میشود. علی لاریجانی، رئیس مجلس دهم که تا قبل از سخنرانی خامنهای سودای پاستور را هم در سر میپروراند اعلام کرد در حکومت نمیتوان یک بام و دو هوا بود،بنابراین ترجیح میدهد برای تدریس به دانشگاه برود.
علی خامنهای با صراحت اعلام کرده است که دولت جوان حزباللهی علاج کار است. به این ترتیب از هماکنون معلوم است که در سال ۱۴۰۰ ایران صاحب یک دولت حزبالهی میشود و رئیس آن دولت هم از چهرههای کمتر شناختهشده است. محمود احمدینژاد ادعا کرده بود که رقابت اصلی بین علیرضا زاکانی و مهرداد بذرپاش اتفاق میافتد. علی لاریجانی شامگاه دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در یک برنامه زنده تلویزیونی تکلیف مجلس شورای اسلامی را هم مشخص کرد: بنا به درک او مجلس محلی برای تحقق خواستههای رهبر جمهوری اسلامی است. لاریجانی گفت:
«جایگاه شورای نگهبان باید حفظ شود و مورد احترام و دفاع است و نباید به آن اسائه ادب بشود. مجلس هم همینطور. برخی حرفهای افراد برای مجلس خوب نیست. مجلس پایگاه دموکراسی و جزئی از نظامی ولایی است. کسی که میگوید ولایتمدار است نمیتواند بگوید فقط به حضرت آقا اعتقاد دارم. آقا فرمودند مجلس ریلگذار است. یعنی اگر ولایت بخواهد محقق بشود از طریق مجلس است. اینکه امام گفتند اگر قوانین رانندگی رعایت نشود خلاف شرع است، ناشی از همین موضوع است.»
دو طرف از اختلافات عبور کنند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۱۴ اردیبهشت به مصوبهای رأی دادند که بر اساس آن نمایندگان میتوانند اعضای شورای نگهبان را عزل کنند. تا پیش از این، بر اساس قانون اساسی انتخاب و عزل فقهای شورای نگهبان با رهبر جمهوری اسلامی بود. احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان سه روز بعد با انتقاد از این طرح، هدف از تصویب آن را «بیخاصیت کردن احراز صلاحیت داوطلبان» دانست و عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان هم از همان ابتدا تکلیف این مصوبه را مشخص کرد: «مصوبهای که خلاف قانون اساسی و موازین شرع باشد نمیتواند تأیید شود.»
علی لاریجانی در آخرین روزهای تصدی ریاست مجلس، در گفتوگوی زنده تلویزیونی تلاش کرد دستش را از این قانون پاک کند:
«در هر مجلسی راجع به قانون انتخابات وصله، پینهای انجام میشد و ما گفتیم یک بار برای همیشه، قانون کامل انتخابات را مطابق سیاستهای کلی نظام تصویب کنیم. یکی از دوستانی که الان عضو حقوقدان شورای نگهبان هست مبدع قضیه بود. جلسهای گذاشتیم که آقای کدخدایی حضور داشت، از مرکز پژوهشها و کمیسیون هم افرادی بودند. گفتیم چنین هدفی داریم و ما مطالعه کردهایم تا ببینیم دنیا چطور انتخابات برگزار میکند. همچنین اینکه طبق سیاستهای کلی، انتخابات عادلانه باشد، مصالح ملی و ارتباطات مردمی رعایت شود، چه اقدامی میتوان انجام داد.»
لاریجانی سپس در ادامه سخنانش گفت:
«بنده در همین موضوع بهصورت تلفنی با حضرت آیتالله جنتی صحبت کردم و گفتم که چنین بحثی وجود دارد. آقای کدخدایی هم قبول داشتند و همکاری هم کردند. دو سال زمان برد و بعد در مجلس قانون آن تصویب شد، اما یکمرتبه شورای نگهبان اصل موضوع را بههم زد. مجلس حق داشت ناراحت شود.»
لاریجانی درباره رد صلاحیت فلهای نمایندگان اصلاحطلب مجلس کنونی که همراه با سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ و انهدام هواپیمای اوکراینی با دو موشک سپاه ریزش آرا را در پی داشت گفت:
«درباره ردصلاحیتها، شورای نگهبان فصلالخطاب است. اما اگر ما راجع به حقوقدانها همین کار را میکردیم و بعد میگفتیم مشکل فساد دارند، خوب بود؟ ولی مجلس با متانت رفتار کرد. در هرصورت این مسائل گذشته است و دو طرف باید از این موضوعات عبور کنند.»
بیشتر بخوانید:
نظرها
حقیقتگو
بلاخره تکلیف مردم را روشن کرد وگلابی هم به تصورات آنها پاشید که 1- مجلس برای خواسته های سپاه ورهبراست ونه خواسته های مردم ایران 2- شورای نگهبان هرانچه انجام داده ومیدهد محترم و به حق است...3- انتقاد کردن حتی ازطرف مجلس نشینان جائزنیست - ..برادران لاریجانی وارگان های ساخته وپرداخته انها به ثروت های هیولائی نائل امدند و ضمیمه آنهم قوه قضائیه ودستگیرهای وکلا وسیاسیون و افشاگران بوده است تا این حکومت برجاست همچنان بربانک ها و دادرائی های کشور همچون مارها بروی گنج ها حلقه زده اند..نصیب مردم از مجلس نشینان دراین چهل ساله چه بوده است ؟