ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۸۰ درصد بازار چادر مشکی در انحصار مافیاست

۲۰ هزار واحد صنفی اتحادیه پوشاک به خاطر واردات و کمبود مواد اولیه در معرض تعطیلی قرار دارند.

رئیس اتحادیه پوشاک تهران اعلام کرد مافیای تولید و عرضه چادر مشکی ۸۰ درصد بازار ایران را در دست دارد و واردات چادر از طریق این مافیا جلوی خودکفایی و تکیه بازار بر محصولات داخلی را گرفته است. او همچنین گفت ۲۰ هزار واحد صنفی این اتحادیه به خاطر کمبود مواد اولیه در معرض تعطیلی قرار دارند.

به گفته رئیس اتحادیه پوشاک تهران تنها ۲۰ درصد چادر مشکی موجود در بازار توسط تولیدکنندگان ایرانی تامین می‌شود. تولید کنندگانی که به خاطر کمبود و گرانی مواد اولیه و پارچه در معرض تعطیلی قرار دارند. سیاست حجاب اجباری در ایران سود مالی هنگفتی را نصیب مافیای پوشاک و چادر کرده است.

ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه پوشاک تهران سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت مافیای تولید و عرضه چادر مشکی که سود خود را از طریق واردات به‌دست می‌آورد، اجازه خودکفایی در تولید چادر مشکی را نمی‌دهد و در حال حاضر ۸۰ درصد چادر مشکی عرضه شده در ایران از طریق این مافیا وارد می‌شود.

برخی از کارشناسان صنعت نساجی، تقاضا برای چادر مشکی در کشور را سالانه نزدیک به ۷۵ میلیون متر برآورد می‌کنند که براساس اظهارات شیرازی تنها ۲۰ درصد از این تقاضا را تولیدکنندگان داخلی تامین می‌کنند. طبق اعلام رمضانعلی سبحانی‌فر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در حال حاضر چادر مشکی از کشورهای جنوب شرقی آسیا همچون چین، اندونزی، تایلند، کره و ژاپن به کشور وارد می‌شود.

شیرازی گفت اگر دولت از بخش خصوصی در تولید چادر مشکی به صورت کامل حمایت کند تا پایان سال می‌توان بیش از ۵۰ درصد نیاز بازار را از تولیدات داخلی برآورده کرد.

رئیس اتحادیه پوشاک تهران اضافه کرد: «به جای آنکه واردات پوشاک به کشور آزاد شود تا جلوی قاچاق گرفته شود بهتر است اجازه واردات مواد اولیه به تولیدکنندگان پوشاک داده شود زیرا یکی از دلایل اصلی که تولیدکنندگان پوشاک اقدام به تعطیلی کارگاه‌های خود می‌کنند، نبود مواد اولیه است.»

به گفته او قیمت مواد اولیه و به‌ویژه پارچه نسبت به اسفند ۹۸ افزایش پیدا کرده است و «به همین دلیل می‌توان برای حداقل مدت محدودی واردات پارچه را آزاد کرد».

ابوالقاسم شیرازی نسبت به تعطیلی واحدهای تولیدی به خاطر کمبود و گرانی مواد اولیه هشدار داد و گفت: «هم‌اکنون حدود ۲۰ هزار واحد صنفى در اتحادیه عضو هستند که به صورت میانگین هر کارگاه تولیدی و فروشندگى اگر چهار کارگر داشته باشد قطعا تعطیلی این کارگاه‌ها باعث بیکاری بسیاری می‌شود.»

پیش از این زهرا سعیدی مبارکه، نماینده مجلس، نیز در مردادماه سال گذشته از مافیای چادر خبر داده و گفته بود: «مطلع هستم زمانی ژاپنی‌ها و کره‌ای‌ها حاضر بودند در کشور ما این سرمایه‌گذاری را انجام دهند و آن را به تولید برسانند اما دست‌های پشت پرده اجازه نداد.» او از گرانی قیمت چادر انتقاد کرده و گفته بود قیمت چادر ۴۰۰ درصد افزایش داشته است.

خبرگزاری «خانه ملت»، متعلق به مجلس شورای اسلامی هم مهر ۹۸ در گزارشی ارزبری واردات چادر مشکی را ۱۳۰ میلیون دلار اعلام کرده بود.

کمسیون اقتصادی مجلس از تحقیق و تفحص درباره قاچاق نشان می‌دهد تا ۳۳ درصد کل کالاهای وارداتی به ایران، از جمله پوشاک، از راه قاچاق به کشور وارد شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • روسری زنان (حجاب) عامل ابتلا به کرونا!

    روسری زنان (حجاب) عامل ابتلا به کرونا! می‌دانیم که بدون شک در بحران‌های دست ساز بشر و بحران‌های طبیعی، اولین قربانیان زنان و کودکان هستند. طبیعت هوشمند است اما با زنان دشمنی ندارد، بلکه تبعیض جنسیتی اِعمال شده علیه زنان است که باعث گردیده تا آنها اولین قربانیان بحران‌ها باشند. زنان در طول تاریخ با مبارزه مداوم، همیشه در پی کسب حقوق پایمال شده‌ی خود بوده و هستند اما در این بحران اخیر باز هم زنان یکی از آسیب پذیر‌‌ترین اقشار جامعه در برابر ویروس کرونا می‌باشند. زنانی که مجبورند با دریافت نصف حقوق مردان _که چند برابر زیر خط فقر است_ کار کنند لذا از نظر اقتصادی توان مقابله با این بیماری را ندارند. در این میان بر هیچ‌کس پوشیده نیست که حجاب در موارد بسیاری برای زنان محدودیت ایجاد می کند، به‌طور خاص روسری زنان پوششی‌ست که زنان مجبورند به‌طور مداوم آن را بر‌ روی سر خود تنظیم کنند تا مبادا موهای‌شان پیدا شود و از طرف حاکمیت یا خانواده‌های متعصب مورد بازخواست قرار گیرند. در این شرایط با هر بار تماس دست با صورت و مو احتمال ابتلا به بیماری وجود دارد چه رسد به این که زنان مجبور‌اند روزانه ده‌ها بار روسری خود را تنظیم کرده و موهای خود را زیر آن پنهان کنند. شاید افرادی که حق آزادی پوشش را برای زنان به رسمیت نمی‌شناسند فورا پاسخ دهند که زنان مقنعه بپوشند یا روسری خود را با کلیپس و گیره محکم کنند اما من به زنان پیشنهاد می‌دهم یک‌بار برای همیشه خود را از شر روسری راحت کنند و برای دفاع از سلامتی خود و خانواده‌ها در اولین مورد که روسری آنها کنار رفت و روی شانه هایشان افتاد، اقدام به پوشیدن دوباره آن نکنند. از مردان عدالتخواه انتظار می رود با حمایت از زنان در پیگیری مطالبات بر حق خود، زمینه‌ی برقراری عدالت را فراهم کنند، در این بین مردان خانواده می توانند بیشترین تاثیر را داشته باشند. #حجاب_و_ابتلا_به_کرونا ارسالی از صمد . ج ۲۳ اسفند ۹۸ اتحاد بازنشستگان @etehad_bazn