ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فرسودگی کادر درمان و کاهش درآمد بیمارستان‌ها در خوزستان

نماینده وزیر بهداشت می‌گوید کادر درمان خوزستان در دوران کرونا در شرایط دشواری کار می‌کند و بیمارستان‌ها ۵۰ درصد کاهش درآمد داشته‌اند. روحانی می‌گوید در مبارزه با کرونا پیشرفت‌ها خوب بوده.

در حالی‌که وضعیت خوزستان در مقابله با ویروس جدید کرونا قرمز اعلام شده است، نماینده وزیر بهداشت در این استان از فرسودگی کادر درمان و کاهش حدود ۵۰ درصد از درآمدهای بیمارستان‌های این استان خبر داد. حسن روحانی اما گفت در مبارزه با کرونا «پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته‌ایم».

کرونا در خوزستان ـ عکس از مهدی دیلانی، خبرگزاری تسنیم

علیرضا افشار، نماینده وزیر بهداشت در امور اجرایی مقابله با کرونا در خوزستان، چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت گفت: «بحث فرسودگی نیروی انسانی بخش درمان برای ما یک دغدغه است. اکنون حدود سه ماه است که پرسنل کادر درمانی و پشتیبانی درمان، شبانه‌روز در حال تلاش برای مهار این ویروس هستند و گاهی گزارش‌ها بیانگر این است که بسیاری از آن‌ها ماه‌ها است که والدین و نزدیکان و حتی فرزندان‌شان را ندیده‌اند.»

افشار شرایط کاری کادر درمان در خوزستان را سخت توصیف کرد و گفت: «[آن‌ها] با پوشش‌های محافظتی، ساعت‌ها در حال کار هستند که با توجه به وضعیت اقلیمی خوزستان و آغاز فصل گرما، عملاً دچار تعریق می‌شوند و نمی‌توانند با این پوشش‌ها مایعات و آب مصرف کنند. تعریق از یک طرف و کم‌آبی از یک طرف باعث می‌شود که دچار گرمازدگی شوند و گرمازدگی هم سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند و در معرض بیماری قرار می‌گیرند و توانمندی آن‌ها نیز کم می‌شود که ما در این زمینه نگرانی داریم.»

برخی از استان های ایران از جمله خوزستان، کرمانشاه، خراسان شمالی و سیستان و بلوچستان، در وضعیت قرمز و هشدار کرونا قرار دارند.

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز گذشته سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت با اعلام این‌که وضعیت استان خوزستان «همچنان قرمز است»، ابراز امیدواری کرد که با توجه به «اقدامات مناسب» انجام شده و اعمال محدودیت‌ها، در ۷ تا ۱۰ روز آینده گزارش‌های مثبتی از این استان برسد.

پیش از این گفته شده بود که شمار مبتلایان به بیماری کوویدـ ۱۹ در استان خوزستان سه برابر بیشتر شده است و وضعیت ۹ شهر این استان: باوی، هویزه، اهواز، حمیدیه، هندیجان، دزفول، شوشتر، کارون و مسجدسلیمان قرمز است.

گرم شدن هوا و پناه بردن مردم به محیط‌های سربسته‌ با دستگاه‌های خنک‌کننده یکی از عوامل تأثیرگذار در افزایش موارد بیماری کوویدـ ۱۹ در استان خوزستان عنوان شده است. کارشناسان پیش از این هشدار داده بودند که کوویدـ ۱۹ در محیط‌های بسته سریع‌تر گسترش پیدا می‌کند.

نماینده وزیر بهداشت در خوزستانحل «بخش عمده‌ای» از مشکل فرسودگی کادر درمان را به «عزم مردم» مربوط دانست و از آن‌ها خواست تا با رعایت توصیه‌های بهداشتی برای محدود شدن انتقال ویروس کوویدـ ۱۹ حجم مراجعه‌ها به مراکز درمانی را کاهش دهند.

پس شیوع بیماری کوویدـ ۱۹، کادر درمان در دیگر نقاط ایران نیز با مشکلاتی مواجه شده‌اند. در استان‌های قم و تهران و سپس گیلان، کمبود کادر درمان به ویژه پرستاران آشکار شد. وزارت بهداشت شمار زیادی پرستار را در بیمارستان‌های استان گیلان استخدام کرد اما با قراردادهای ۸۹ روزه. این قراردادها نه تنها تمدید نمی‌شوند، بلکه پرستاران حتی بیش از دو ماه است که حقوق خود را هم دریافت نکرده‌اند. پرستاران داوطلب گیلانی که با قراردادهای ۸۹ روزه به کار گرفته شده‌اند، صبح امروز چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت مقابل وزارت بهداشت و درمان در تهران تجمع کردند. این پرستاران از ابتدای اسفند ماه گذشته که در کنار دیگر نیروهای پرستاری برای مقابله با کرونا در بیمارستان‌های گیلان اشتغال داشتند، دستمزدی دریافت نکرده‌اند.

علیرضا افشار همچنین درباره مشکلات درآمدی بیمارستان‌ها به دلیل کار بیشتر در زمینه مهار کرونا، گفت: «به‌طور میانگین در خوزستان، بیمارستان‌ها حدود ۵۰ درصد کاهش درآمد داشته‌اند.»

او از ستاد ملی کرونا درخواست کرد که در این مورد توجه ویژه داشته باشد.

افشار از دغدغه والدین دانش‌آموزان خوزستانی در این شرایط نیز خبر داد و گفت بسیاری از آن‌ها گفته‌اند که اگر امتحانات فرزندانشان اجباری باشد، حاضرند مانع از فرستادن آن‌ها به آزمون شوند و اگر بشود در شهریور امتحان بدهد.

روحانی: به مرز مهار کرونا رسیدیم

در حالی که در چند استان ایران وضعیت قرمز اعلام شده است، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت در جلسه هیئت دولت مبارزه با بیماری کوویدـ ۱۹ در کشور را مثبت دانست و گفت: «در این سه ماه قدم به قدم در حال پیشرفت بودیم و هیج‌جا عقب نشینی نداشتیم و در جمع پیشرفت خوبی در مسیر مقابله با این ویروس خطرناک داشتیم و تقریباً به مرز مهار بیماری رسیدیم.»

روحانی با اشاره به استان‌هایی که وضعیت قرمز دارند، افزود: «اگر در چند استانی که شرایط آن‌ها این روزها شرایط نامناسب است، احتیاط لازم انجام و دستور‌العمل‌ها دقیق‌تر انجام می‌شد شاید اکنون این مشکلات را هم نداشتیم.»

شمار مبتلایان به کوویدـ ۱۹ در چند استان ایران پس از آن افزایش یافت که دولت اجازه ادامه فعالیت‌های اقتصادی با رعایت «فاصله‌گذاری هوشمند» را اعلام کرد. در برخی از این استان‌ها تا پیش از آغاز کسب و کارها سیر ابتلا به کوویدـ ۱۹ نزولی بود.

روحانی با بیان این‌که «باید همین راه را ادامه دهیم»، گفت: «مسیر مبارزه با کرونا کمی طولانی‌تر از آن است که در ذهن مردم در روزهای اول بیماری بود (...)  در حالی که از ابتدا مشخص بود این راه کوتاه نیست، بلکه مسیر بلندی است.»

حسن روحانی از مردم خواست نسبت به تهیه کالاهای اساسی نگران نباشند و به «آن‌چه در فضای مجازی بعضی‌ها شایع می‌کنند و ایجاد تردید می‌کنند» توجه نکنند.

روز گذشته (سه‌شنبه) وزارت بهداشت جمهوری اسلامی اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته، با جان باختن ۶۲ نفر از بیماران مبتلا به کرونا، مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری به ۷۱۱۹ نفر رسید. همچنین از ظهر دوشنبه تا ظهر سه‌شنبه، ۲۱۱۱ مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و شمار مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۲۴۶۰۳ نفر افزایش یافت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.