ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پیشنهاد هند به ایران و پاکستان برای اقدام مشترک علیه آفت ملخ

ملخ‌های صحرایی تهدیدی جدی برای امنیت غذایی محسوب می‌شوند. پاکستان هنوز به پیشنهاد هند برای مقابله مشترک با ملخ‌ها پاسخی نداده اما ایران ابراز آمادگی کرده است.

هند برای مهار هجوم ملخ‌های صحرایی به ایران و پاکستان پیشنهاد همکاری داده است. پاکستان هنوز پاسخی به این پیشنهاد نداده اما ایران ابراز آمادگی کرده است.

هجوم ملخ‌های صحرایی در ایران ـ عکس از امیرحسین خورگویی ـ خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

ملخ‌های صحرایی جزو ویران‌کننده‌ترین آفت‌ها برای محصولات کشاورزی و تهدیدی جدی برای امنیت غذایی در چندین نقطه از جهان محسوب می‌شوند.

منابع رسمی هند اعلام کردند که این کشور به پاکستان و ایران برای اقدامی مشترک در زمینه مقابله با تهدید ملخ‌های صحرایی در منطقه پیشنهاد همکاری کرده است. پاکستان هنوز به پیشنهاد هند پاسخ نداده در حالی که ایران آمادگی خود را برای اقدام مشترک ابلاغ کرده است.

هند به پاکستان پیشنهاد کرده است که هر دو کشور برای کنترل ملخ‌ها در طول مرزهای خود عملیات مشترک انجام دهند و مشترکاً سموم دفع این آفت را تهیه کنند.

این منابع گفتند سازوکار نهادینه شده سازمان هشدار آفت ملخ (LWO) می‌تواند برای چنین همکاری‌هایی مناسب باشد.

به‌گفته این منابع، هند همچنین پیشنهاد تهیه سموم دفع آفت ملخ را به ایران داده است تا برای مقابله با گسترش ملخ‌های صحرایی در استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی اقدام کند. این منابع می‌گویند چنین تلاش‌هایی به کاهش اثر ملخ صحرایی نه تنها در این کشورها بلکه در هند نیز کمک خواهد کرد.

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) ایران را جزو کشورهایی قرار داده که محصولات کشاورزی آن‌ها در معرض هجوم آفت ملخ قرار دارند. در سال‌های اخیر پنج استان جنوبی بوشهر، هرمزگان، فارس، سیستان و بلوچستان و خوزستان شاهد بیشترین هجوم ملخ‌های صحرایی بوده‌اند.

برای کشاورزان ایران هجوم ملخ به مزارع و باغات که قابلیت با خاک یکسان کردن کشتزار‌ها را دارند به امری متداول تبدیل شده است. محمدرضا میر، سخنگوی سازمان حفظ نباتات ایران ۲۰ اردیبهشت سال جاری اعلام کرد که سال گذشته در ۷۶۰ هزار هکتار از اراضی با ملخ صحرایی مبارزه شد، ولی پیش‌بینی می‌شود امسال این آمار به یک میلیون هکتار افزایش یابد. به‌گفته میر، مبارزه با آفت ملخ صحرایی در ۱۸۳هزار و ۹۱۴ هکتار از اراضی کشور در هفت استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، فارس، کرمان، خوزستان و خراسان جنوبی صورت گرفته است.

منابع هندی درباره همکاری پاکستان در زمینه مبارزه با آفت ملخ صحرایی گفته‌اند که باید دید این کشور همان‌طور که در مورد ابتکار منطقه‌ای برای مقابله با ویروس جدید کرونا همکاری کرد در این زمینه نیز دست به اقدام مشترک با هند خواهد زد یا خیر.

پاکستان و هند از یک ‌سال گذشته به دلیل تشدید اختلاف‌ها در پایین‌ترین سطح روابط دو جانبه دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی قرار دارند اما این وضعیت مانع از همکاری مشترک این دو کشور در دوران شیوع ویروس کوویدـ ۱۹ نشد. آن‌ها در این دوران در زمینه بازگرداندن ده‌ها پاکستانی از هند همکاری کردند.

هند برای همکاری با پاکستان در زمینه مهار ملخ‌های صحرایی از جمله پیشنهاد برگزاری جلسه‌های مشترک بین افسران مرزی دو کشور را داده است.

این منابع گفته‌اند که گروه‌های ملخ‌های صحرایی از مناطقی در بلوچستان و همچنین استان پنجاب پاکستان به هند مهاجرت می‌کنند.

در هفته‌های اخیر ملخ‌های صحرایی از شرق پاکستان به هند وارد شده‌اند و به راجستان بزرگ‌ترین ایالت هند و هم‌مرز با پاکستان و به شهر جوداپور در این ایالت رسیده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.