بازی تأمین اجتماعی با بازنشستگان
وعده افزایش حقوق به ۲,۸ میلیون تومان رنگ باخته. تامین اجتماعی افزایش ۲۱ درصدی مستمری را به هیئت وزیران پیشنهاد کرده است. .
دو ماه از سال گذشته و افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی همچنان بلاتکلیف است. رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران از دولت خواسته پیشنهاد افزایش ۲۱ درصدی حقوق را پس بگیرد و پرداختی به بازنشستگان را به حداقل ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برساند. عضو هیئت امناء سازمان تامین اجتماعی اما میگوید: حتی « با افزایش حقوق و اجرای همسان سازی به نظر نمیرسد که حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برسد».
سازمان تامین اجتماعی افزایش ۲۱ درصدی حقوق بازنشستگان را به دولت پیشنهاد کرده است. اکبر شوکت، عضو هیئت امناء سازمان یکشنبه ۴ خرداد بدون اینکه جزییاتی از این پیشنهاد را فاش کند، به باشگاه خبرنگاران جوان، وابسته به صدا و سیما گفت: «پیشنهادات به هیئت وزیران فرستاده شده و منتظر مصوبه هیئت وزیران هستیم».
به گفته او هنوز میزان افزایش حقوق بازنشستگان «قطعی نیست». بازنشستگان در سالهای اخیر بارها در اعتراض به وضعیت معیشت و عدم اجرای قانون همسانسازی تجمع کردند. دولت در قانون بودجه ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این قانون و افزایش حقوق بازنشستگان پیشبینی کرده است.
با این حال شوکت گفت: «با افزایش حقوق و اجرای همسان سازی به نظر نمیرسد که حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برسد».
او افزایش یکباره ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان را «بار سنگینی بر دوش سازمان تامین اجتماعی» عنوان کرد که سازمان «توان پوشش پرداخت این رقم را نخواهد داشت».
تامین اجتماعی پیشنهاد افزایش ۲۱ درصدی را پس بگیرد
علی دهقانکیا، رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران افزایش ۲۱ درصدی حقوق بازنشستگان را خلاف قانون دانست و گفت:
«باید ماده ۴۱ قانون کار برای کارگران شاغل و بازنشسته اجرایی شود؛ بنابراین باید حداقل حقوق و حداقل مستمری به اندازه تورم ۴۱,۲ درصدی افزایش یابد؛ در عین حال باید محاسبات سبد معیشت خانوار و لااقل فاصله یک میلیون و ۱۸۰ هزار تومانیِ سبد معاش ۹۸ و ۹۹، در تعیین کف حقوق و مستمریها مدنظر قرار گیرد».
بر اساس قانون کار، حداقل مزد باید بر اساس نرخ تورم و هزینه زندگی تعیین شود. کمیته مزد شورای عالی کار سبد معیشت را ۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان برآورد کرده بود. شورای عالی کار اما بدون اینکه با سه عضو کارگری این شورا به توافق برسد، حداقل دستمزد را یک میلیون و ۸۵۰ هزار تومان تعیین کرد که میزان افزایش آن معادل نصف نرخ رسمی تورم اعلام شده است.
کارگران از شورای عالی کار به دیوان عدالت اداری شکایت کردهاند و دیوان عدالت اداری خواستار تجدیدنظر در حداقل دستمزد شده است.
دهقانکیا با اشاره به این موضوع گفت: «اکنون کارگران شاغل با افزایش ۲۱ درصدی حداقل مزد مخالفند و قرار است شورایعالی کار برای تجدیدنظر برگزار شود؛ ضمناً پای سازمان بازرسی کشور و دیوان عدالت به موضوع دستمزد باز شده است؛ چگونه است وقتی کارگران شاغل که مزایای مزدی مانند حق اولاد و حق مسکن دارند، با افزایش ۲۱ درصدی دستمزد مخالفند و از مصوبه مزدی شکایت کردهاند، برای بازنشستگان که این مزایا را نمیگیرند، میخواهند حداقل مستمری را فقط ۲۱ درصد زیاد کنند؟».
او موافقت کانون عالی بازنشستگان با افزایش ۲۱ درصدی دستمزد در جلسه مشترک با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی را «دروغ» خواند و افزود: «رئیس کانون عالی اعلام کرد تشکلهای بازنشستگان با افزایش ۲۱ درصدی سایر سطوح مستمریها موافقند و حداقل مستمری باید به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برسد؛ حالا اگر میخواهند بگویند کانون عالی با افزایش ۲۱ درصدی تمام سطوح مستمری موافقت کرده است، باید بگویم اینگونه نیست و این ادعا، دروغ است».
دولت ۲۸۰ هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکار است
سازمان تامین اجتماعی کمبود منابع مالی و تامین نشدن اعتبار دولتی را علت عدم اجرای قانون همسازی و افزایش حقوق بازنشستگان اعلام میکند. دولت در قانون بودجه ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای این موضوع پیشبینی کرده اما هنوز مشخص نیست تمامی این اعتبار تامین شود یا نه.
علاوه بر این به گفته شوکت؛ این رقم بودجه سه سال همسانسازی حقوق بازنشستگان است که سازمان تامین اجتماعی آن را به یکباره دریافت میکند.
دولت سازمان تامین اجتماعی را به فروش اموال و سهام در بورس برای تامین بودجه مورد نیاز موظف کرده است. در همین راستا هم سازمان تامین اجتماعی در ماه گذشته ۱۰ درصد سهام در اختیارش را در بورس عرضه کرد.
همزمان با واگذاری سهام در بورس، دولت در نظر دارد بخش دیگری از بدهیاش به سازمان را با واگذاری شرکتهای دولتی تهاتر کند.
شوکت این موضوع را تایید کرد و گفت: درحال مذاکره هستیم و سازمان برنامه و بودجه شرکتهای خوب و سود ده دولت را برای واگذاری به تأمین اجتماعی معرفی کرده است که میتوانیم با فروش این شرکتها در بورس منابع لازم را به همسان سازی تخصیص دهیم.
بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی تا پایان سال ۱۳۹۸ حدود ۲۸۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود. دولت این رقم را نمیپذیرد و معتقد است که ۱۸۰ هزار میلیارد تومان به سازمان بدهی دارد.
پرداخت نکردن مطالبات سازمان تامین اجتماعی از سوی دولت این سازمان را با مشکل در پرداخت مستمری بازنشستگان روبرو کرده است. به گونهای که تامین اجتماعی نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان از نظام بانکی برای پرداخت حقوق بازنشستگان استقراض کرده است.
نظرها
شهرام
این "بازی" تا روز سرنگونی جمهوری اسهالی ادامه خواهد داشت. پولی در میان نیست که به کسی بدهند. خود دولت و سپاه هم خوب می دانند که این مزدوران و جانیانی که استخدام کرده اند افرادی نیستند جز مشتی گرگ *** وحشی . پس اگر حقوق و جیره و موجبی نیز در کار باشد, الویت حکومت پرداخت پول به عناصر کلیدی خودی است تا بازنشستگانی که به نظر دولت هیچ خطری حساب نمی شوند. تا به حال حکومت هر وعده ای داده باد هوا بوده, بعد از این هم هیچ فرقی نخواهد داشت و فقط مقدار بیشتری باد هوا خواهد بود. تا مردم ایران برای یکبار و همیشه با این دزدان جانی تعیین تکلیف کنند.
عباس
سلام .خلاصه این دولت دزد و کلاهبردار تشریف دارن فقط حدفشون ذلیل کردن فقیر فقراست و وحدف اصلیش مردم رو بر علیه جمهوری اسلامی بیرون کشیدنه یکی نیس عرضه داشته باشه بگه بیشعور سیاست مال خودت چرا کاسه گوزه رو سر ما فقیرا میشکونید مرگ بر هرچی ظالمه
محمد
من باز نشسته تامین اجتماعی ام قبلا راننده بودم الان فقط ماهی پونصد و پنجاه بازنشستگی میگیرم مناینپونصد و پنجاه تومنرو چکار کنم؟به چه درد من میخوره برای یه خانواده پنج نفری؟؟
کلید دار
بر ید خجالت بکشین دزدی تنها از دیوار مردم بالا رفتن نیست اینم یک نوعش هست
رضا
دریافتی بعضی ها در فروردین 98 از سال قبل کمتر بوده. چرا؟ بنده این ما 12000 هزار تومان از اسفند سال قبل کمتر گرفتم. دلیل این کسر کردن چیست. دست در جیب بازنشسته مصداق بارز دزدی در روز روشن است.
نادرافروز
باسلام:با این کارهایی که دولت انجام می دهد اینطور به نظر میرسد که می خواهند مردم را آنقدر در تنگنا قرار دهند که مردم در مقابل نظام قرار گیرد ولی کور خوانده اند این مردم همان مردم و است که هرگز از آرمانهای انقلاب دست بردار نیستند اما دولت مردان دزد بدانند اگر واقعا ملت به این نتیجه برسند که نیتشان این است پاستور را بر سرشان خراب می کنند.
شهرام
آقای نادر افروز منطق و استدلال کامنت شما مقداری متضاد و متناقص است. آرمان انقلاب علیه سلطنت رفاه و آزادی برای ملت ایران بود, اما ۴۰ میشود که هر کاری در این کشور شده همگی علیه رفاه و آزادی ما مردم بوده است. در سه سال گذشته ملت حداقل سه بار تمام قد مقابل دولت و نظام ایستادند و همگی شاهد آن بودیم. دست بر نداشتن از آرمانهای انقلاب یعنی برای آزادی و رفاه خود با هر قدرتی بجنگی و حق خود را بگیری, چه قدرت خارجی و ابر قدرت جهانی باشد و چه قدرت داخلی. هم شما می دانید و هم من و هم تمامی ملت ایران که این اقتصاد داغون و ورشکسته است, اگر پول و پَله ای هم در کار باشد مسلما گیر من و شما مردم عادی نمی آید. یا پولها را می دزدند و به حسابهای بانکی اشان در کانادا می ریزند, یا بین جیره گیران خودی تقسیم میشود. با پاستور خراب کردن و داغون کردن و آتش زدن بیشتر کشور هم هیچ مشکل اساسی حل نمیشه که به جای خود, اوضاع بدتر هم میشه. باید با دور اندیشی و درایت, با دقت و هماهنگی لازم و کافی نقشهء یک اعتصاب عمومی و سراسری ریخت تا تمام نظام فلج بشه و کل سیستم از کار بیفته. اونوقت و فقط در آن صورت است که خواهید دید که چگونه به فوریت به تمامی خواستهای ما گوش می دهند و مطالبات مردم را در اسرع وقت به اجرا در می آورند.
مستمری بگیر
زمان شعارهای دهان پرکن وتو خالی فکر اینجاش نبودن حتی مدیریت مان از کشورهای عربی هم ضعیف تر بود حداقل درصدی از درامدی نفتی شان را سرمایه گذاری کردن هر چه نفت فروختین برای راضی نگهداشتن چین صرف واردات اجناس درجه ۳ چینی ورضایت روسیه شد حالا با افزایش تحریم ها وپایین امدن قیمت نفت فقط دست بردن در سفرهای کارگران وبازنشسته های تامین اجتماعی رو داریم هزینه سبد خانواده ۴نفری ۴۹۹حقوق ۱۸۰۰ در همین حال برای راضی نگهداشتن عده ای بازنشستگان لشگری وکشوری حداقل را ۱۸۰۰تعیین کردند نهایت عدالت رو اجرا کردین بادمدیریت دولتی تامین اجتماعی هنوز وضعیت ما مشخص نشده ولی سهام شستا فروخته شده کجا وبرای کی هزینه شده؟ولی برای بازنشستگان هزینه نشده مدیران ومسیولان از اینهمه حق کشی وحق خوری خستهدنباشید چیزی ماورا قانون نمیخواهیم طبق قانون افزایش حقوق مبنا تورم
مسعود باقری
واقعا این کارشون یک نوع دزدی خدا ازتون نگذره چطور زندگی کنیم
علی عبدالملکی
به نظر من یه کمی از این اختلاس ها کم کنید و به فکر مردم بدبخت باشید که مجبورهستن با ۱۵۰۰ زن و بچه و عروس و داماد و اجاره خانه و هزار بدبختی دیگه رو راه بندازن اگه معنی و مفهوم خجالت کشیدن رو بدونید باید آب بشید برید زیر زمین .با این وضع خرتو خری مملکت بی صاحب ماهی ۸ میلیون هم به جایی نمیرسه چه برسه به ۲۸۰۰ دارید سرش چونه میزنید اونوقت میگید چرا جرم و جنتیت زیاد شده
ak
چرا دروغ پردازی میکنید بعضی ها انگار از دولت و تامین اجتماعی دشمنی دارند بنده امسال بازنشست میشوم و قانون همیشگی تامین اجتماعی در قبال ۳۰ سال خدمت میانگین دو سال آخر دریافتی که ۲۴ ماه است حقوق برقرار میکند و برابر محاسبات بیمه و خودم حدود ۶ میلیون تومان برقرار میشود ...پس حالا یاوه گویی و ادعای پوچ چرا ...خدا بعضی ها را براه راست هدایت نماید خدا قوت.
Pouya Bakhtiari
حاصل سالها مدیریت جهانی اختلاس زنگنه: مرکز پژوهشهای مجلس از بدهی ۳۴ میلیارد دلاری شرکت ملی نفت به به بانک مرکزی و بانکهای تجاری بابت تسهیلات دریافتی، مبلغ ۲.۵ میلیارد یورو و مبلغ ۱۰۹ هزار میلیارد ریال به ترتیب بابت انتشار اوراق مشارکت ارزی و ریالی بدهکار است. بر اساس گزارشها، شرکتهای ساینوپک و سیانپیسی چین برای توسعه میادین یادآوران و آزادگان ایران ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری کرده و بر اساس قرارداد، ایران بجای پول نقد، بدهیهای خود به شرکتهای چینی را با تحویل نفت تسویه میکند!. همچنین شرکتهای داخلی ایران نیز در حوزه نفت فعال هستند و معلوم نیست شرکت ملی نفت چه میزان بدهی به آنها دارد. دو سال پیش مرکز پژوهشهای مجلس میزان کل بدهیهای شرکت ملی نفت را حدود ۵۰ میلیارد دلار تخمین زده بود!.