ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بستگان قربانیان هریرود: از خون عزیزانمان نمی‌گذریم

آن‌ها از دولت افغانستان خواستند که کشتار مهاجران افغانستانی در رودخانه مرزی هریرود را از طریق نهادهای حقوق بشری در جهان پیگیری کند.

گروهی از بستگان قربانیان کشتار هریرود در مرز ایران و افغانستان اعلام کردند که از خون عزیزانشان نمی‌گذرند. آن‌ها از دولت افغانستان خواستند که این کشتار را از طریق نهادهای حقوق بشری در جهان پیگیری کند.

نشست خبری با حضور بستگان قربانیان کشتار هریرود و والی هرات: از خون عزیزانمان نمی‌گذریم. (عکس: هشت صبح افغانستان)
نشست خبری با حضور بستگان قربانیان کشتار هریرود و والی هرات: از خون عزیزانمان نمی‌گذریم. (عکس: هشت صبح افغانستان)

شماری از مهاجران افغانستانی  ۱۲ اردیبهشت سال جاری‌ پس از ورود به خاک ایران در رودخانه هریرود غرق شدند. شواهدی که مقام‌های محلی و دولتی در افغانستان به دست آورده‌اند حاکی از آن است که مرزبانان ایرانی این مهاجران را دستگیر و شکنجه کردند و سپس به سمت رودخانه هریرود راندند که منجر به غرق شدن تعدادی از آنها شد. فرمانده هنگ مرزی تایباد در ایران و همچنین سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران این خبر را تکذیب کرده بودند.

به گزارش رونامه هشت صبح افغانستان، عصر پنجشنبه ۸ خرداد شماری از بستگان قربانیان این کشتار در یک نشست خبری که والی هرات هم در آن حضور داشت، بر پی‌گیری همه‌جانبه کشتار کارجویان افغانستانی در مرز ایران پافشاری کردند. بر همین اساس محمدجان میرزایی، یکی از بستگان جان‌باختگان این فاجعه گفت جنایتی که رخ داده باید با جدیت پی‌گیری شود و خانواده‌های قربانیان، از خون عزیزان‌شان نمی‌گذرند.

داوود نورزی، یکی دیگر از نزدیکان قربانیان گفت افرادی که از این حادثه جان سالم به در بُرده‌اند، به دلیل وحشت‌ ناشی از کشتار کارجویان، دچار آسیب‌های روانی شده‌اند. او بر این نکته تأکید کرد که حکومت افغانستان باید این موضوع را از طریق نهادهای حقوق بشری جهانی دنبال کند.

بستگان قربانیان، خواهان به کیفر رساندن عاملان کشتار کارجویان و پرداخت غرامت از سوی ایران، به بازمانده‌گان و خانواده‌های قربانیان هستند.

سید وحید قتالی، والی هرات در این نشست خبری، به خانواده‌های قربانیان اطمینان داد که خون جانباختگان پای میز گفت‌وگوهای سیاسی معامله نمی‌شود. او از ارایه جزییات بیش‌تر درباره این رویداد خودداری کرد و ابراز نظر درباره این موضوع را در صلاحیت وزارت خارجه افغانستان دانست.

هیأت حقیقت‌یاب و مذاکرات بی‌نتیجه

به دستور محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان برای بررسی این واقعه هیأت حقیقت‌یابی تشکیل شد و مسئولان مرزی ایران و افغانستان ۲۵ اردیبهشت در محل کشتار حاضر شدند و بعد از بررسی‌های میدانی جلسه مشترکی برگزار کردند.

محسن بهاروند، معاون حقوقی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و سید رسول موسوی، دستیار وزیر خارجه و نماینده مرزبانی ایران صبح سه‌شنبه ۶ خرداد در سفر به کابل در گفت‌وگو با حنیف اتمر، سرپرست وزارت خارجه افغانستان نتایج تحقیقات میدانی در هریرود را به بحث گذاشتند.

حنیف اتمر در این جلسه یادآوری کرد که هدف از این تحقیقات «دریافت حقایق، رسیدگی قانونی به عاملان کشتار کارجویان افغانستانی و اتخاذ تدابیر لازم است تا در آینده از چنین حوادث ناگواری که ممکن بر روابط دو کشور تاثیرگذار باشد» جلوگیری شود. وزارت خارجه افغانستان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد:

«دولت ایران متعهد شده است تا این حادثه را به صورت مشترک با هیأت افغانستان تا تامین عدالت بررسی و تعقیب کند.»

محسن بهاروند، معاون حقوقی وزیر خارجه ایران هم گفته است که اسناد و مدارک هیأت تحقیق افغانستان را دریافت کرده و از مجاری قانونی کشتار کارجویان افغانستانی را پیگیری می‌کند و اگر به نتیجه‌ای برسد دولت افغانستان را از آن آگاه می‌کند.

محمد حمید طهماسی، رئیس هیأت حقیقت‌یاب افغانستان اعلام کرده است که از مجموع ۴۶ تن از مهاجران افغانستانی که در مرز هریرود وارد ایران شده بودند، ۱۰ تن جان باخته‌اند، ۱۷ تن مفقود شده‌اند و ۱۹ تن دیگر نجات یافته‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.