دومین مورد شلاق زدن کارگران در یک هفته: شکایت امام جمعه و شلاق خوردن روحالله برزین
امام جمعه چرام بعد از شکایت، تشکیل دادگاه، صدور و اجرای حکم شلاق یک کارگر جوان گفت که از او خواسته عذرخواهی کند و چون او این کار را نکرده، شلاق خورده است.
به دنبال شکایت نورالله افشار، امام جمعه و رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان چرام از یک کارگر نانوائی به نام روحالله برزین، حکم ۵۵ ضربه شلاق این کارگر در واحد اجرای احکام دادگستری شهرستان چرام به اجرا درآمد. روز دوشنبه ۱۲ خرداد نیز حکم ۷۴ ضربه شلاق رسول طالب مقدم، از اعضای سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که در روز ۱۱ اردیبهشت ۹۸ همزمان با روز جهانی کارگر بازداشت شده بود، در شعبه یک اجرای احکام دادسرای اوین اجرا شد.
به نوشته ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا)، روحالله برزین سال گذشته به دلیل اظهارنظر کاربران اینترنتی زیر مطلبی انتقادی از او، با شکایت امام جمعه شهرستان چرام توسط دادگاه کیفری این شهر به ۵۵ ضربه شلاق محکوم شد.
به نوشته این منبع، دادگاه این حکم را با استناد به نظرات کاربران دیگر، صادر کرده است.
امام جمعه چرام اما پس از اجرای حکم شلاق بر پیکر این کارگر با انتشار بیانیهای اعلام کرد:
«به این کارگران جوان گفتم عذرخواهی کن، نکرد. بر اساس حقوق شهروندی شلاق خورد.»
نورالله افشار در این بیانیه، اجرای حکم شلاق را بخشی از «حقوق شهروندی خود» دانسته است.
یک منبع مطلع در خصوص پیگیریها برای لغو این حکم و کسب رضایت از امام جمعه شهرستان چرام گفته است:
«پس از صدور حکم شلاق، با وجود پادرمیانی چند تن از معتمدین و بزرگان شهر، آقای افشار حاضر به رضایت نشده و همچنان خواستار اجرای حکم شد. نهایتا نیز حکم شلاق در واحد اجرای احکام شهرستان چرام اجرا شد.»
نورالله افشار اما در ادامه بیانیه خود نوشته:
«روز شنبه ۱۷ خرداد ماه بدون اینکه بنده اطلاعی داشته باشم این حکم اجرا شد و بنده عصر روز شنبه هفدهم خرداد از طریق یکی از دوستان از رای و اجرای آن مطلع شدم. بلافاصله با دادستان محترم، آقای صدری تماس گرفتم و گفتم کاش اطلاع میدادید، در این صورت قطعاً اجازه اجرای حکم را نمیدادم. ایشان گفتند در جریان اجرای حکم نبودم و حکم توسط اجرای احکام اجرا شده است.»
نورالله افشار پیش از این نیز در خطبههای نماز جمعه خواستار «شلاق زدن» مدیرانی شده بود که مردم را به «نظام اسلامی» بدبین میکنند.
این دومین مورد اجرای حکم شلاق علیه کارگران در روزهای اخیر است.
روز دوشنبه ۱۲ خرداد ماه نیز حکم ۷۴ ضربه شلاق رسول طالب مقدم، از اعضای سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که در روز ۱۱ اردیبهشت ۹۸ همزمان با روز جهانی کارگر بازداشت شده بود، در شعبه یک اجرای احکام دادسرای اوین اجرا شد.
رسول طالب مقدم در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ایمان افشاری بابت اتهامات «تبلیغ علیه نظام» و «اخلال در نظم عمومی» به دو سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، دو سال تبعید به آفرایز از توابع بخش سده استان خراسان جنوبی، دو سال محرومیت از عضویت در دستهجات، احزاب و گروهها و همچنین محرومیت دو ساله برای استفاده از «تلفن همراه» محکوم شده.
این فعال کارگری پس از اجرای حکم و در شرایط بسیار نامناسب جسمی، به قرنطینه زندان اوین منتقل شد تا دوران محکومیت حبس خود را پشت سر بگذارد. او اما دو روز بعد از زندان اوین آزاد شد.
درباره دلیل و چگونگی آزادی او گزارشی منتشر نشده اما سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در بیانیهای اجرای حکم شلاق را محکوم کرد.
در نظام کیفری ایران حکم شلاق برای دایره وسیعی از رفتارهای اجتماعی جرمانگاری شده، در نظر گرفته شده است.
این مجازات اما از جمله مجازاتهای غیرانسانی و محکوم شده از سوی جامعه جهانی است که در دادگاههای ایران به موجب ماده ۲۷ آییننامه نحوه اجرای مجازات قصاص، رجم، قتل، صلب، اعدام و شلاق، «به وسیله نوار چرمی به هم تابیده به طول تقریبی یک متر و به قطر تقریبی ۱/۵ سانتیمتر» اجرا میشود.
- در همین زمینه
نظرها
حقیقتگو
واقعا" طبیعت چقدر ظالمانه عمل کرده وبه کارگران وزحمتکشان پیکری فیزیکی داده است که هم قابل شکنجه و ضرب وشتم شدن است و قابل دستگیرشدن وزندان نشین دارد ولی طبیعت انکار به مابقی جمعیت پیکرفیزیکی نداده است بلکه پیکری ارواح وارانه بخشیده است که برطبق ارواح بودنشان تنها تماشگرمی توانند باشند..دراین جامعه ارواح چهل ساله هرآنچه که برطبل بکوبند ویا برپیکرکارگرها بکوبند یکسان است ..
کریم کریمی
آخوندهامیگویندزمان شاه هیچکس حق نداشت ازشاه کایت کیت گندمگر الان مروم میتوانندازرهبرشکایت کنند مگرمیتوانند ازیک آخوند معمولی شکلیت کنند طبق قانون اساسی مردم حق دارند ازتمامی نهادها شکایت کنند ولی جرات شکایت ندارند واگرهم شکایت کنند قابل رسیدگی نبست