ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نتانیاهو «طرح الحاق» را در دو مرحله اجرا می‌کند

هدف نتانیاهو از دو مرحله‌ای کردن «الحاق» ظاهراً این است که نشان دهد اسرائیل انتقادپذیر است و در همان حال یقین دارد که اتحادیه اروپا و کشورهای عربی «الحاق» را تحمل می‌کنند.

نخست‌وزیر اسرائیل قصد دارد طرح الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری را در دو مرحله به اجرا درآورد. هدف نتانیاهو این است که با استفاده «از فرصت تاریخی» که دولت ترامپ با ارائه طرح صلح موسوم به «معامله قرن» برای گسترش مرزهای اسرائیل فراهم آورده، مخالفت‌های بین‌المللی با الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری را خنثی کند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل هنگام رونمایی از طرح الحاق کرانه باختری (عکس: آرشیو)
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل هنگام رونمایی از طرح الحاق کرانه باختری (عکس: آرشیو)

به گزارش خبرگزاری رویترز، روزنامه اسرائیلی هیوم که معمولاً اهداف و عقاید نتانیاهو را  بازتاب می‌دهد چهارشنبه ۱۷ ژوئن/ ۲۸ خرداد با استفاده از منابعی که در دفتر نخست‌وزیری اسرائیل در اختیار دارد، گزارش داد که نتانیاهو در حال بررسی امکان الحاق کرانه باختری در دو مرحله است.

نخست‌وزیر اسرائیل که یکم ژوئن/ ۱۲ خرداد الحاق کرانه باختری را در دستور کار هیأت دولت قرار داد، در نظر دارد که در مرحله اول شهرک‌های یهودی‌نشین کرانه باختری را ضمیمه خاک اسرائیل کند و سپس بعد از دعوت از تشکیلات خودگردان فلسطین برای شرکت در مذاکرات صلح، بخش‌های دیگری از کرانه باختری را به خاک اسرائیل ملحق کند.

واصل ابویوسف، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین در واکنش به مرحله‌بندی طرح الحاق در مصاحبه با رویترز گفت:

«نتانیاهو تلاش می‌کند جامعه بین‌الملل را که با طرح الحاق مخالف است با چنین ترفندهایی گیج و سردرگم کند. اما جامعه بین‌الملل فریب نخواهد خورد.»

طرح الحاق و واکنش‌های جهانی به آن

یکی از شهرک‌های یهودی‌نشین در کرانه باختری

الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به خاک اسرائیل در طرح صلح کاخ سفید موسوم به «معامله قرن» پیش‌بینی شده است. بر این اساس اسرائیل در ازای دریافت امتیازهایی فراتر از تعهدات قبلی فلسطین و قطعنامه‌های شورای امنیت و همچنین الحاق بخش‌هایی از مناطق اشغال‌شده به خاک خود، با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت می‌کند، اما نه می‌پذیرد که اورشلیم پایتخت کشور مستقل فلسطین باشد و نه بازگشت میلیون‌ها آواره به کشورشان را قبول می‌کند.
سازمان همکاری اسلامی، سازمان ملل و نروژ که ریاست دوره‌ای سازمان ویژه هماهنگی کمک‌های مالی به تشکیلات خودگردان فلسطین را بر عهده دارد، با این طرح مخالفت کرده‌اند.
نهادهای امنیتی اسرائیل هشدار داده‌اند که الحاق کرانه باختری ممکن است سبب فروپاشی تشکیلات خودگردان فلسطین شود و اسرائیل ناگزیر شود حاکمیت این مناطق را مجدداً به دست گیرد. بر همین اساس برخی از شهرک‌نشین‌های یهودی در کرانه باختری نیز از بیم بالا گرفتن خشونت‌ها مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده‌اند.
اردن پیش از این با محکوم کردن طرح الحاق هشدار داده بود که اجرای این طرح به معنای پایان قرارداد صلح با اسرائیل است.

وزیران خارجه اتحادیه اروپا دوشنبه گذشته در یک کنفرانس ویدیویی با مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا یک‌صدا با طرح صلح کاخ سفید موسوم به معامله قرن مخالفت کردند. وزیران خارجه اتحادیه اروپا از ایالات متحده آمریکا خواستند برای از سرگیری گفت‌‌وگوهای به تعلیق درآمده برای ایجاد صلح بین اسرائیل و فلسطین مجدداً تلاش کند. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که ریاست آن جلسه را به عهده داشت گفت:

«ما به طور مشخص اعلام کردیم که مهم است اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها تشویق شوند در یک پروسه سیاسی باورپذیر و بااهمیت شرکت کنند. برای ما هیچ راه دیگری جز از سرگیری گفت‌وگوها وجود ندارد.»

روزنامه اسرائیلی هیوم می‌نویسد با وجود مخالفت اتحادیه اروپا با طرح الحاق، نتانیاهو تصور نمی‌کند که اتحادیه اروپا بعد از الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به خاک اسرائیل برای آن کشور مجازات‌هایی را در نظر بگیرد. همچنین به گمان نتانیاهو الحاق شهرک‌های یهودی‌نشین کرانه باختری به روابط اسرائیل و کشورهای عربی هم صدمه نمی‌زند.

محمد اشتبه، نخست وزیر فلسطین چهارشنبه ۲۱ خرداد:
فلسطینی‌ها با سخت‌ترین شرایط روبرو هستند. کل طرح سیاسی ما با تهدید وجودی روبروست و اکنون بزرگ‌ترین چالش برای ما این است که مانع طرح الحاق به اسرائیل شویم.
خبرگزاری فلسطین(وفا)

با این‌حال نباید نادیده گرفت که در هفته‌های گذشته روابط اسرائیل با همسایگان عرب‌اش رو به تیرگی گذاشته است. ملک عبدالله پادشاه اردن دوشنبه هفته گذشته از گفت‌وگوی تلفنی با نتانیاهو خودداری کرد. یوسف العطیبه، سفیر امارات متحده عربی در آمریکا و از طرفداران دولت ترامپ نیز ۱۲ ژوئن/۲۳ خرداد در مقاله‌ای که در یک روزنامه اسرائیلی به عبری منتشر شد، در انتقاد از طرح الحاق نوشت:

«ما که در معرض انواع تهدیدها قرار داریم، خواهان برقراری روابط گرم‌تر با اسرائیل هستیم. اما تصمیم اسرائیل برای الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری یا چشم‌پوشی از این طرح نشانه انکارناپذیری از این واقعیت است که آیا اسرائیل هم مسائل را به همین دیده می‌نگرد یا نه.»

حتی در ارتش اسرائیل هم صداهای مخالفی به گوش می‌رسد. هفته گذشته سه تن از فرماندهان بلندپایه ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای هشدار دادند که الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری ممکن است به الحاق همه سرزمین‌های فلسطینی بینجامد و در این صورت ارتش ناگریر است بدون هیچ‌گونه چشم‌اندازی از تغییر، میلیون‌ها نفر از فلسطینی‌ها را سرکوب کند.

هیوم می‌نویسد نتانیاهو با دو مرحله‌ای کردن طرح الحاق صرفاً می‌خواهد به جامعه بین‌المللی نشان دهد که اسرائیل انتقادپذیر است. دفتر نخست‌وزیری اسرائیل درباره این خبر سکوت کرده است.

پیش از این اتحادیه اروپا اعلام کرده بود که با الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به خاک اسرائیل ممکن است فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسد.

 بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.