واکنشها به مرگ منصوری: «مراقب داروی نظافت باشید»
حسامالدین آشنا، مشاور حسن روحانی نوشته: «نکند سر و ته پرونده زده شود» اما معاون قوه قضاییه میگوید مرگ منصوری صدمهای به پرونده فساد نمیزند.
واکنشها به مرگ غلامرضا منصوری که روز گذشته در رومانی با سقوط از یکی از طبقات هتلی در رومانی در گذشت ادامه دارد. امیر حسین نجف پور ثانی، وکیل غلامرضا منصوری، قاضی تحت تعقیب ایرانی به روزنامه اعتماد گفته اپلیکیشن واتساپ او دستکم تا ساعت ۱۵ و ۱۵ دقیقه فعال بوده و خانواده منصوری آخرین بار ساعت ۱۱ روز جمعه با او تماس داشتهاند که حالش مساعد بوده است.
دیروز سایت رومانیایی رادیو اروپای آزاد، خبر داد که پلیس بخارست جمعه ۳۰ خرداد / ۱۹ ژوئن با تماس دفتر اطلاعاتی یک هتل از مرگ غلامرضا منصوری که ساکن این هتل بود خبردار شده است. به پلیس اعلام شد که منصوری از یکی از طبقات هتل سقوط کرده است.
در واکنش به این خبر، علی باقری کنی، معاون قوه قضائیه ایران به خبرگزاری صدا و سیما گفته «ظاهرا علت مرگ، خودکشی بوده است. او گفته «باید صبر کنیم تا تحقیقات بیشتری انجام شود تا ببینیم علت واقعی فوت چه بوده است.»
علی باقری در گفتگو با اخبار بیست و سی گفته: «مطلع شدیم امروز یکی از شهروندان ایرانی در رومانی که تحت تعقیب دستگاه قضایی بود، درگذشت و به همین دلیل هم در سفارت جمهوری اسلامی ایران در بخارست و هم پلیس اینترپل پیگیر موضوع بودند تا زوایا، ابعاد و علل حادثه را جستجو کنند.»
معاون قوه قضائیه ایران گفته است مرگ منصوری صدمهای به ابعاد مختلف پرونده فساد وارد نمیکند.
علی باقری گفته در تماسهایی که با طرف رومانی صورت گرفته است این مساله مطرح شد که احتمالا او خودکشی کرده است، اما اینترپل پیگیر این موضوع است و کسی که تحت تعقیب دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران بوده است باید تحت نظر باشد تا صدمهای به وی وارد نشود.
او گفته است ایران از طریق پلیس اینترپل، به رومانی اعتراض کرده که چرا اقدامات لازم را برای حفاظت از جان منصوری انجام نشده است.
همچنین، عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته دولت ایران از رومانی خواهان روشن شدن«علت دقیق» حادثه شده و منتظر گزارش رسمی است.
حسامالدین آشنا، مشاور حسن روحانی رئیسجمهوری ایران در توییتر نوشته است: «نکند سر و ته پرونده زده شود. لطفا مراقب داروی نظافت باشید.»
غلامرضا منصوری، متهم ردیف نهم پرونده فساد مالی اکبر طبری، معاون اجرایی رئیس سابق قوه قضائیه ایران بود. در این پرونده ۲۱ قاضی و بازپرس نیز متهم هستند.
غلامرضا منصوری فقط در ایران در مظان اتهام نبود. فعالان رسانه و فرهنگ میگویند او در سالهای ۸۰ و ۹۰ نه تنها احکام سنگینی برای فعالان رسانهای صادر کرده، که بر اساس برخی افشاگریها که در روزهای اخیر در شبکههای اجتماعی منتشر شده، اقدام به آزار و اذیت و گروگانگیری خانواده برخی فعالان رسانهای به منظور تحت فشار قرار دادن آنها نیز کرده است.
از این رو به محض اعلام خبر خارج شدن او از ایران، برخی فعالان حقوق بشری تلاش کردند شواهد علیه او را برای ارائه به دادگاه و دستگیری او در خارج از ایران جمعآوری کنند. دادخواستی برای دستگیری و محاکمه در آلمان را بیش از ۶۰۰۰ نفر امضا کردهاند.
سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار یک توئیت در حساب کاربری این سازمان در توئیتر، اعلام کرده بود که علیه بازپرس سابق قوه قضاییه جمهوری اسلامی، به دلیل سرکوب و زندانی کردن روزنامهنگاران در ایران، شکایتی تسلیم دادستانی فدرال آلمان کرده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.