ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

در ایران نرخ رشد اعتیاد سه برابر نرخ رشد جمعیت است

مؤسسه کادراس: رشد اعتیاد در ایران سالانه حدود ۸ درصد و نرخ رشد جمعیت حدود ۲ درصد است. کمبود مراکز درمانی و درکی که از درمان وجود دارد از چالش‌های مقابله با اعتیاد است.

معاون اجتماعی مؤسسه کادراس اعلام کرد در ایران رشد اعتیاد سالانه حدود ۸ درصد است در حالی که جمعیت کشور حدود ۲ درصد رشد داشته است. به این ترتیب تعداد معتادان در ایران، سالانه بیش از سه درصد رشد دارد. ایران مقام نخست مصرف مواد مخدر در جهان را دارد.

رشد اعتیاد در ایران سه برابر رشد جمعیت است
رشد اعتیاد در ایران سه برابر رشد جمعیت است

کادراس (CUDRAS) مؤسسه تحقیقات، رهیافت‌ها و مطالعات بین‌المللی مواد مخدر در سال ۱۳۹۲ تأسیس  و در تهران به ثبت رسید. این مؤسسه درباره جنبه‌های محتلف مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان‌یافته پژوهش می‌کند. به گزارش خبرگزاری ایسنا، فرزانه سهرابی، معاون اجتماعی مؤسسه کادراس جمعه ۶ تیر در ششمین روز از هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر در سخنانی با موضوع «جهان، ایران و اعتیاد» گفت:

«در ایران بررسی روند مصرف انواع مواد از افزایش شیوع مصرف نشان دارد. بر اساس آمارها حدود سه میلیون نفر مصرف‌کننده مستمر مواد در کشور وجود دارد که حدود ۱۰ درصد از آنها را زنان تشکیل می‌دهند. همچنین ۵۰ درصد معتادان تریاک و شیره، ۱۲ درصد گل و ۹ درصد شیشه مصرف می‌کنند.»

سهرابی در ادامه سخنانش از روند رو به رشد اعتیاد در بین دانش آموزان ایرانی خبر داد:

 «آمارها نشان می‌دهند بین ۵ تا ۷ میلیون نفر در کشور تجربه حداقل یک بار مصرف مواد را داشته‌اند. همچنین زنگ خطری میان دانش‌آموزان و نوجوانان وجود دارد که با توجه به افزایش مصرف مواد صنعتی و گروه آمفتامین‌ها که تبلیغات وسیعی مبنی بر اعتیادآور نبودن آنها می‌شود، تعداد مصرف‌کنندگان تفننی به ویژه میان نوجوانان و جوانان را در حال افزایش نشان می‌دهد.»

زنان و اعتیاد در ایران

بنا به گزارش خبرگزاری ایرنا، یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر معتاد در ایران شناسایی شده است.۱۰ درصد از این افراد را زنان تشکیل می‌دهند. این آمار نسبت به گذشته، ۳۳ افزایش داشته است. کارشناسان می‌گویند که مشکلات شخصیتی، اضطراب، بیماری‌های جسمی، شکست تحصیلی، و تحت فشار بودن از سوی خانواده از جمله دلایل گرایش زنان و دختران جوان به مواد مخدر است. این کارشناسان البته نومیدی، فقر و فساد سیستماتیک و سیاست‌های نهادینه شده تبعیض‌آمیز نسبت به زنان را نادیده می‌گیرند.
مرگ ناشی از مصرف مواد مخدر در میان زنان ایرانی نسبت به سال‌های گذشته، بیش از ۸ درصد افزایش یافته است. یک پدیده تأسف‌آور و قابل تأمل که به اندازه کافی مورد توجه قرار نمی‌گیرد. بیش از هر چیز به مراکز درمانی نیاز است و به تغییر رویکردهای درمانی از ترک اعتیاد به پیشگیری از اعتیاد.

کمبود مراکز درمانی ترک اعتیاد برای زنان

همزمان با رشد اعتیاد در ایران،بر تعداد زنانی که به بیماری اعتیاد به مواد مخدر مبتلا می‌شوند نیز افزوده شده است. به گفته معاون اجتماعی مؤسسه کادراس تعداد مراکز درمانی به ویژه مراکز ترک اعتیاد برای زنان کافی نیست و بسیاری از افراد که نیاز به درمان و حمایت دارند، به ویژه در مراکز دولتی در نوبت انتظار قرار می‌گیرند. علاوه بر این درمان در ایران به جای آنکه مبنا را بر پیشگیری از اعتیاد بگذارد، بر کاهش آسیب‌ها متمرکز است:

 «درک از درمان در ایران این است که فرد معتاد یا باید سالم باشد و یا مصرف‌کننده و تنها در این دو طیف قرار دارد، در حالی که اثربخشی به‌کارگیری حوزه کاهش آسیب امروزه در بسیاری از کشورها به اثبات رسیده است. در ایران درمان اعتیاد بیشتر بر روی درمان جسمی و فیزیکی آن استوار است. بدین معنا که فرد معتاد زمانی که وابستگی جسمی خود را به مصرف مواد پایان دهد، درمان برای او انجام شده است. در حالی که درمان اعتیاد به گونه‌ای که درصد عود آن را پایین آورد، نیاز به رفتار و تفکر اعتیادآوری دارد که در ذهن فرد معتاد جای گرفته است و برای درمان و کنترل اعتیاد در این مدل نیاز به درمان‌های غیردارویی و مشاوره‌ای است.»

اوایل فروردین سال جاری، رسول خضری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس دهم گفته بود ایران مقام نخست مصرف مواد مخدر در جهان را دارد. در حال حاضر تنها ۱۰ هزار معتاد متجاهر در تهران وجود دارد که ۱۰ درصد از آنان زن هستند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.