ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

زنگ خطر کرونا و فشار طاقت‌فرسا بر مراکز درمانی

با اوج‌گیری دوباره کرونا، چند بیمارستان‌ در تهران اعلام کرده‌اند دیگر ظرفیت پذیرش بیماران کووید۱۹ را ندارند. فشار بر کادر درمان افرایش یافته و جان آن‌ها را نیز در معرض خطر قرار داده است.

ویروس جدید کرونا دوباره در ایران اوج گرفته است. در شرایطی که وزارت بهداشت از وضعیت قرمز در دست کم ۸ استان ایران خبر می‌دهد، چندین بیمارستان‌ در تهران اعلام کرده‌اند دیگر ظرفیت پذیرش بیماران کووید۱۹ را ندارند. فشار بر کادر درمان افرایش یافته و جان آن‌ها را نیز در معرض خطر قرار داده. شیوع کرونا در برخی از استان‌ها به بازگشت محدودیت‌ها و تعطیلی شهرها منجر شده است.

کرونا در ایران ـ عکس از خبرگزاری تسنیم

گزارش روزانه سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت از شیوع ویروس جدید کرونا در ایران، حاکی از تداوم سیر صعودی کروناست. سخنگوی وزارت بهداشت سه شنبه ۱۰ تیر تعداد کسانی را که در ۲۴ ساعت گذشته به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند، ۲هزار و ۴۵۷ نفر و تعداد قربانیان را ۱۴۷ نفر اعلام کرد. بر این اساس، وزارت بهداشت از بهمن‌ ۹۸ تاکنون ۲۲۷ هزار و  ۶۶۲ مورد ابتلای قطعی به ویروس کرونا و ۱۰ هزار و ۸۱۷  مورد فوت براثر کووید۱۹ را ثبت کرده‌ است که ایران را در شمار ۱۰ کشوری که بالاترین شمار مبتلایان و قربانیان این ویروس را داشتند، قرار می‌دهد.

بحران کرونا در استان‌ها

طبق اعلام وزارت بهداشت استان‌های خوزستان، کردستان، آذربایجان‌ غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز و استان‌های سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان و گلستان در وضعیت هشدار قرار دارند. 

این وضعیت در آذربایجان غربی به قرنطینه شهرها منجر شده و احتمال تعطیلی در کل استان را بالا برده است. به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) علاوه بر ارومیه که به‌خاطر شیوع کرونا از ۳ تیر به مدت دو هفته تعطیل اعلام شد، مسئولان در شهرهای بوکان، پیرانشهر و چایپاره نیز دستور به تعطیلی مشاغل غیرضروری، بازارها و تفرجگاه‌ها داده‌اند.

در خوزستان نیز رضا نجاتی، سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در این استان، سه‌شنبه به احتمال اعمال محدودیت‌ها و برخورد با مراسم‌های عروسی و عزاداری در شهرهای قرمز اشاره کرد و گفت: روند شیوع کرونا در خوزستان خوب نیست و تعداد زیادی از مردم در حال ابتلا هستند.

در کردستان سه‌شنبه ۱۰ تیر فرزین رضاعی، رئیس دانشگاه علوم ‌پزشکی کردستان اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شده است و در حال حاضر ۵۴۰ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان بستری و تحت مداوا هستند.

اوج‌گیری دوباره کرونا در ایران در یک نگاه

کرونا در ایران - تیر۹۹ تهران - عکس از محمد حسن ظریف‌منش/باشگاه خبرنگاران پویا

وزارت بهداشت اعلام کرده است که استان‌های خوزستان، کردستان، آذربایجان‌ غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز و استان‌های سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان و گلستان در وضعیت هشدار قرار دارند. تخت‌های بیمارستانی برای درمان مبتلایان کافی نیست و کادر درمان در مراکز درمانی تحت فشار قرار دارند.
در روز سه شنبه تعداد مبتلایان قطعی به کووید ۱۹ در ایران به ۲۴۵۷ نفر رسید. تعداد جانباختگان همچنان سه‌رقمی است: ۱۴۷ نفر در روز سه‌شنبه. از هر یک میلیون ایرانی، ۱۲۹ نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند. از هر یک میلیون نفر فقط ۲۰ نفر تست کرونا داده‌اند.
تنها در استان فارس، به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیش از ۴۰۰ نفر از پرسنل درمانی به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند.
دولت از دوشنبه دستور به اجباری کردن ماسک در مکان‌های عمومی داده است. این قانون دست‌کم تا آخر تیرماه اجرا خواهد شد. در همان حال علاوه بر مشکل جدی در تامین تجهیزات بیمارستانی، به ویژه دستگاه‌های تنفس مصنوعی، در برخی از استان‌ها حتی ماسک و الکل و آب سالم کمیاب است.

همزمان در هرمزگان نیز رضا کمالی زرکانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان به ستاد استانی مقابله با کرونا پیشنهاد کرد تعطیلی اماکن فرهنگی، هنری، سینمایی تمدید شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از اوج گرفتن شیوع کرونا، که هم‌اکنون هم استان را دچار وضعیت بحرانی کرده، در هفته‌های پیش رو خبر داده است. استاندار هرمزگان یکشنبه گذشته گفته بود در صورت تایید ستاد ملی کرونا، محدودیت‌هایی به مدت یک هفته در هفت شهرستان قرمز هرمزگان اعمال خواهد شد.

در خراسان رضوی نیز به گفته حسن جعفری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان قرار است چهارشنبه درباره اعمال محدودیت‌های مرتبط با کرونا در این استان تصمیم‌گیری شود.

 در بوشهر سعید کشمیری، دبیر ستاد مبارزه با کرونا در این استان سه‌شنبه تعداد بیماران بستری را ۱۰۳ نفر اعلام کرد. به گفته او ۴ نفر از بیماران کووید۱۹ در شبانه‌روز گذشته جان خود را از دست داده‌اند.

مسعود مردانی فوق تخصص بیماری‌های عفونی سه‌شنبه در مصاحبه با ایسنا به بحران اوج گرفتن شیوع کرونا در استان‌ها اشاره کرد و گفت: هنوز به موج  دوم همه‌گیری کرونا در ایران نرسیده‌ایم و بیماری عمدتا در استان‌هایی بیشتر شایع شده که در ابتدای اپیدمی یعنی اسفند و فروردین موارد ابتلا نداشتند.

کمبود تخت‌های بیمارستانی و فرسودگی کادر درمان

موج تازه شیوع ویروس جدید کرونا که هر روز دست کم دوهزار نفر دیگر را به کووید۱۹ مبتلا می‌کند بار دیگر هم مشکل کمبود تخت‌های بیمارستانی ایجاد کرده و هم فشار بر کادر درمان بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را که نزدیک به چهار ماه است با کووید۱۹ درگیرند، افزایش داده است.

سه‌شنبه حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت:‌ تخت‌های بیمارستانی در حال پر شدن است و پرسنل و کادر سلامت فرسوده شده‌اند. او به فاصله‌گذاری فیزیکی و دستور روز یکشنبه حسن روحانی، رئیس‌جمهوری مبنی بر اجباری شدن ماسک در مکان‌های عمومی اشاره کرد و گفت: «اگر این نکات رعایت نشود ممکن است با مشکلات جدی مواجه شده و جان تعدادی از هموطنان از دست رود کما این‌که در ۲۴ ساعت گذشته تعداد فوتی‌ها سه رقمی شده است».

همزمان در تهران روسای سه بیمارستان امام خمینی ، شریعتی و سینا، نسبت به افزایش مراجعات مبتلایان به کرونا، که با خستگی و فرسودگی کادر درمان و ابتلای آن‌ها به کووید۱۹ و تکمیل ظرفیت تخت‌های بیمارستانی همراه شده، هشدار دادند. به گفته خسرو صادق‌نیت رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی تعداد بیماران کووید۱۹ از ده روز گذشته به ناگهان افرایش پیدا کرده و شمار مراجعان و بستری‌شدگان در این مدت سه‌برابر شده است.

فرشاد علامه، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز سه‌شنبه در نشست خبری گفت: ۵۰۰ تخت‌ مربوط به بیماران کرونا در بیمارستان‌های دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران پر شده است و اگر از بروز این بیماری پیشگیری نکنیم، این گلوله‌ی برف بزرگ شده و ممکن است در جایی تاب‌آوری سیستم درمانی دیگر پاسخگو نباشد.

جان بیمار و پزشک و پرستار در خطر است

به گزارش ایلنا رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز سه‌شنبه از ابتلای بیش از ۴۰۰ نفر از پرسنل درمانی استان فارس به کرونا و شدت گرفتن فرسودگی شغلی در بخش درمان خبر داد. مهرزاد لطفی گفت: پزشکان و پرستاران بسیار خسته‌اند اما در چند هفته اخیر تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌های استان و کلانشهر شیراز «به شدت» افزایش یافته و تصمیم‌گیران را وادار به استفاده از ظرفیت بیمارستانی درنظر گرفته شده برای موج دوم کروناویروس، کرده است.

به تایید او بسیاری از شهرهای فارس در وضعیت قرمز و شیراز در وضعیت زرد قرار دارند و رعایت نکردن پروتکل‌های پیشگیرانه و حضور در تجمعات و دروهمی‌های خانوادگی دلیل اصلی افزایش تعداد بیماران کووید۱۹ گزارش شده است.

محسن تبرک پور، مدیر درمان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول هم  سه‌شنبه اعلام کرد ۲۰۴ تخت از ۲۰۵ تخت اختصاص یافته به بیماران کرونا در این شهر تکمیل شده است.  

پرویز قزلباش، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان هم از کمبود نیروی انسانی در این استان خبر داد و گفت: همه تخت‌های بیمارستان‌های استان زنجان که بیش از نیمی از آن‌ها به بیماران کووید۱۹ اختصاص دارد، پر شده است. به گفته او طی دو روز گذشته بیش از ۵۰۰ نفر در بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند و مراجعه بیماران مبتلا به کرونا در این استان سه تا چهار برابر شده است.

دولت از دوشنبه دستور به اجباری کردن ماسک در مکان‌های عمومی داده است. این قانون دست کم تا آخر تیرماه اجرا خواهد شد. این در حالی‌ست که علاوه بر مشکل جدی در تامین تجهیزات بیمارستانی، نیروی انسانی و فضای درمانی برای رسیدگی به بیماران کووید۱۹، برخی از استان‌های درخطر با مشکل تامین ماسک، الکل و حتی دسترسی مناسب به آب سالم مواجه‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.