ضرب شست نیروی انتظامی به پرستاران خسته و معترض مشهد
مشهد از نظر ابتلا به کووید ۱۹ در مرحله «هشدار بسیار بالا» قرار دارد. خواستههای پرستاران ساده بود: رفع تبعیض، دستمزد بیشتر، نیروی بیشتر. سهم آنها: باتوم.
چهارشنبه ۱۱تیر پرستاران مشهدی برای پیگیری مطالباتشان مقابل دادگستری شهر تجمع کردند. مأموران انتظامی با باتوم و شوک الکتریکی به پرستاران حمله کردند و بنرها و پلاکاردهایشان را پاره کردند و تعدادی از آنها را دستگیر کردند. دبیرکل خانه پرستار اعلام کرد که چند تن از پرستاران آزاد شدند.
تجمعات پرستاران در شهرهای مختلف ایران به دلیل نارضایتی از شرایط کار در بیمارستانها، آن هم در دوران همهگیری ویروس کرونا و با توجه به کمبود امکانات در مراکز درمانی و کار طاقتفرسا بدون استثناء همواره مسالمتآمیز و دور از خشونت بوده است. تجمع پرستاران معترض دانشگاه علوم پزشکی مشهد در روز چهارشنبه هم مسالمتآمیز بود. با این حال نیروی انتظامی به پرستاران معترض حمله کرد. روشن نیست که در حمله مأموران چه تعداد از پرستاران مجروح شدهاند. خبرگزاریهای داخلی در اینباره سکوت کردهاند.
محمد شریفیمقدم، دبیرکل خانه پرستار در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) درباره مطالبات پرستاران دانشکده علوم پزشکی مشهد گفت:
«پرستاران مقابل دادگستری رفتند تا از دستگاه قضایی بخواهند برای تحقق خواستههای صنفی آنها ورود کند که متأسفانه این موضوع پیش آمد. این در شرایطی است که پرستاران مشهدی در راه مبارزه با کرونا شهید دادند و تعدادی از آنها به این ویروس مهلک مبتلا شدهاند اما دانشگاه علوم پزشکی مشهد به خواستههای آنها رسیدگی نکرده است.»
پرستاران مشهدی چه میخواهند؟
مشهد از نظر ابتلا به کووید ۱۹ از وضعیت قرمز هم عبور کرده و در مرحله «هشدار بسیار بالا» قرار دارد. تنها در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیش از ۶۰۰ بیمار حاد مبتلا به کووید ۱۹ بستریاند. روزانه ۱۵۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستانهای این شهر بستری میشوند که نمایانگر وخامت اوضاع است. خواستههای پرستاران مشروع و پیش پاافتاده است:
جبران کمبود کادر پرستاری
رفع تبعیض بین گروههای پزشکی با پرستاری
رفع تبعیض میان نیروهای ستادی با بالینی
بهروز کردن کارانهها و برقراری فوقالعاده ویژه
این خواستههای ساده در جهت سلامت بیماران است. یک پرستار خسته و از پاافتاده نمیتواند هر دو ساعت یک بار سطح اکسیژن خون بیمار را کنترل کند، به بهداشت و تغذیه بیمار برسد، داروهای او را به موقع به او بدهد و با او کلمهای به همدلی و همدردی بگوید.
روزی ۱۵۰ بیمار مبتلا به کرونا در مشهد
مشهد یکی از بزرگترین کانونهای شیوع ویروس کرونا در ایران است. علی اصغر انجیدنی، دبیر کارگروه مراقبت و درمان کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد دوشنبه گذشته در مصاحبه با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، رسماً اعلام کرد که مشهد از نظر ابتلا به کووید ۱۹ از وضعیت قرمز هم عبور کرده و در مرحله «هشدار بسیار بالا» قرار دارد. تنها در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیش از ۶۰۰ بیمار حاد مبتلا به کووید ۱۹ بستریاند. انجدینی در مصاحبه با رسانههای محلی استان خراسان رضوی گفته است که روزانه ۱۵۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستانهای این شهر بستری میشوند که نمایانگر وخامت اوضاع است. در این بحران بزرگ فقط ۱۲ پرستار از شهرهای دیگر در بیمارستانهای مشهد به کار گرفته شدند و حتی قرارداد ۸۹ روزه هم برای استخدام نیروی پرستار تازهنفس به امضاء نرسید.
جبران کمبود کادر پرستاری از مهمترین خواستههای پرستاران دانشکده علوم پزشکی مشهد در مقابل دادگستری شهر بود. محمد شریفیمقدم، دبیرکل خانه پرستار در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران گفت:
«جبران کمبود کادر پرستاری و افزایش فشار کار در روزهای مقابله با کرونا، رفع تبعیض بین گروههای پزشکی با پرستاری، رفع تبعیض میان نیروهای ستادی با بالینی، بهروز کردن کارانهها و برقراری فوقالعاده ویژه از جمله مهمترین مشکلات شغلی پرستاران مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.»
در مقابل این خواستهها، پرستاران خسته و فداکار از نیروهای سرکوبگر باتوم و شوک الکتریکی و بازداشت دریافت کردند.
به گفته دبیرکل خانه پرستار قبل از برگزاری تجمع، مراجع امنیتی و قضایی هیچ گونه هشداری هم به پرستاران نداده بودند. در مجموع بنا به گزارشهای رسمی، دستکم ۱۰ نفر از پرستاران بازداشت شدند.
سال گذشته محمدرضا دارابی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در پاسخ به پرستاران زیر نظر این دانشگاه که خواهان پرداخت ۱۴ ماه کارانه معوق خود بودند گفته بود که اگر دولت کارانه آنها را نپردازد از جیب خود پرداخت میکند. کسی هم نپرسید که چگونه یک پزشک توان پرداخت این هزینه را دارد در حالی که همکاران زحمتکش و درسخوانده او از دست به دهان زندگی میکنند. بخشی از کارانه پرستاران که یک سال معوق مانده بود در فروردین سال جاری پرداخت شد.
بر اساس گفتههای محسن گچپزان، رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری مشهد، تا خرداد سال جاری دستکم ۲۰۰ پرستار در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به کووید ۱۹ مبتلا شدهاند. تعداد پرستارانی که در یک ماه گذشته در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند روشن نیست اما بر اساس سخنان دبیرکل خانه پرستار که در مصاحبه با ایلنا گفته است پرستاران «شهید» دادهاند، جان باختن شماری از پرستاران مشهد در اثر ابتلا به کووید ۱۹، قطعی است.
سخنگوی وزارت بهداشت روز چهارشنبه اعلام کرد که در ایران در ۲۴ ساعت گذشته دو هزار و ۵۴۹ نفر به کووید ۱۹ مبتلا شدهاند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
حقیقتگو
ضرب شست کننده گان پرستاران خسته و معترض مشهد نه امریکائی ونه اسرائیلی ونه روسی وچینی ونه روبات هاهستند بلکه جماعت واقشاری هستند که درایران متولد شده اند که درحقیقت چنان خود وجدان فروخته هستند که برای دریافت حقوق ومزایای مغز وفهم وشعور و حتی آنچه می بینند مچاله کرده وبرای آنهم ارزشی قائل نبوده ونیستند ...اگر با مجرمان وقاتلان چنین رفتاری شود شاید قابل قبول باشد ولی چرا با پرستاران که جانشان برای درمان و زنده نگه داشتن بیماران ومبتلایان قربانی می کنند؟ بله رهبری که برای سقط شدن قاسم سلیمانی زمین را به زمان می چسباند نمی داند که چه برمردم بیمار ودرمانشان می گذرد ؟ ولی اقشارآخوندها برای درمان راهی خارج میشوند وهزینه های کلانی ازچپاول پولهای مردم می پردازند...به عمد اخوند فاشیست علی خامنه ای دستور داده که برای مردم هزینه نکنید واگربیمار هستند گورستان بزرگ است ...کجارفت وچه شدند داروها و دستگاه الات پزشکی و کالاهای درمانی بیماران کرونا که ازده ها کشور به مقادیر نجومی به ایران فرستاده شدند؟ بله داروها وماسک ها ودستکش های مفت خارجی ها را به مردم ایران ندهید ..
سهراب رشیدی
بعضی از اخبار قلب آدم رو بدرد میاره . این خبر نشون می ده چقدر عده ی کارشون غیر انسانی و منزجر کننده است. یه پرستار چرا باید دغدغه معیشت داشته باشه ؟ چرا باید اینقدر اذیت بشه که توی گرمای 42 درجه بیاد توی خیابون و اعتراض کنه ؟
سهراب رشیدی
فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی میگه : پرستاران مهربان و دلسوز، نغمه خوش زندگی دوباره هستند. پرستاران و پزشکان مهربان را، باید ستایش نمود. فیلسوف می فرمایند پرستار شایسته ستایشه نه باتوم و شوک الکتریکی !!! نه بازداشت و زندان
خانه پرستار:صدای پرستار - دادخواهی از مقامات قضایی کشور
خانه پرستار صدای پرستار دادخواهی از مقامات قضایی کشور: در سالهای اخیر که جامعه پرستاری مشهد مورد ظلم و بی عدالتی و برخوردهای قهری و توهین و هتک حرمت مدیران علوم پزشکی، قرار گرفته و با عدم اجرای قوانین و دستورالعملهای مربوط به پرستاری ، مواردی از تبعید و اخراج کارکنانش ، را نیز به همراه داشته است و چندی است که انعکاس این نارضایتی ها توسط نمایندگان صنفی و منتخبین و معتمدین جامعه پرستاری چه به صورت مکتوب و چه به صورت حضور در جلسات با مسئولین محترم پرستاری و اجرایی به کرّات به صورت مستند، اخطار داده شده است. متاسفانه صبح روز گذشته طی گردهمایی آرام و مسالمت آمیز همکاران شاغل در علوم پزشکی (پرستاران جان برکف )در مقابل خانه عدالت و دادگستری شهر شهید پرور مشهد اتفاقاتی افتاد که موجب رنجش و ناامیدی پرستاران خسته از میدان جنگ مبارزه با بیماری کرونا که به قصد تظلم و دادخواهی به قوه قضاییه پناه آورده بودند تا صدای قانون خواهی و داد خواهی خود را که طی سالها به هر کجا رسانده بودند شنیده نشده بود به مقامات قضایی برسانند، مورد تعرض قرار گرفته و در ابتدای ساعات شروع گردهمایی بدون هیچ تذکر قبلی، ماموران نیروی انتظامی سیاه پوش و موتور سوار، زیر گیری شده و پاهای خسته شان که جهت مداوای بیماران کرونایی تا صبح استراحت نکرده بود، مورد نوازش با موتور سیکلت قرار گرفته و سر و تن این خستگان و جان برکفان و مدافعین سلامت نیز با شوکر و باطوم و حتی با کشیدن موی سر بانوان پرستار، خستگی پنج ماه مبارزهی بیامان با بیماری کرونا را چه خوب از تن آنها به در کردند!! تقدیرهای زبانی و عمل نشدهی مسئولین در این چند ماه به صورت عملی، توسط ماموران یگان ویژه عملی شد و چه خوب حق کرونای نگرفته خود را گرفتند!! مدافعین سلامت مشهد به قصد طرح شکواییهی عدم اجرای مطالبات قانونی و بر زمین ماندهی خود به عدالتخواهی گرد هم جمع شده بودند، اما نه تنها به خواسته خود دست نیافتند بلکه با ایجاد جو تشویش و اضطراب بر مشکلات غیر قابل تحملشان، مشکل روحی روانی و نداشتن امنیت جانی هم افزوده شد. خانه پرستار مشهد اینگونه برخوردهای قهری و توهین آمیز به جامعهی پرستاری در کنار بارگاه و در محضر امام رئوف و در سالروز میلاد این امام مهربانیها را، برنمیتابد و از قوهی قضاییه بهعنوان مدعی العموم خواستار رسیدگی و مجازات عاملین ضرب وشتم و برخورد ناشایست وتوهینآمیز با پرستاران مظلوم بیپناه میباشد. سیده فاطمه بحرینی ۱۳۹۹/۴/۱۲ عضو هیات مدیره نظام پرستاری و رئیس خانه پرستار مشهد @etehad_bazn